Nàstic

Un gran escenari on reblar el clau

2a divisió A. El Nàstic vol tancar la primera volta en zona de ‘play-off': ha de guanyar al camp del líder i esperar que el Leganés no obtingui la victòria

El Nàstic està fent una primera volta per emmarcar, però la derrota de dissabte passat a casa contra el Lugo pot fer que l'acabi fora de les places de fase d'ascens, un fet que s'ha produït poques vegades des del començament de la lliga. De les vint jornades disputades, el conjunt grana ha estat entre els sis primers en catorze i només en sis n'ha quedat fora. A més, mai no ha estat fora de les places de fase d'ascens dues setmanes consecutives.

Després de l'última ensopegada, l'equip tarragoní va caure a la setena posició i ara, per tornar-se a situar entre els sis primers, té tot un repte. Per arrodonir la primera volta acabant-la en les posicions que més ha trepitjat fins ara, el bloc de Vicente Moreno ha de derrotar el líder, l'embalat Alavés, al seu terreny de joc i esperar que el sisè, el Leganés, no derroti el Mirandés a Butarque, on els madrilenys encara no han perdut cap partit.

Llista amb cares noves

Més enllà de la dificultat del rival, el Nàstic s'haurà de sobreposar a l'agitació que ha viscut en el mercat de fitxatges la setmana passada. Vicente Moreno, que justifica els fitxatges atenent-se a una anticipació de necessitats –abans que vagin mal dades, millor tenir el bloc reforçat– espera que el trasbals no passi factura. De fet, en la llista de dinou convocats, hi ha tres jugadors que acaben d'aterrar: el porter Ondoa i els mitjos Aburjania i Juan Muñiz. No hi va entrar, tot i tenir tots els tràmits burocràtics resolts, el punta Aníbal Zurdo. Una de les principals incògnites, doncs, és saber qui ocuparà la punta de llança, ja que els dos ariets habituals, Alex López i Marcos, estan lesionats. De manera excepcional, la podria ocupar Achille Emana, avançant la seva posició. El seu germà, Stephane Emana, ha repetit convocatòria amb el primer equip i seria una altra opció, ja que és ariet. La fita dels dinou convocats, en tot cas, és clara, obtenir un bon resultat que permeti a Vicente Moreno mantenir una molt bona estadística des que va arribar a Tarragona: no encadenar mai dues derrotes.

Si les baixes obliguen Moreno a buscar alternatives, el seu homòleg, José Bordalás, podrà fer l'onze que consideri convenient, ja que té tots els seus homes a la seva disposició. Fins i tot Gaizka Toquero, que ahir es va entrenar amb normalitat i podria tenir alguns minuts.

L'AVANTMATX

Amb el Nàstic mai no he enllaçat dues derrotes, viatgem amb la motivació de mantenir la dada
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
El Nàstic ens crearà moltes dificultats: és un equip fort, competitiu, intens i ordenat
José Bordalás
entrenador de l'alavés

L'Alavés, en plena ratxa espectacular

L'Alavés, rival del Nàstic demà a Mendizorrotza, és líder gràcies a una ratxa espectacular. Dels últims vuit partits, n'ha guanyat set i n'ha empatat un, de manera que ha sumat 22 dels últims 24 punts en joc. Només ha rebut dos gols en aquesta fase del campionat. En dos mesos ha passat de l'onzena posició al lideratge, amb tres punts de marge respecte al segon classificat, el Còrdova, i nou respecte al setè, el Nàstic. El tècnic, José Bordalás, ha trobat el mètode per convertir en guanyador un equip que a principi de temporada no estava entre els favorits a lluitar a la zona alta. El bon rendiment en defensa i de jugadors com ara Toquero, Femenía, Pelegrín i Juli són algunes de les claus de l'enlairament del quadre basc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)