Girona

Lekic marca diferències

Amistós. Dos gols d'oportunisme del serbi decideixen el partit contra el Górnik Zabrze, en què Machín va donar minuts i rodatge als menys habituals

L'amistós d'ahir a Blanes, malgrat que el rival del Girona era un equip de la primera divisió polonesa, no tenia cap més pretensió que fer que els jugadors més necessitats de minuts i de rodatge anessin agafant ritme de competició. De fet, els teòrics titulars van fer un entrenament paral·lel mentre els onze escollits per Pablo Machín s'enfrontaven al Górnik Zabrze. El duel el va resoldre l'efectivitat del serbi Dejan Lekic, més llest que ningú en dues accions a l'àrea rival. En la primera va aprofitar amb la cama esquerra una pilota solta després que la tanca defensiva frenés el xut de falta de Rubén Alcaraz (5') i en la segona va llegir una pèssima cessió d'un defensa polonès al seu porter per marcar a porta buida amb la dreta (70'). El partit va ser de domini del Girona i rèpliques aïllades del Górnik, que en la seva lliga és penúltim.
L'ensurt de Maffeo
Machín només va escollir onze jugadors perquè els va voler donar 90 minuts a tots. El Girona, però, va haver d'acabar amb deu perquè Maffeo es va fer un trau a la cella –se'l van endur a l'hospital i li van aplicar vuit punts– i la resta de jugadors que s'havien entrenat a banda, ja s'havien dutxat. El tècnic va utilitzar el 3-5-2 tradicional. Els llocs de central van ser per a Maffeo (dreta), Marcelo i Mas (esquerra) i els carrils van ser per a Javi Álamo (esquerre) i Coris (dret). Rubén Alcaraz, Pol Llonch i Borja García van formar el triangle al centre del camp, mentre que a dalt el tècnic va fer jugar Lekic i Felipe Sanchón. Amb una plantilla prou àmplia, el Girona repetirà el format d'ahir perquè els menys habituals tinguin minuts. Pel 27 de gener s'ha previst un amistós contra el Qingdao Jonoon de Jordi Vinyals.

GIRONA 2 GÓRNIK ZABRZE 0

GIRONA: Germán Parreño; Maffeo, Marcelo, Mas; Javi Álamo, Rubén Alcaraz, Pol Llonch, Coris, Borja García; Felipe i Lekic. GÓRNIK ZABRZE: Primera part: Janukiewicz; Golanski (Olszewski, 25'), Danch, Oss, Kallaste; Gergel, Sobolewski, Matuszek, Madej; Kante i Leszczak. Segona part: Kasprzik; Gajda, Kopacz, Szeweluchin, Magiera; Cerimagic, Kwiek (Olszewski, 70'), Janota, Pikul; Steblecki i Skrzypczak (Zagiel, 67' GOLS: 1-0 (5') Lekic. 2-0 (70') Lekic. PÚBLIC: Uns 50 espectadors a les instal·lacions Top Ten de Blanes.

AMB EL 3-5-2

Machín va situar Álamo i Coris als carrils; Borja García, d'enllaç, i Lekic i Felipe, a dalt

CONTRATEMPS

Maffeo es va fer un trau a la cella en un cop fortuït i li van aplicar vuit punts de sutura

MÉS AMISTOSOS

El dia 27 de gener, els gironins s'enfrontaran al Qingdao Jonoon de Jordi Vinyals

Granell i Alcaraz es retroben amb José Kante

Des de fa poques setmanes, el Górnik Zabrze té un representant català en la seva plantilla. Es tracta del davanter José Kante, exjugador del Rubí i del Prat, que ha arribat a l'equip polonès després d'una etapa a la primera divisió de Xipre amb l'AEK de Larnaka. Kante es va retrobar ahir, gairebé de sorpresa, amb dos jugadors que havien estat companys seus fa uns anys al Prat i que militen en el Girona. El davanter va coincidir a la plantilla potablava la temporada 2012/13 amb Rubén Alcaraz (va fer 5 gols) i la 2014/15 amb el mateix Alcaraz i també amb Àlex Granell (en va marcar 11). Kante va jugar ahir la primera part i va compartir una estona tant amb Alcaraz com amb Granell. El Górnik Zabrze està fent una estada a Lloret de Mar aprofitant el parèntesi d'hivern de la lliga polonesa. Ha desplaçat una trentena de jugadors a la Costa Brava, la majoria polonesos, tot i que té tres futbolistes d'Eslovàquia, un d'Ucraïna i un de Zimbabwe, a banda del vallesà José Kante.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)