2a divisió A

El futbol gironí, en hores baixes

El panorama de la majoria dels dotze equips gironins que competeixen entre 2a A i 1a catalana no és gens positiu a finals d'any

Cinc dels equips estan en descens i molts dels altres el tenen a tocar

L'any 2015 està a punt d'abaixar el teló i, pel que fa al futbol gironí, d'alegries, les justes. Fent una repassada a la classificació actual dels dotze equips gironins que competeixen entre la segona divisió A i la primera catalana és evident que, en la gran majoria dels casos, la situació és més aviat complicada. I és que gairebé la meitat dels equips (5) ocupen plaça de descens, gairebé tants com els que tenen la zona perillosa a tocar (4), mentre que la Jonquera (1a catalana), el Figueres i el Palamós (3a) són els únics conjunts que semblen respirar una certa tranquil·litat. Tot plegat no fa presagiar que la temporada 2015/16 pugui acabar amb gaires èxits per a la demarcació de Girona en aquestes categories, una dinàmica que els equips intentaran canviar a partir del mes de gener.

Anem per parts. A 2a A ni el Girona ni el Llagostera estan aconseguint els resultats esperats. El conjunt dirigit per Pablo Machín, després de tenir l'ascens a primera a tocar el curs passat, ha començat aquest amb mal peu (sobretot a casa, on és el pitjor equip de la categoria juntament amb l'Osca) i acabarà l'any 17è amb els mateixos punts que marquen el descens, 19. Dos menys en té el Llagostera, ara mateix a dos punts de la permanència. Si el Girona té el principal problema en els partits a casa, el Llagostera el té a fora, amb un sol punt de 27 possibles, i és també el pitjor equip de 2a A en aquest apartat.

Qui també té un handicap, i gran, a domicili, és l'Olot, que no guanya a camp contrari des del 29 del març passat. L'equip de Rodri, l'únic representant gironí a 2a B, començarà el 2016 catorzè amb 20 punts, els mateixos que marquen la plaça de promoció de descens, i a dos del descens directe.

Pel que fa als tres equips gironins de la tercera divisió, la sort ha estat diversa. El Figueres (12è) i el Palamós (13è) sumen tots dos 22 punts i estan més a prop del descens (18) que del play-off d'ascens (29), en gran part per culpa de la irregularitat mostrada al llarg del curs. Més regular ha estat el Peralada, encara que en sentit negatiu (fa sis partits que no guanya), ja que els xampanyers són els cuers amb només 15 punts. La bona noticia per als d'Arnau Sala és que la salvació és a només tres punts.

Finalment, els sis conjunts gironins que competeixen a primera catalana tampoc estan per gaires festes, i és que només la Jonquera (8è amb 24 punts) té una bona trajectòria. L'Escala, tretzè amb 18 punts, està a només un de la sempre perillosa catorzena posició (pot conduir al descens depenent del que passi en altres categories), actualment ocupada pel Lloret. Encara pitjor ho tenen el Girona B (15è amb 16 punts), el Farners (antepenúltim amb 13) i l'Abadessenc (penúltim amb 7), tots ells en descens. En contrapartida, qui ho té molt de cara per accedir a la categoria és el Llagostera B, líder destacat del grup 1 de segona catalana.

LES VALORACIONS DELS TÈCNICS

El futbol ha estat injust amb nosaltres en molts partits, hauríem de tenir més punts
Pablo Machín
entrenador del girona
Hem de millorar, sobretot a fora de casa, però encara queda molta lliga per jugar-se
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Tenim molt camí per recórrer, estic convençut que tirarem la situació endavant
Miquel Muñoz
entrenador del farners
Ens ha faltat tenir més regularitat per poder encadenar resultats positius i escalar posicions
Pitu Batlle
entrenador de l'escala
El Girona (17è) no arranca a casa, el mateix que li passa al Llagostera (20è) a camp contrari
L'Olot (14è), també estèril a domicili, està més a prop de la zona baixa que del ‘play-off'
El Figueres (12è) i el Palamós (13è), són poc regulars, i el Peralada, cuer, no troba la tecla
L'Abadessenc, el Girona B, el Lloret, el Farners i l'Escala les passen magres; la Jonquera, no

2A DIVISIÓ A

La sensació és que podríem estar més amunt. Ara hem de desconnectar i tornar amb més força
Rodri
entrenador de l'olot

2A DIVISIÓ B

No hem controlat els petits detalls i això ens ha fet perdre punts en molts partits
Edu Vílchez
entrenador del figueres

TERCERA DIVISIÓ

El 2016 hem de sumar més a casa, on ens està costant molt. Els fitxatges ens hi ajudaran
Joan Mármol
entrenador del palamós

1A CATALANA

La confiança en l'equip és màxima, no hem fet mèrits per estar tan avall en la taula
Arnau Sala
entrenador del peralada
Està sent una temporada complicada, després de les festes hem de canviar la dinàmica
Nacho Castro
entrenador del girona b
Hem aconseguit il·lusionar la gent de la Jonquera. Afrontem cada partit com si fos l'últim
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera
Hem d'anar partit a partit i, amb treball, esforç i unió del grup, ho tirarem endavant
Dani Juvany
entrenador de l'abadessenc
Competim bé, però ens costa matar els partits. Ningú es pot adormir perquè no hi ha res decidit
Edu Urdiales
entrenador del lloret

Els juvenils, també amb problemes

En juvenils, el Girona i el Gironès-Sàbat són els dos equips gironins que competeixen en les categories més altes. Els primers ho fan en la divisió d'honor (la màxima), mentre que el Gironès-Sàbat ho fa una categoria més avall, en la lliga estatal. Tots dos equips comparteixen el fet de no haver començat la temporada gaire bé, ja que han acabat l'any 2015 en posicions de descens. Pel que fa a l'equip dirigit per Robert Vila, amb el gruix de jugadors de segon any (en són tres, en total), és tretzè (de setze equips) amb quinze punts, a hores d'ara, a tres de la zona de permanència. El Girona s'ha mostrat molt irregular al llarg de la temporada, amb uns números molt pobres a camp contrari (només tres punts) que els han dut a transitar pel descens en la majoria de jornades. “En el futbol tot és cíclic. Cal ser persistents i ferms en els guions traçats, aquest equip té molt de marge de millora en la segona volta”, explica Robert Vila. El Gironès-Sàbat, per la seva banda, ha tancat l'any cuer, amb nou punts, ara mateix, a set de la salvació. L'equip va començar molt malament i no va obtenir la primera victòria fins a la jornada 13. Llavors Salvador Jaspe va substituir Joan Pérez a la banqueta amb l'objectiu d'intentar salvar l'equip, una fita que no serà fàcil. “Haurem de fer els deures molt bé des de principi d'any si volem arribar a la meta, que no és altra que salvar la categoria. Tot treball té la seva recompensa, i ho intentarem”, comenta Jaspe.

L'Estartit femení, en bona dinàmica

Pel que fa al futbol femení, l'Estartit, que competeix a la segona divisió, és l'únic representant gironí en les categories absolutes estatals femenines. El conjunt dirigit per Albert Pujol tancarà l'any tercer amb 25 punts, ara mateix, a tres de l'equip que ocupa la plaça de promoció a primera divisió, el Seagull (2n) –el líder és el Barça B, que no pot pujar–. L'Estartit va començar la lliga amb dues derrotes, però a poc a poc l'equip va anar agafant confiança i va anar escalant posicions en la taula. En les últimes deu jornades (se n'han disputat dotze) les baixempordaneses han sumat vuit triomfs, un empat i una derrota, fet que les ha catapultat a la part alta, tot i que l'aspiració d'atrapar el segon classificat per tenir possibilitats de tornar a la primera divisió sembla difícil. “Vam començar amb un equip renovat, però som una pinya que lluita per guanyar cada partit. Estic molt satisfet de com s'ha competit fins ara”, explica Pujol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)