Nàstic

Un repte complicat per arrodonir la primera volta

Nàstic. L'equip grana haurà de vèncer al camp del líder si vol arribar a l'equador de la lliga en zona de fase d'ascens, fora de la qual només ha estat sis jornades i mai dues de seguides

El Nàstic està fent una primera volta per emmarcar, però la derrota de dissabte passat a casa contra el Lugo pot fer que l'acabi fora de les places de fase d'ascens, un fet que s'ha produït poques vegades des del començament de la lliga. De les vint jornades disputades, el Nàstic ha estat entre els sis primers en catorze i només en sis n'ha quedat fora. A més, mai no ha estat fora de les places de fase d'ascens dues setmanes consecutives. Després de perdre dissabte passat contra el Lugo (1-2), el conjunt grana va caure a la setena posició i ara, per aconseguir tornar-se a situar entre els sis primers, i no encadenar per primera vegada dues setmanes fora de la zona de privilegi, el Nàstic té tot un repte. Per arrodonir la primera volta acabant-la en les posicions que més ha trepitjat fins ara, l'equip de Vicente Moreno ha de derrotar demà el líder, l'embalat Alavés, al seu terreny de joc i esperar que el sisè classificat, el Leganés, no derroti el Mirandés a Butarque, on els madrilenys encara no han perdut cap partit. El cinquè classificat, l'Osasuna, té quatre punts més que el Nàstic, de manera que ara mateix és inabastable. Després que durant tota la primera volta les distàncies des de la zona mitjana fins a les primeres posicions fossin molt curtes, ara amenacen de començar a ampliar-se. Farà bé l'equip tarragoní de no quedar tallat si vol mantenir-se entre els primers, la millor manera, de moment, de tenir la zona perillosa a una distància prudencial.

Acabar “amb bon sabor”

Els jugadors del Nàstic volen guanyar diumenge a Vitòria, no tant per acabar la primera volta en zona de fase d'ascens –en part perquè no depèn només d'ells–, sinó per fer-ho “amb bon sabor”, tal com afirma Sergio Tejera. Pablo Marí també assegura que l'equip tarragoní està motivat per demostrar al camp del líder que el rendiment que ha mostrat fins ara no és casual.

DESPRÉS DE PERDRE

Ha caigut al setè lloc i no depèn d'ell per tornar a les places de fase d'ascens a primera

L'Alavés, en plena ratxa espectacular

L'Alavés, rival del Nàstic demà a Mendizorrotza, és líder gràcies a una ratxa espectacular. Dels últims vuit partits, n'ha guanyat set i ha empatat l'altre, de manera que ha sumat 22 dels últims 24 punts en joc. Només ha rebut dos gols en aquesta fase del campionat. En dos mesos ha passat de l'onzena posició al lideratge, amb tres punts de marge sobre el segon classificat, el Còrdova, i nou sobre el setè, el Nàstic. El tècnic, José Bordalás, ha trobat el mètode per convertir en guanyador un equip que a principi de temporada no estava entre els favorits a lluitar a la zona alta. El bon rendiment en defensa i de jugadors com ara Toquero, Femenía, Pelegrín i Juli són algunes de les claus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)