Nàstic

El Nàstic canvia el xip

Nou objectiu. El club tarragoní parla per primer cop de la fase d'ascens com a fita, basant-se en un rendiment que no baixa i en el calendari, amb més partits a casa i contra els rivals de dalt

L'objectiu de la permanència se li comença a fer petit al Nàstic. Els 50 punts que asseguren la continuïtat en la categoria semblen molt a l'abast –en té 34– i la regularitat que ha mostrat l'equip fa que el rendiment no baixi, ni s'intueixi que ho pugui fer. Diumenge al vespre, després d'empatar al camp de l'Albacete i aconseguir quatre punts en dos desplaçaments seguits –els altres tres són els de la victòria al camp del líder, l'Alavés–, el club ja parlava de lluitar fins al final per pujar a primera com a nou objectiu. “Hem de mirar amunt, intentar jugar com a mínim la fase d'ascens”, va afirmar el president, Josep Maria Andreu, en declaracions a Tarragona Ràdio després del duel contra l'Albacete.

La nova ambició del Nàstic es basa en la classificació actual –és sisè, en zona de fase d'ascens, un cop superat el meridià de la competició–; en les sensacions d'un equip que competeix contra tots els rivals, que ha aconseguit bons resultats contra els equips de dalt, que mostra capacitat de reacció, que té recursos en atac i que està molt treballat en defensa, i en el calendari. Dels vint partits que falten per acabar la lliga, onze són al Nou Estadi i nou a camp contrari. A més, la majoria d'equips de la zona alta han de visitar Tarragona: els cinc que el Nàstic té per sobre –l'Alavés, el Còrdova, l'Osasuna, el Leganés i l'Oviedo, majoritàriament en la recta final del campionat–, el vuitè –l'Elx– i el novè –el Mirandés–. El club fa una crida als aficionats grana perquè omplin cada diumenge l'estadi, conscient que la consecució del nou objectiu depèn dels bons resultats com a local. El Nàstic ja ha demostrat que el bon inici de lliga no va ser només per la inèrcia de l'ascens, s'ha consolidat com la revelació del campionat i s'ha guanyat el dret a somiar.

EL CALENDARI

El Nàstic jugarà a casa 11 dels 20 duels que falten, i el visitaran els cinc que té per sobre
23. Nàstic -
Tenerife
(13è)
24.
Girona
(14è)
- Nàstic
25. Nàstic -
Elx
(8è)
26.
Mallorca
(18è)
- Nàstic
27. Nàstic -
Valladolid
(11è)
28.
Alcorcón
(7è)
- Nàstic
29. Nàstic -
Ponfe
(16è)
30.
Athletic B
(22è)
- Nàstic
31. Nàstic -
Numància
(15è)
32. Nàstic -
Còrdova
(2n)
33.
Osca
(19è)
- Nàstic
34. Nàstic -
Oviedo
(5è)
35.
Llagostera
(21è)
- Nàstic
36. Nàstic -
Mirandés
(9è)
37.
Almeria
(20è)
- Nàstic
38. Nàstic -
Leganés
(4t)
39.
Saragossa
(12è)
- Nàstic
40. Nàstic -
Osasuna
(3r)
41.
Lugo
(10è)
- Nàstic
42. Nàstic -
Alavés
(1r)
“Hem de mirar amunt, intentar jugar com a mínim la fase d'ascens”, afirma Andreu

Retocs per augmentar el nivell

També el salt de qualitat que s'espera que l'equip grana faci amb els reforços d'hivern fa més ambiciosos els objectius. Dos d'ells, Juan Muñiz i Madinda, ja han debutat com a titulars, i s'espera que Aníbal Zurdo no trigui a fer-ho. No va viatjar a Albacete per unes sobrecàrregues causades per la inactivitat, però en principi estarà a punt per al duel de diumenge contra el Tenerife. Aburjania, una alternativa per al mig del camp, va estar a la banqueta al Carlos Belmonte, i Lobato, fitxat a finals de novembre, ha estat titular últimament.

Abans que dilluns que ve es tanqui el mercat d'hivern, el Nàstic no descarta fer alguna incorporació més –no té cap prioritat, però estarà atent per si apareix alguna oportunitat–, i ha de resoldre les sortides de Tomeu Nadal i Gal Arel, i el conflicte amb Calavera, apartat per falta de compromís en espera que signi la renovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)