2a divisió A

Regeneració amb polèmica

2a divisió B. El Barça B va fer oficials ahir 4 fitxatges, però tres hores després va rescindir el contracte signat amb Sergi Guardiola per unes “piulades ofensives contra el barcelonisme i contra Catalunya”

Després de la sanció de la FIFA i obert ja el mercat de fitxatges, el Barça B patirà un rentat de cara que afectarà a la formació de la plantilla. Ho farà però, amb polèmica, després dels fets rocambolescos i sorprenents que es van viure ahir. I és que després que el club confirmés quatre fitxatges, el del davanter Robert Gonçalves (Fluminense) –li manca un document oficial i les proves mèdiques per signar–, el del migcampista Xemi (Cornellà), el del lateral esquerre Moi Delgado (Sevilla Atlético) i el del davanter Sergi Guardiola (Alcorcón), ni tres hores després, va rescindir el contracte signat amb aquest darrer. Ho va fer després de l'enrenou que havien provocat a les xarxes socials l'aparició d'unes piulades de fa un parell d'anys de caire catalanofòbic, en contra el Barça i a favor del Madrid, fetes pel propi Sergi Guardiola, revelació golejadora del curs passat a la categoria amb l'Eldenc. Passades les deu de la nit, el club comunicava la decisió de prescindir del davanter nascut a Manacor fa 24 anys, “després de comprovar que havia publicat piulades ofensives contra el barcelonisme i contra Catalunya”.

Resolt l'enrenou, que tot fa preveure que portarà cua, el cas és que Gerard López veurà reforçada la plantilla amb efectius amb experiència a la segona B. Xemi fa tres temporades que juga amb el Cornellà a un alt nivell, la primera a tercera, i les dues últimes a segona B, i Delgado té un bagatge de quatre cursos amb el Sevilla Atlético, on se li ha esgotat el cicle, tot i haver debutat al primer equip, cosa que ha aprofitat el Barça per rellevar Grimaldo. L'altre fitxatge, Robert, arriba cedit del Fluminense, malgrat que el Barça es reserva una opció de compra. Tots ells s'afegiran a quatre jugadors que el club no podia inscriure pel veto de la FIFA. A partir del 4 de gener, Romera, Ezkieta i Paik podran jugar mentre que Lee ho farà el 6 de gener, dos dies després d'obrir-se el mercat, perquè serà quan compleixi els 18 anys.

Sortides

Amb aquests reforços, les sortides seran imminents. Sembla clar que Grimaldo fitxarà pel Benfica en el mercat d'hivern però potser no és l'únic perquè amb les incorporacions, el filial superarà les 25 fitxes, sense comptar els jugadors coreans que ocupen plaça de juvenil.

PETICIÓ DE GERARD

Nous fitxatges
Xemi
Cornellà
Migcampista, 20 anys.
Robert
Fluminense
Davanter, 19 anys.
Moi Delgado
Sevilla At.
Lateral, 21 anys.
Ara hi podran jugar
Dani Romera
Almeria B
Extrem, 20 anys.
Jokin Ezkieta
Osasuna
Porter, 19 anys.
Paik
Masia
Migcampista, 18 anys.
Lee
Masia
Davanter, 17 anys.
Ens falta encert i a dalt hi ha una deficiència de jugadors respecte als cursos anteriors
Gerard López
entrenador del barça b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.