Nàstic

Exigència contínua

Nàstic. La visita al Leganés, imbatut a casa, nou capítol en el camí dels grana per una categoria a què estan més que adaptats tot i les dificultats

Visita, amb alguna baixa sensible, a un rival imbatut a casa. El repte que ha d'afrontar avui el Nàstic a Leganés és complicat, però no molt més que els que ha anat superant per arribar a la dissetena jornada de lliga en la cinquena posició. L'equip de Vicente Moreno ha demostrat que el bon inici no era només per la inèrcia positiva de l'ascens i s'ha consolidat com un equip competitiu i ben adaptat a una categoria igualada i exigent. Ningú no ha guanyat a Butarque, però tampoc s'havia escapat cap victòria del camp del Mirandés fa dues setmanes i els grana hi van vèncer gràcies a un gol de Naranjo en el temps afegit.

El tècnic grana, Vicente Moreno, avisa del perill d'un Leganés que veu com un equip molt similar al seu, ja que domina diversos registres del joc, pressiona bé i pot atacar amb verticalitat o amb més combinació. Moreno està sancionat i no podrà seure a la banqueta, de manera que el seu ajudant, Nano Rivas, farà les funcions de primer entrenador durant el partit. A l'altra banqueta, Asier Garitano també elogia el rival, que defineix com un equip molt equilibrat i treballat. El tècnic del Leganés assegura que no li sorprèn la bona trajectòria dels tarragonins, ja que considera que tenen una plantilla amb qualitat i experiència, i la il·lusió dels nouvinguts a la categoria. Garitano espera que el seu equip mantingui la bona dinàmica a casa, on només ha perdut tres partits en un any i mig. El Mirandés és un dels equips situat a les portes de la zona de fase d'ascens, amb només tres punt menys que els tarragonins.

Vicente Moreno té les baixes dels sancionats Mossa i Emana. En el lloc del valencià al lateral esquerre hi haurà Mousa, mentre que per substituir el camerunès és probable que Vicente Moreno doni entrada a Cristian Lobato, que ja va debutar sortint en la segona meitat contra l'Almeria i que avui ho podria fer com a titular. Naranjo, que últimament està donant força rendiment des de la banqueta, també podria estar entre els onze escollits. El tècnic valencià recuperarà molt probablement el triple pivot al mig del camp, que li dóna més resultat a fora que a casa. D'entre els jugadors que eren dubte, finalment no han entrat ni Álex López ni Sergio Tejera, amb molèsties al menisc del genoll esquerre i una elongació a l'isquiotibial. Està previst que cap dels dos jugadors allargui la baixa més enllà d'aquest partit.

A més de situar-se a tocar de les places d'ascens directe a primera divisió, la victòria serviria avui al Nàstic per confirmar-se com un visitant perillós, ja que seria la tercera a fora –la segona consecutiva– i faria que acabés la jornada com un dels millors visitants. A més, els tres punts farien menys dolorós l'empat de la setmana passada a casa contra l'Almeria. Moreno ha reivindicat aquesta setmana el mèrit del bon rendiment del seu equip com a visitant, sobretot tenint en compte que aquesta temporada a tots els equips els costa molt puntuar en camp contrari.

LES FRASES

El Leganés és semblant a nosaltres, ja que domina molts registres. Pressionen bé i ataquen ràpid
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
El Nàstic està molt treballat en totes les situacions. No és casual que estigui entre els millors
Asier Garitano
ENTRENADOR DEL LEGANÉS

Els precedents, pocs i negatius per al Nàstic

El Leganés i el Nàstic només s'han vist les cares dues vegades en partit oficial, la temporada 2001/02 a segona A. Els tarragonins, que aquella temporada van tornar a la categoria de plata dues dècades després de l'última vegada, van rebre la visita del Leganés a l'inici de la segona volta i van caure derrotats (0-1). En la segona, ja amb l'aigua al coll, el Nàstic va jugar a Butarque i també hi va perdre (2-1). Els grana van acabar baixant a segona B, mentre que el Leganés va aconseguir la permanència en la categoria per vuitena temporada seguida. Els madrilenys romandrien dues campanyes més a segona A abans de baixar el juny del 2005. L'estiu del 2014, el Leganés va tornar a segona A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)