Tràngol sota els pals

El protagonista. L'exmig del Girona Luso va fer de porter per l'expulsió de Rasak (83') amb 2-1 a favor del Còrdova. Gairebé va aturar el penal i, tot seguit, va rebre el 2-3 en un xut de 40 metres

Luso Delgado no podia imaginar el protagonisme inesperat que tindria en el desenllaç del partit que el seu equip, el Còrdova, va jugar dissabte contra el Leganés, i trigarà a oblidar-ho. En un duel directe entre dos equips de la part alta de la classificació, els andalusos arribaven al tram final del partit amb un 2-1 favorable i un futbolista més. Llavors, en el minut 83, va arribar la jugada clau: el porter local Razak va cometre penal sobre Gabriel i va ser expulsat. Com que el Còrdova ja havia fet els tres canvis, calia improvisar un porter que defensés el resultat favorable. L'exjugador del Girona Luso, que havia fet de porter en algun entrenament però mai en cap partit, es va presentar voluntari. Va anar de poc, però no va poder aturar el penal xutat per Omar Ramos. Dos minuts més tard, el mateix jugador del Leganés va executar una falta des de 40 metres, de les que habitualment es pengen a l'àrea. La pilota, però, va descriure una paràbola en direcció a la porteria, va agafar Luso un pèl avançat i va entrar entre el travesser i la mà de l'aragonès. Per a un porter hauria estat una aturada senzilla, però no tant per a qui no té per la mà les mides de la porteria i les distàncies sota els pals. Així, el Còrdova va perdre un partit clau i Luso va acabar dolgut, ja que considera que hi hauria pogut fer alguna cosa més, sobretot en el tercer gol. Els seus companys el van exculpar. “Prou ha fet posant-se de porter”, va dir el tècnic, José Luis Oltra. “Jo crec que el jugador volia centrar, però la pilota va fer un efecte estrany, i Luso no és porter”, hi va afegir Pedro Ríos. La sensació, però, és que Omar Ramos xuta a porteria aprofitant que el porter era improvisat.

Segon cas d'aquest curs

Luso és el segon futbolista de camp que aquesta temporada a segona A ha hagut d'acabar un partit jugant de porter. El primer va ser el migcampista de l'Elx Mandi, que va agafar els guants quan va ser expulsat Javi Jiménez en el minut 79, amb els tres canvis ja efectuats i amb 1-2 a favor del Mirandés. Com en el cas de Luso, la primera feina de Mandi va ser intentar aturar el penal que havia suposat l'expulsió de Javi Jiménez. No ho va aconseguir i, a més, encara va rebre l'1-4 en els últims minuts.

MÈRIT

Els companys l'exculpen i valoren que sortís voluntari en un moment delicat

LLÀGRIMES

Luso va acabar dolgut el partit perquè considera que hi hauria pogut fer més

El Girona sí que se'n va sortir amb Kiko Ratón

El Girona va viure l'1 de novembre del 2009 un cas semblant al del Còrdova, ja que també va haver d'improvisar un porter quan anava guanyant, però amb final feliç. L'equip gironí, en el debut de Narcís Julià com a tècnic, vencia 0-1 a Salamanca, però en el minut 80 Albert Jorquera va rebre un fort cop i es va empassar la llengua. L'ensurt, majúscul, va acabar amb el porter a l'hospital i amb Kiko Ratón sota els pals, amb deu minuts i l'afegit –van ser sis minuts més– i un Salamanca disposat a un atac i gol per remuntar. El Girona, però, es va defensar amb ordre, Ratón va estar encertat quan va caldre, en una sortida amb els punys i en un xut que el va agafar ben col·locat, i el duel va acabar amb 0-1.