Nàstic

Una plataforma excel·lent

Ascensor grana. El Nàstic és un dels tres únics equips de la categoria que té el filial a segona B i el juvenil a divisió d'honor, una situació que es contraposa a les del Girona i el Llagostera

El Nàstic tancarà el 2015 en una situació esportiva magnífica. Al bon paper del primer equip en el seu retorn a la divisió de plata, se li ha de sumar la situació privilegiada que viuen els equips filials tarragonins des del passat estiu. Amb la Pobla de Mafumet debutant enguany a segona B i el juvenil consolidat a divisió d'honor, els grana tenen una plataforma immillorable, només igualada per dos exprimera com són el Valladolid i l'Almeria.

“Tenir el filial a segona divisió B ens facilita molt les coses al primer equip; el salt per als jugadors de la Pobla és molt més senzill que de tercera a segona A”, explica Emilio Viqueira, director esportiu del Nàstic, que no amaga que l'ascens dels pobletans s'ha produït més aviat del que preveien. “Quan vam arribar fa dos anys a Tarragona, un dels objectius ja era ascendir el filial, però és cert que ho vam aconseguir més de pressa del que esperàvem i no hem tingut gaire temps per confeccionar la plantilla de l'actual temporada”, explica el gallec.

A pesar de les presses i del poc temps del qual ha disposat aquest estiu, Viqueira es mostra totalment satisfet amb la situació esportiva que viu l'entitat i explica que, aquest, és un projecte a llarg termini: “Estem treballant en el futbol de base per intentar que, en un futur no gaire llunyà, puguem comptar amb molts més jugadors de la casa per al primer equip del Nàstic.” Per això, però, encara queda un temps, ja que en l'actualitat només Calavera –i en menor mesura Alberto Varo, que va fer la pretemporada amb el Nàstic però que no ha debutat en partit oficial aquest any– han pogut fer el salt del filial al primer equip. “El que ens permet el fet de disposar d'un conjunt a segona B és que si els jugadors joves no van convocats amb el primer equip poden jugar en una categoria molt més competitiva que no pas la tercera”, afegeix Viqueira.

Sigui com sigui, tot i que encara no se n'hagin recollit tots els fruits, sembla evident que el Nàstic disposa dels entrenadors –“tant Vicente Moreno com Martín Posse són conscients que han de confiar en la gent jove”– i de l'estructura ideal per fer promocionar més jugadors de la casa en un futur proper. De moment, com confessa Viqueira, el primer objectiu és consolidar el primer equip i el filial en les noves categories, i, partir d'aquí, començar a treballar perquè no es repeteixin casos com els d'Aleix Vidal i els germans Oriol, futbolistes que van passar per la Pobla i que han arribat a primera sense disputar gairebé cap partit amb el Nàstic.

LES FRASES

Estem treballant perquè, en un futur no gaire llunyà, puguem comptar amb molts més jugadors de la casa per al primer equip
Els dos entrenadors que tenim [Vicente Moreno i Posse] són conscients que han de confiar molt en la gent jove
Amb l'ascens a segona B, el salt al primer equip per als futbolistes del filial és molt més senzill
Emilio Viqueira
director esportiu del nàstic

El Girona i el Llagostera, a l'altre costat de la balança

En l'altre extrem del Nàstic destaca la situació dels equips gironins de la categoria de plata, el Girona i el Llagostera, amb els filials situats a primera i segona catalana, respectivament. Si bé és cert que, en l'actualitat, el primer equip del Girona disposa de quatre futbolistes de la base a les seves files (Mas, Pere Pons, Coris i Vivi), és igualment cert que fa tot just dues temporades no n'hi havia cap. I és que amb el filial en la zona de descens de primera catalana tot és molt més complicat. El club gironí fa vuit temporades que és a la divisió de plata, però mai no ha tingut el filial en una categoria prou llaminera per evitar la desbandada de juvenils ni per utilitzar-la de pont en el camí cap a la segona A. Per altra banda, el cas del Llagostera clama al cel. En els darrers anys, el conjunt blaugrana ha viscut a dues velocitats; la del primera plantilla–sideral– i la de la resta de conjunts, que han anat fet. Per això, el filial llagosterenc es troba encara a segona catalana i el juvenil A juga en el quart esglaó –a primera divisió–, una situació que fa totalment inviable que la primera plantilla es pugui nodrir de futbolistes de la casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)