Girona

Reforçat

L'entrenador nota “dia a dia” la confiança del club envers el seu treball, tot i que li agradaria més que ni tan sols se'l qüestionés

El tècnic afirma que l'arribada del davanter serbi anirà bé per “augmentar la competitivitat”

En la primera roda de premsa després de les vacances, Pablo Machín va constatar que tothom ha tornat a la feina endollat i disposat a capgirar la situació en què es troba l'equip: “Si d'alguna cosa no em puc queixar és de l'actitud. És un grup molt professional, jugant i també entrenant.” Machín també va parlar sobre la seva confirmació per part del director esportiu, Quique Cárcel, que va assegurar que la continuïtat del tècnic estava assegurada en un 100%: “M'agradaria que ni tan sols es plantegés, però també tinc molt clar que el que no puc fer és desgastar-me en qualsevol cosa externa a l'entrenament i a l'equip. Jo sí que noto, perquè m'ho demostren cada dia, que el club confia en mi, i el que he de fer és tornar-los aquesta confiança treballant al màxim, com sempre faig. I amb l'esperança que els resultats arribin d'una vegada per totes.”

El primer reforç

Tot i que encara no està a Girona, Machín ja té un altre davanter en la plantilla, Dejan Lekic. “Esperem que vingui en bon estat de forma per poder-lo aprofitar des del primer moment”, va dir el tècnic. La previsió és que el serbi passi demà revisió mèdica, estigui a la llotja veient el Girona-Valladolid i s'incorpori a la feina a partir de dimarts.

Amb Lekic, Machín tindrà encara més on triar. “El més important és que ens augmenti la competitivitat”. No és un perfil que el Girona no tingués, segons el mateix tècnic: “Mata i Jairo també són jugadors de referència com ell. Però potser per les seves característiques té una mica el perfil de Fran [Sandaza]. És un jugador que sempre ha fet gols i que ens pot anar bé. Li demanarem, com a tothom, esforç i implicació, i col·laborar primer sense pilota. I finalitzar les ocasions que estem generant, de moment amb poc encert”, va afegir-hi. Lekic serà un dels sis jugadors que Machín podrà fer actuar en punta, amb Jairo, Mata, Felipe, Borja i Rubén Sobrino.

Álamo, baixa segura

El canari, que ja no va jugar l'últim partit del 2015 a Mallorca, continua fora de combat amb l'esquinç de lligaments, a més d'arrossegar un problema gàstric similar al d'Alcalá. Serà baixa segura juntament amb Nwakali, que no s'ha reintegrat a la feina perquè encara és a Nigèria arreglant papers.

Vivi, la sortida prevista

Pablo Machín no va deixar anar cap gran novetat respecte a les possibles sortides, sobretot si el Girona incorpora algun altre jugador durant aquest mes de gener. “Estic content amb la gent que tenim. Potser hi ha jugadors que tenen menys minuts i el club pot pensar que és millor que surtin. Vivi és un d'ells, i una cessió li pot anar bé per seguir formant-se”, va comentar el tècnic del Girona. “Si aquí no té possibilitats de jugar perquè altres, des del meu punt de vista, donen major competitivitat, és lògic que se li busqui una sortida. L'any passat li va anar molt bé”, va afegir-hi Machín, el qual, almenys sobre el paper, no preveu cap desbandada: “No tinc constància que cap més jugador no estigui a gust o vulgui marxar”.

LEKIC I NWAKALI

El serbi passarà demà la revisió mèdica i el nigerià és al seu país arreglant papers

REACCIONS

Tinc confiança en els futbolistes. Ells són els que donen el nivell a l'entrenador i els que, quan guanyen, et fan una mica millor
El perfil de Lekic pot ser és similar al de Fran [Sandaza]. És un jugador de referència i que sempre ha fet gols
Pablo Machín
Sento que tinc tota la confiança del club, però el que no puc fer és desgastar-me en qualsevol cosa externa i sí continuar treballant al màxim

Alcalá, dubte per una gastroenteritis, pot agreujar els problemes a l'eix

La demarcació de la plantilla amb un superàvit més clar d'efectius pot ser demà la més debilitada per les baixes, sobretot si Pedro Alcalá, que ahir no es va entrenar, no fa net en les properes hores dels problemes intestinals que arrossega. El murcià no va ser ahir a Montilivi, tot i que Machín confia que pugui exercitar-se avui –la plantilla té programada una última sessió a l'estadi abans del partit de demà contra el Valladolid– i que estigui a punt per enfrontar-se a l'equip castellà. A l'eix de la defensa, Machín ja té segures les baixes de Lejeune i de Richy. El francès no podrà jugar per sanció atès que a Mallorca va veure la desena groga –és el jugador més amonestat de la categoria– i haurà de descansar per segona vegada aquest curs per acumulació de targetes. Pel que fa a Richy, el gallec està dins els terminis marcats després d'haver-se sotmès a una artroscòpia el passat 11 de desembre per corregir uns problemes al menisc extern del genoll esquerre, del qual ja l'havien operat amb anterioritat. El període de recuperació estimat és de dos mesos i la reaparició serà al voltant del 14 de febrer (Osca-Girona) o del 21 (Girona-Oviedo). Si Alcalá no estigués en condicions, Machín tindria únicament tres centrals disponibles, dos dels quals (Carles Mas i Marcelo Djalo) no han disputat ni un minut de lliga. El tècnic ha d'acabar de valorar en les properes hores si manté el 3-5-2 o si canvia de dibuix d'entrada –no ho ha fet pràcticament mai– i opta per sortir amb una defensa de quatre.

Cifu, un desig que no és impossible

Tancat el fitxatge de Lekic, l'altra posició que s'ha fixat reforçar el Girona és el lateral dret. Conscient que Machín ha alterat sovint el 3-5-2 pel 4-4-2, i que a la plantilla no hi ha cap lateral dret específic, Quique Cárcel ja ha reconegut que miraran de reforçar aquesta posició. Tot plegat, després que ni Javi Álamo (amb problemes de lesions) ni cap dels altres jugadors que han ocupat el carril dret hagin aconseguit la regularitat de Cifu. El Girona va intentar l'estiu passat que Cifu continués a la plantilla, però no va ser possible perquè l'Elx el va repescar. El club del Baix Vinalopó fa setmanes que va proposar la renovació al jugador, però no hi ha hagut cap acord. I Rubén Baraja, que ja l'havia relegat a la suplència les últimes jornades, va sorprendre ahir en deixar-lo fora de la convocatòria, per primera vegada en tota la lliga. Encara que no renovi, una sortida a mitja lliga no és gens fàcil. El Girona, en tot cas, n'estarà molt pendent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)