Nàstic

Reptes per créixer

Nàstic. Els grana, que ja van ser els primers a vèncer a Anduva en la sortida anterior, intentaran assaltar un altre local imbatut, el Leganés, que només ha perdut dos partits a casa en un any

La segona A no dóna treva. La gran igualtat –només tres punts separen el tercer i l'onzè– fa que cada partit sigui un repte, especialment per a un equip com el Nàstic, que es manté a la zona alta tot i ser un nouvingut en la categoria. Els grana, però, van superant les dificultats i han arribat al desembre a la zona alta, ben a prop de les places d'ascens directe a primera divisió. Els faltava millorar el rendiment a camp contrari, però fa dues setmanes van ser el primer equip a guanyar aquesta temporada al terreny de joc del Mirandés. Diumenge, a Leganés, tenen l'oportunitat d'encadenar per primera vegada dues victòries a camp contrari al terreny de joc d'un equip que també arriba al duel contra els tarragonins sense haver perdut com a local. De fet, els números dels madrilenys a Butarque són molt bons. Aquesta temporada encara no hi han perdut i la temporada passada, la primera després del retorn a la categoria de plata, només hi van perdre tres partits. El primer va ser al novembre contra el Girona i els altres dos al març. És a dir, el Leganés només ha perdut dos partits a casa en un any.

L'exigència de la categoria i el fet de saber que si no està al seu nivell és un equip vulnerable és el que fa, segons Iago Bouzón, que el Nàstic afronti qualsevol partit al màxim, sigui contra qui sigui, a casa o a fora. El central gallec és un dels jugadors grana amb més recorregut en la categoria, i per això té clar que la combinació entre modèstia i ambició amb què els grana afronten cada partit és el que els ha de permetre continuar ben situats a la zona alta. Bouzón sap que a Leganés trobaran un equip intens d'entrada i confiat pels bons números com a local, però assegura que estan convençuts de poder-hi aconseguir la victòria: “El Mirandés també tenia una gran ratxa a casa i el vam vèncer, perquè sempre sortim amb la mentalitat que podem guanyar a qualsevol camp. Som ambiciosos, sempre sortim a guanyar, és la mentalitat que ens ha de permetre estar a dalt.” Iago Bouzón recorda que els equips solen arribar a l'aturada de Nadal amb els objectius pels quals hauran de lluitar la resta de la temporada bastant definits, de manera que el Nàstic farà bé en els dos últims partits de l'any –a Leganés i a casa contra el Saragossa– de puntuar per mantenir-se a dalt.

Al desembre es defineix la situació dels equips, i hem d'estar atents per continuar a dalt
Iago Bouzón
defensa del nàstic
El Mirandés també tenia una gran ratxa a casa i el vam vèncer. Sempre tenim la mentalitat que podem guanyar a qualsevol camp

Ser el millor visitant no està tan lluny

Abans de guanyar al camp del Mirandés, els partits a camp contrari semblaven l'assignatura pendent del Nàstic, ja que només hi havia guanyat un partit, i havia estat en el primer desplaçament, a Tenerife. Però com que la majoria d'equips tenen problemes per sumar a fora, els tres punts d'Anduva el van situar entre els millors visitants de segona A. I si aconsegueix vèncer a Leganés, és molt probable que el Nàstic acabi la jornada com el millor visitant, ja que quasi tots els equips que té per sobre en aquesta classificació juguen al seu terreny de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)