2a divisió FEF

ISMAEL MOYANO

DEFENSA DEL REUS DEPORTIU

“Si altres ho han fet, per què no?”

Moyano diu que el Reus no renunciarà a res al Calderón, com la seva Gramenet de la històrica copa 2004/05

A les portes dels 400 partits a segona B, el central viu un present motivador

Ismael Moyano (Mollet del Vallès, 1983) té una llarga carrera a les espatlles, com demostra la fita que té a tocar. Quan torni a jugar en la lliga, complirà 400 partits a segona B. El defensa del Reus ha perdut set vegades la fase d'ascens a segona A, però la copa li dóna l'oportunitat de jugar demà en un dels millors estadis del futbol professional, el Vicente Calderón, en el partit de tornada dels setzens de final de la copa. Després de l'1-2 de l'anada i tenint en compte el potencial del rival, eliminar l'Atlético sembla utòpic, però Moyano considera que no han de renunciar a res. L'experiència que ell va viure en la copa la temporada 2004/05 amb la Gramenet, eliminant el Barça i perdent en els quarts de final per un sol gol contra el Betis, li permet somiar.

Com està l'equip a poques hores d'un partit històric?
Molt il·lusionat, perquè tenim ganes de fer alguna cosa gran. A veure què passa.
Com s'afronta un partit tan especial com aquest?
Hi anem pensant que si altres equips modestos en altres temporades ho han fet, han donat la sorpresa, per què no el Reus? L'Atlético té grans números, molt pocs gols encaixats i, a més, n'hem de marcar dos allà... És difícil, però a il·lusió i esforç no ens guanyaran.
Què els fa més por de l'Atlético de Madrid?
Tot. Tenen uns números per ser considerats dels millors d'Europa, i en la lliga espanyola tenen una trajectòria molt bona. És un equip sòlid en defensa, i en atac té dinamita. És un equip molt complet.
En l'anada, el Reus va plantar cara, va demostrar que hi pot competir, no?
Sí, i tant. Només va ser un 1-2. Altres equips de primera van golejar, i per als seus rivals de segona B l'eliminatòria ja està perduda, però nosaltres encara hi som, amb les nostres possibilitats. Sabem que són poques i que és complicat, però hi anem amb molta il·lusió i no ho donem per perdut.
Què recorda de l'eliminatòria de quarts de final amb la Gramenet contra un dels millors Betis dels últims anys?
Ningú hauria dit que empataríem a casa i que al seu camp faríem tres gols. Vam estar a punt de donar la sorpresa, ja que vam tenir ocasions per fer el 4-4. Va ser una gran experiència, contra jugadors com ara Assunção, Oliveira, Joaquín, Juanito, Rivas, Doblas... Era un Betis molt poderós.
Amb quina mentalitat va afrontar la Grama el partit de tornada al Villamarín?
Amb confiança i amb la il·lusió d'anar a jugar a un camp de primera contra un gran rival. Al final no tens res a perdre. Els equips modestos han de créixer en aquests escenaris.
Per a un jugador amb tant recorregut a segona B, què li suposa un partit com aquest?
Un partit més, tot i que no jugues sempre al Calderón. No vaig participar en l'anada, i a priori jugaré la tornada. Amb il·lusió, però la mateixa que ens ha de fer la visita de diumenge a l'Olímpic de Xàtiva.
Li serveix per treure's l'espina de les fases d'ascens a segona A perdudes?
No ho sé. La copa, per a nosaltres, és una competició per gaudir. En la lliga ens juguem més coses. De moment anem bé, líders, i pot ser l'any del Reus, que és el que em motiva més.
Tanquen un bon 2015, però el 2016 fa bona pinta també...
Hem de continuar amb la mateixa línia, sabent que últimament el joc a casa ha baixat, però continuem guanyant i sent forts. Tot tornarà a fluir per intentar fer alguna cosa gran.
Hi ha el perill que aquesta eliminatòria influeixi negativament en la lliga?
Ens pots desconcentrar una mica, però un cop acabi el partit estarem pensant al cent per cent en l'Olímpic de Xàtiva.
Què li semblen els 399 partits a segona B?
És una carrera llarga, aquí estan els números per demostrar-ho. És per estar-ne molt orgullós. Estic molt motivat per continuar-ne sumant, sobretot pel bon moment que viu l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)