2a divisió FEF

Bigas reforça el lateral esquerre

2a divisió B. L'Olot fitxa en propietat fins al 30 de juny del 2017 l'exfutbolista del Girona, procedent de l'Hospitalet, David Bigas

L'Olot va anunciar ahir la incorporació del lateral esquerre David Bigas. El futbolista, nascut a Peralada el 19 de juny del 1994, ha jugat la primera meitat del campionat a l'Hospitalet en qualitat de cedit pel Girona, club amb el qual ha rescindit el contracte. La poca participació del defensor de l'Alt Empordà en l'equip riberenc –356 minuts en sis partits, tots entre les vuit primeres jornades– ha fet que el lateral hagi decidit posar fi a la cessió. L'interès de l'Olot per obtenir els seus serveis ha facilitat l'entesa del futbolista amb el Girona, que ha decidit rescindir-li el contracte per tal que Bigas sigui propietat de l'entitat garrotxina fins al 30 de juny del 2017.

David Bigas es va formar en el Peralada, club en què va jugar fins a l'etapa juvenil –va arribar a debutar amb el primer equip en un duel contra el Júnior, a primera catalana–, però va competir en el seu darrer any de formació amb el Girona, en la divisió d'honor juvenil, juntament amb la fornada de futbolistes com ara Albert Vivancos, Gerard Gumbau i Marcel Serramitja. Entrenant-se regularment amb el primer equip del Girona, Bigas va arribar a debutar a segona A el 7 de desembre del 2014 –prèviament ja havia jugat dos enfrontaments de copa del mateix curs– i, amb la intenció d'explotar les seves virtuts i créixer com a futbolista, el conjunt gironí el va cedir al Sant Andreu (2a B), que lluitava per salvar la categoria. Aquest curs a l'Hospitalet, Bigas havia de fer un pas endavant, però el seu protagonisme en l'equip dirigit per Martí Cifuentes s'ha anat diluint a mesura que passaven les jornades –no juga des de l'11 d'octubre.

Competència per a Luismi

L'arribada de Bigas generarà una alternativa més per al tècnic de l'Olot, Antonio Rodríguez, Rodri. La posició del lateral esquerre ha estat comandada per Luismi Quezada, que, de moment, només s'ha perdut els 90 minuts del matx contra l'Atlètic Balears per una convocatòria amb la selecció de la República Dominicana. L'arribada del de Peralada aportarà competència a la banda esquerra, que guanya físic i potència amb Bigas. Jove i amb recorregut per progressar, l'empordanès fa un pas més en la seva recent carrera amb un conjunt olotí que ja ha fet un primer moviment aprofitant l'obertura del mercat hivernal.

David Bigas Vargas
Peralada, 19-06-1994 (21 anys) Lateral esquerre / carriler esquerre
TRAJECTÒRIA
Categories de formació:
Peralada
11/12
Peralada juvenil
12/13
Girona juvenil
27p., 7g.
13/14
Girona B (1a catalana)
34p., 2g.
14/15
Girona B (1a catalana)
22 p., 1 g.
14/15
Girona (2a A)
4p., 0g.
14/15
Sant Andreu (2a B)
8 p., 0 g.
15/16
L'Hospitalet (2a B)
6 p.,1 g.
15/16
Olot (2a B)
?

Perea, enigmàtic sobre el seu futur

Amb contracte amb l'Olot fins al 15 de gener, Alberto Perea no va voler donar cap pista sobre el seu futur immediat. Conscient que el club garrotxí vol lligar la seva continuïtat, és el mateix jugador, a través dels seus representants, qui té l'última paraula –renovar fins al 30 de juny o acceptar alguna proposta de segona A–: “Jo estic a l'equip i tinc firmat fins al 15 de gener. Quan el tècnic em citi, aniré a entrenar-me i intentaré fer-ho el millor possible en els partits. Els altres aspectes, els porta el meu representant i realment no sé gaire cosa”, comentava Perea després del matx contra el filial granota. Que segueixi o no l'atacant marcarà molt els objectius finals de l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)