Girona

El Girona es retroba amb les golejades

Per sisè cop. L'equip de Machín feia vint-i-un mesos que no guanyava a casa per quatre gols de diferència

La contundent victòria d'ahir del Girona va servir per agafar força a casa, on els bons resultats s'han resistit d'allò més en la primera volta, i també per retrobar-se amb les golejades. El conjunt de Pablo Machín feia vint-i-un mesos que no guanyava cap rival per quatre gols de diferència a Montilivi. L'úlytima vegada va ser l'abril del 2014, ja amb el tècnic de Sòria a la banqueta, i el resultat va ser un idèntic 4-0 contra el Mirandés. Aquella tarda el partit va estar marcat per l'encert de Jandro, que va sentenciar l'enfrontament amb tres gols en la segona part. Aquell duel va ser una injecció de moral per a un equip que estava en una situació límit, un fet que, salvant les distàncies, també s'espera que es produeixi després de la golejada d'aquesta setmana contra la Ponferradina.

S'ha fet esperar

Sorprenentment, l'excel·lent temporada passada que va fer el Girona no va anar acompanyada de grans golejades. En tot el curs, l'equip gironí només va aconseguir marcar quatre gols en una ocasió –al Miniestadi contra el Barça B–, però la victòria va ser per dos gols de diferència ja que el resultat va ser 2-4, amb gols de Mata, Eloi, Sandaza i Cifu.

El 4-0 aconseguit contra la Ponferradina suposa la sisena vegada que el Girona aconsegueix aquest resultat des que milita en la categoria de plata. La primera vegada es va fer esperar fins a la segona temporada en la 2a divisió A –va ser un 4-0 contra el Cadis, el novembre del 2009–, ja que en l'any del debut no es van superar en cap ocasió els tres gols a favor en un mateix partit. Des que l'equip competeix en la segona categoria del futbol estatal, l'equip de Montilivi ha marcat quatre o més gols dinou vegades. En les dues últimes temporades, però, les grans golejades s'han resistit, tot al contrari del que va passar en el curs amb Rubi a la banqueta, quan el Girona va marcar més de quatre gols en set ocasions. Tot i això, la golejada més gran dels blanc-i-vermells en la segona divisió A la van aconseguir en una temporada ben complicada, la 2013/14, en què l'equip es va salvar en l'última jornada de la competició però va endossar un 6-0 al Lugo.

Temporada 2008/09
No es guanya cap partit per quatre gols ni es marquen en cap jornada
Temporada 2009/10
Girona-Cadis
4-0
Temporada 2010/11
Girona-Tenerife
4-2
Celta-Girona
0-4
Girona-Xerez
4-2
Temporada 2011/12
Girona-Las Palmas
4-2
Girona-Xerez
5-3
Guadalajara-Girona
1-4
Girona-Alcoià
5-1
Temporada 2012/13
Guadalajara-Girona
1-5
Girona-Las Palmas
5-0
Girona-Recreativo Huelva
5-2
Barça B-Girona
4-4
Girona-Mirandés
4-0
Girona-Múrcia
5-2
Girona-Lugo
4-0
Temporada 2013/14
Girona-Lugo
6-0
Girona-Mirandés
4-0
Temporada 2014/15
Barça B-Girona
2-4
Temporada 2015/16
Girona-Ponferradina
4-0

Amb el descens, 5 punts de marge

Tot i tancar una primera volta força irregular i en què els resultats positius s'han hagut de suar de valent sobretot a Montilivi, la victòria contra la Ponferradina suposa una bona glopada d'aire per allunyar-se de la zona més perillosa de la classificació. Els homes de Pablo Machín tanquen el primer tram de temporada amb cinc punts de marge respecte del descens des de la setzena posició. Darrere seu, i encara fora del descens, hi ha l'Albacete –amb dos punts menys que els gironins– i l'Osca, a tres punts. El Girona ha sumat 25 punts, una xifra que si es repetís en la segona volta li serviria per aconseguir l'objectiu de la permanència, però que de ben segur buscarà millorar, sobretot en el rendiment a Montilivi, on tan sols hi ha aconseguit 13 punts dels 33 que s'hi han posat en joc. La zona de fase d'ascens queda a 9 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)