Nàstic

Un mercat d'hivern molt més animat del que s'esperava

Nàstic. El club, tot i el bon rendiment en la lliga, ja ha tancat diverses operacions i li falta fitxar un punta, segurament Aníbal Zurdo, i resoldre un últim maldecap: la probable marxa de Rocha

Quan un equip té un bloc conjuntat i treballat que funciona, que dóna resultat, no hi sol haver canvis, de manera que amb prou feines el club recorre al mercat d'hivern. Seguint aquesta lògica, el Nàstic, situat durant tota la primera volta a la zona alta de segona A després de l'ascens de la temporada passada, hauria d'aprofitar el gener només per fer algun retoc puntual. Però no és així, ni de bon tros. Ja ha fet uns quants moviments –dos fitxatges abans de l'obertura del mercat i tres més aquest mes de gener, a més d'una cessió–, està negociant per incorporar un davanter centre –si res no ho espatlla serà Aníbal Zurdo–, és probable que doni alguna altra baixa i, a més, ha de resoldre un maldecap inesperat d'última hora: la probable marxa de David Rocha, un dels futbolistes clau en l'esquema de l'entrenador, Vicente Moreno.

Rocha, intocable a la medul·lar –també a segona A– des que va arribar al Nàstic l'estiu del 2013 i que té contracte fins al 2018, té l'oferta d'un club dels Estats Units. Per motius familiars, el mig centre necessita un canvi d'aires i ha buscat una sortida a l'estranger, a petició del club tarragoní. De totes maneres, el Nàstic no llança la tovallola i espera aconseguir que Rocha reconsideri la seva decisió o, si més no, que l'ajorni fins al mes de juny. Avui, els responsables del club s'hi reuniran per tractar el tema. Per si acaba marxant, la primera opció per substituir-lo és la cessió per part del Celta del mig centre creatiu Levy Madinda.

Si finalment cal buscar el recanvi per a Rocha, el Nàstic acabarà fent un mínim de set fitxatges aquest hivern, comptant el davanter que ha d'arribar. Ja en va fer dos abans d'obrir-se el mercat –els mitjapuntes Cristian Lobato i Carlos García– i en els últims dies ha incorporat els migcampistes Giorgi Aburjania i Juan Muñiz i el porter Fabrice Ondoa. A més, ha cedit Fali al Barça B i no es poden descartar més sortides, com les de Rayco, que té ofertes de segona B, i el porter Tomeu Nadal. Tampoc es poden descartar més fitxatges fins al 31 de gener.

El paper de Promoesport, l'agència de representació de futbolistes que forma part del consell d'administració del Nàstic i que gestiona la configuració de la plantilla amb el director esportiu, Emilio Viqueira, i el fet de tenir el filial a segona B, expliquen que el Nàstic trobi sovint possibilitats en el mercat i estigui obert a qualsevol moviment. Amb la Pobla de Mafumet només un pas per sota, el Nàstic pot fitxar joves valors amb la tranquil·litat de saber que, si d'entrada no tenen cabuda al primer equip, podran disposar de minuts a segona B, com és el cas de Carlos García i Ondoa, que s'entrenen amb el Nàstic i que de moment ja han debutat amb la Pobla.

MOVIMENTS

El Nàstic ja va tancar dos fitxatges al desembre, i ara n'ha fet tres més
El paper de Promoesport i el filial a segona B li obren moltes possibilitats

INESPERAT

Rocha vol canviar d'aires per motius familiars i té una bona oferta dels Estats Units

L'arribada d'Aníbal es podria tancar avui

Joselu Gómez, del Racing de Ferrol, va declinar dilluns a la nit l'oferta del Nàstic –hi havia entesa entre els dos clubs– per reforçar una posició, la de davanter centre, tocada per les lesions de Marcos i Àlex López, que trigaran al voltant d'un mes a poder jugar. De seguida, el Nàstic va buscar una alternativa i ja té avançades les negociacions amb Aníbal Zurdo, exjugador del Guadalajara i el Sabadell, i últimament al futbol del seu país d'origen, Mèxic. Aníbal, que vol tornar a jugar en el futbol espanyol, és molt receptiu a l'oferta tarragonina, tot i que té sobre la taula alguna altra proposta, i el club grana espera tancar la seva incorporació en les properes hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)