Nàstic

L'element constant

Nàstic. Xisco Campos va arribar diumenge als 200 partits oficials amb la samarreta grana, amb la regularitat i el caràcter com a pilars per afrontar una època de frustracions i alegries

No és fàcil per a un futbolista professional trobar continuïtat en un mateix equip, ja que l'època actual està marcada pels moviments constants. El Nàstic ja fa temps que n'és un clar exemple, i per això el fet que un dels seus jugadors, Xisco Campos, hagi arribat als 200 partits oficials amb la samarreta grana té un mèrit especial. El defensa mallorquí, que viu la sisena temporada a Tarragona, va arribar a aquest nombre de partits diumenge passat contra el Tenerife, amb una victòria que permet a l'equip tarragoní mantenir-se en les places de fase d'ascens i que fa que Xisco Campos visqui l'efemèride d'una manera molt especial. Deixa enrere les frustracions del descens a segona divisió B del 2012 i la decepció del 2014 a Llagostera, i viu el present amb alegria indissimulada.

“Després de baixar em vaig marcar l'objectiu, com el club, de tornar a segona A, era la meva Champions particular. Si m'hagués retirat sense l'ascens m'hauria quedat un gust amarg”, assegura el capità grana, que va tenir l'oportunitat d'abandonar el Nàstic amb el descens, però va tenir el compromís de quedar-s'hi i lluitar per recuperar la categoria perduda. És per tot això que el partit més especial és, sens dubte, el de l'ascens contra l'Osca. “És el punt de felicitat màxima”, afirma, content per haver pogut celebrar el bicentenari un altre cop a segona A. És l'únic jugador de la plantilla grana supervivent de l'anterior etapa en la categoria de plata.

Xisco Campos, nascut fa 33 anys a Binissalem, se sent “un privilegiat” per la xifra assolida, que el situa com el trenta-dosè jugador amb més partits en la història del Nàstic, i agraeix el suport de l'afició, el treball dels companys i la confiança de directius i tècnics: “Pots fer la teva part, que és treballar i donar-ho tot, però t'han de donar oportunitats, i aquí n'he tingut.” En les últimes nou temporades ha jugat un mínim de 30 partits, una xifra a la qual potser no arribarà aquest curs, ja que n'ha jugat 15. De totes maneres, no se'l comptava com a titular clar a l'inici de curs i va estar uns quants partits sense jugar, però la polivalència –pot jugar de lateral i central–, la constància i l'experiència fan que estigui sempre a punt per aprofitar l'oportunitat, que s'ha presentat en les últimes jornades per les absències de Valentín i Calavera al lateral dret. No té la vocació ofensiva dels dos joves valors, però és el caràcter, la contundència i la capacitat d'anticipació el que el fan un defensa fiable.

La prova que a Xisco Campos no li ha tocat una època d'estabilitat a Tarragona és que en sis temporades ha estat dirigit per set entrenadors: Luis César, Oliva, D'Alessandro, Kiko Ramírez, Salamero, Castillejo i Vicente Moreno. És des de l'arribada del valencià que el Nàstic i Xisco Campos viuen els millors moments. El mallorquí espera que s'allarguin tant com sigui possible i es pugui retirar amb la samarreta grana.

LES FRASES

Em quedo amb el partit de l'ascens. Després de baixar, em vaig marcar l'objectiu de tornar a segona A, la meva Champions particular
Xisco Campos Coll
Binissalem, 10/03/1982
Equips anteriors: Mallorca B, Mallorca, Llevant B, Écija, Múrcia i Castelló.
Partits al Nàstic (comptant-hi lliga, copa i copa Catalunya):
2010/11
(2a A)
36
2011/12
(2a A)
30
2012/13
(2a B)
36
2013/14
(2a B)
45
2014/15
(2a B)
38
2015/16
(2a A)
15

DE LATERAL DRET

Aquest curs no se'l comptava com a titular clar, però ja ha jugat 15 partits oficials
El mallorquí és l'únic supervivent de l'anterior etapa de l'equip grana a segona A
Em sento un privilegiat i estic molt agraït a tothom. Aquí em sento com a casa i tant de bo hi pugui acabar la carrera
A més del teu treball, t'han de donar oportunitats, i aquí n'he tingut
Xisco Campos
DEFENSA DEL NÀSTIC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)