2a divisió A

JAVI SALAMERO

SECRETARI TÈCNIC DEL LLAGOSTERA

“Estem fent un pas endavant”

“És més barat comprar una plaça a 2a B que anar pujant, però hem de progressar adequadament”

El Llagostera és el club de 2a A que té el dèficit més gran de categories pel que fa al filial i, sobretot, el juvenil. Un dels objectius de Javi Salamero és escurçar aquestes distàncies.

El filial té encarrilat l'ascens a 1a catalana. Encara insuficient?
D'entrada, que el filial i els equips inferiors no tinguin encara categories a un bon nivell és del tot lògic. Era impossible que cap equip del club pogués seguir el meteòric ritme que ha dut la primera plantilla. Arribats a segona A, ara estem fent un pas endavant per posar el filial i el futbol base a l'altura d'un equip de l'LFP. És gairebé una obligació, per una qüestió econòmica, que els jugadors siguin de fabricació pròpia. Per això volem fer un futbol base al màxim de competitiu i també tenir el filial en la millor categoria possible. Aquest any, si tot acaba bé, l'equip B assolirà un meritori ascens.
És partidari de buscar alguna plaça més amunt de primera catalana?
És més fàcil i barat comprar una plaça a 2a B que anar pujant categories, però hem de ser capaços de progressar adequadament. I ara no podem aspirar a tenir un segona B que funcioni de manera autònoma perquè no tenim ni recursos ni infraestructura.
Per posar el juvenil a l'elit cal un mínim de tres anys. Massa temps?
Les categories les assolirem com a conseqüència del treball del dia a dia i de la captació de talent. Tenim clar on volem arribar i definida la metodologia, però el projecte és a mitjà termini.
Per captar jugadors en edat de formació és més problema el dèficit de categories o d'instal·lacions?
El que estem fent té un mèrit enorme quan la infraestructura d'instal·lacions és pèssima i la manca de voluntat del consistori a ajudar, total. Si no ens han posat ni una font com podem pensar que siguin sensibles amb nosaltres? La realitat, però, és que estem creixent i captem jugadors de futur, identificats amb el projecte i capacitats per créixer i jugar a 2a A, a pesar del transatlàntic del futbol base que tenim al costat com és el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)