Nàstic

Protagonisme creixent

Nàstic. Després d'un inici de lliga en què Moreno va confiar en els jugadors del curs passat, els nous fitxatges han anat guanyant pes, tot i que alguns només tenen un paper testimonial

El Nàstic va fer deu incorporacions per a la temporada del retorn a segona A, però no se'ls va donar protagonisme d'entrada sinó que la majoria se'l van haver d'anar guanyant. Alguns, a més, n'han tingut ben poc. Vicente Moreno va aprofitar en l'arrencada de lliga la inèrcia guanyadora de l'equip de l'ascens i per això va confiar en els futbolistes de la temporada passada a l'hora de confeccionar els primers equips titulars. Els fitxatges de l'estiu havien d'esperar la seva oportunitat, amb l'excepció d'Àlex López, única cara nova present en el primer onze de la lliga, contra l'Albacete.

De mica en mica, els futbolistes cridats a ser importants i que no havien arribat en la forma adient a l'inici de la competició, sobretot Iago Bouzón, que va estar temps lesionat la temporada passada; Miquel Palanca, amb alguns problemes físics durant l'estiu, i Achille Emana, fitxat amb la pretemporada avançada i amb poca continuïtat els últims anys, van anar entrant a l'equip. Bouzón va debutar en la jornada 5 i des de llavors ha estat titular fix a l'eix de la defensa, i Emana ha anat tenint minuts amb regularitat i, de fet, és el fitxatge que ha disputat més partits –15 dels 18–, mentre que a Palanca li ha costat més entrar en l'equip. Ha hagut d'esperar al novembre per consolidar-se com a titular i tenir una participació important, amb presència, com Emana, en moltes accions ofensives. Aquests tres són els fitxatges amb una trajectòria més contrastada en categories professionals, igual que Sergio Tejera, que també ha tingut un protagonisme important, amb onze titularitats. El barceloní espera mantenir la regularitat que té ara i que tant ha trobat a faltar fins ara en la seva carrera.

La resta de fitxatges del Nàstic eren apostes més arriscades, per la joventut o poca experiència a segona A. De tots ells, Àlex López i José Naranjo són els que tenen més presència. El de Calafell ha estat titular sempre que els problemes físics, i la competència de Marcos, no li ho han impedit, mentre que Naranjo ha tingut un rendiment creixent. Li va costar fer-se un lloc, però ja ha participat en onze partits i ha marcat dos gols. Fali i Mousa són alternatives en posicions que tenen una forta competència, mentre que Gal Arel i, sobretot, Xisco Hernández, han jugat poc. Algun d'ells podria marxar en el mercat d'hivern per deixar fitxes lliures per a reforços.

Emana
15
(8) 1
Iago Bouzón
13
(13) 1
Tejera
13
(11) 0
Àlex López
12
(8) 2
Naranjo
11
(6) 2
Palanca
9
(6) 0
Fali
6
(3) 1
Gal Arel
4
(1) 0
Mousa
3
(3) 0
Cristian Lobato
3
(0) 0
Xisco Hernández
1
(0) 0
* Partits
(titularitats) Gols

POCA PARTICIPACIÓ

Xisco Hernández i Gal Arel podrien marxar al gener per deixar lloc a fitxes lliures
Emana, Bouzón, Tejera, Naranjo, Àlex López i Palanca són ara titulars habituals

Més altes en el mercat d'hivern

El Nàstic té la intenció d'aprofitar el mercat d'hivern per reforçar la plantilla. De fet, en les últimes setmanes ja ha fet dos moviments, com són les incorporacions de Cristian Lobato, onzè fitxatge del curs per a la plantilla del primer equip i que ja ha participat en tres partits, sempre des de la banqueta, i Carlos García, que en principi jugarà amb el filial però que ja s'ha entrenat sota les ordres de Moreno. La baixa per dos mesos del davanter Àlex López i la voluntat de millorar la plantilla faran que el Nàstic fitxi més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)