Girona

Una injecció potent

La junta general. El màxim accionista fa un préstec participatiu de 3,8 milions al Girona per reequilibrar el patrimoni net i treballar amb calma

Tot i que hi havia programada primer junta general ordinària i després extraordinària, va ser una bassa d'oli i no es va allargar més de mitja hora. El punt més destacat va ser el que va centrar la junta extraordinària, i que va servir per aprovar una mesura necessària per reequilibrar el patrimoni net de l'entitat. No serà a partir d'una ampliació de capital, sinó d'un préstec participatiu que fa directament TSE Futbol, la societat màxima accionista del Girona.

TSE Futbol és la societat que va rellevar Unió Esportiva Girona SL arran de la compra de les accions per part de TV Sport Events. I tot i que Samir Boudjemaa i Jean Louis Dutaret, presentats a l'estiu, no han fet cap més aparició pública a Girona, el cas és que el club viu un moment de calma a nivell econòmic, i l'últim gest de la propietat l'ajudarà molt més en aquest sentit. TSE Futbol ha decidit fer un préstec participatiu al Girona, una de les mesures acceptades per resoldre el desequilibri del patrimoni net. El préstec participatiu serà de 3,8 milions d'euros, força superior del que necessitava el club (el patrimoni net era de -2,128 milions). “El préstec participatiu era l'opció que preferia la societat màxima accionista, i és flexible, ràpida i efectiva. Ho valorem de manera molt positiva. A més de reequilibrar el patrimoni net, ens permetrà no tenir cap tensió de tresoreria, com a mínim per aquesta temporada”, va comentar Ignasi Mas-Bagà, que compagina els càrrecs de director general i president del consell d'administració del Girona. Sense interès fix, el préstec tindrà un interès variable en funció dels resultats de l'empresa.

Mas-Bagà va destacar també que a partir de l'augment dels ingressos (sobretot dels drets televisius) i a la política de contenció en les despeses, “per primer cop el resultat d'explotació és positiu”, de 128.000 euros. De tota manera, tot s'emmarca en la sortida del concurs de creditors. En aquest sentit, hi ha 941.000 euros de deute a curt termini i 3.481.000 euros que s'hauran d'anar pagant quan s'activin els acords del conveni de creditors.

Tant Mas-Bagà com el president del club, Delfí Geli, van fer balanç des de la seva entrada al club. El director general va apuntar la reestructuració de diverses àrees i l'inici del projecte de ciutat esportiva definint-ne les necessitats: “Com ja haureu llegit, és un projecte encara incipient. Tenim clar el que volem; ara falta tronar on ho fem.”

“És una opció ràpida, flexible i efectiva”, diu Mas-Bagà en una junta plàcida
El club destaca que el resultat d'explotació és, “per primer cop”, positiu

El 94,82% representat i el 0,12%, present

A diferència de la junta general de fa un any, que va acabar amb l'amenaça d'impugnació per part de l'expresident Joaquim Boadas, la d'ahir va ser ràpida i plàcida. Tal com era previsible, tot es va aprovar amb facilitat –no podia ser d'una altra manera, vist el cartell de 409.832 accions d'Ignasi Mas-Bagà– i no hi va haver cap veu discordant. A la junta hi van assistir 24 persones, i hi havia representades 484.000 accions, que corresponien a un 94,94% del capital social. D'aquest, però, només n'hi havia un 0,12% en persona a la sala, i el 94,82% hi era representat per delegació.

Més abonats i amb força més ingressos

El Girona té 5.213 abonats, gairebé mig centenar més que la temporada passada (4722). “Estem contents amb la xifra, i creiem que creixerà durant la segona volta”, va explicar el director general, que va destacar l'augment dels ingressos per aquest concepte. De moment, s'han recaptat 592.187 euros, un 47% més que el curs passat, i això que l'augment del nombre d'abonats és d'un 9%. “Això s'explica, sobretot, perquè s'ha eliminat una part de compromisos, i també pel reordenament de categories.” L'assistència mitjana a l'estadi és de 3.809 espectadors i els ingressos de taquilla, de 5.011 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)