Nàstic

Progressió decisiva

Nàstic. José Naranjo, que fins a la jornada 16 només havia disputat 411 minuts, ha aprofitat les baixes en atac per augmentar el protagonisme, amb quatre gols en els últims set partits

No era fàcil intuir, al principi de temporada, el protagonisme que agafaria José Naranjo, autor de cinc gols fins ara, quatre dels quals en les set últimes jornades –dos en els dos darrers partits, decisius per derrotar el Tenerife (2-1) i puntuar diumenge a Girona (1-1)–. El jove atacant andalús, de 21 anys, va ser incorporat pel Nàstic provinent del Vila-real B com una aposta de futur i, de fet, li van fer fitxa del filial. No va debutar fins a la sisena jornada, en què Vicente Moreno va començar a veure'l com una bona alternativa gràcies a la seva polivalència en atac, ja que pot jugar a la banda, entre línies o com a punta de referència. La velocitat i el canvi de ritme fan que sovint sigui idoni per trencar partits o com a revulsiu. De mica en mica, l'atacant andalús va anar guanyant pes i si en les primeres setze jornades va disputar 411 minuts, en les últimes vuit n'ha jugat 594.

La progressió de Naranjo i la seva eclosió en l'últim mes i mig han estat molt benvingudes per Vicente Moreno, que ja fa algunes setmanes que no disposa dels davanters centres Àlex López i Marcos, en la recta final de la recuperació de les lesions. Sense ells, el tècnic valencià ha situat Naranjo com a referència ofensiva en la majoria de partits, i el jugador ha respost a la confiança del tècnic amb aparicions decisives i una gran capacitat de definició davant el porter rival.

El primer gol de Naranjo es va produir en la jornada 15, al camp del Mirandés. Va sortir en la segona meitat i en els últims minuts va donar els tres punts als tarragonins. Abans de l'aturada nadalenca, va fer un dels gols amb què el Nàstic va derrotar el Saragossa. Al gener, l'exjugador dels filials del Recreativo i el Vila-real va fer el gol contra el Lugo, que no va servir per puntuar, i el segon gol dels grana contra el Tenerife, decisiu en la victòria final. Diumenge, a Montilivi, Naranjo va tornar a marcar en una jugada ja clàssica en ell: rebre una passada llarga en bona posició, encarar el porter rival i superar-lo amb un xut ràpid.

Naranjo estava satisfet pel seu gol després del partit contra el Girona, per bé que admetia que, havent jugat gairebé una hora amb un futbolista més, el punt tenia un gust agredolç. En qualsevol cas, el davanter considera que l'empat els permet continuar sumant per apropar-se al primer objectiu, que continua sent la permanència, per bé que els tarragonins tenen fites més ambicioses al cap. Naranjo, content amb el seu moment de forma i d'inspiració, espera continuar sent decisiu per ajudar l'equip grana a mantenir o millorar la dinàmica.

LES FRASES

Treballo per continuar millorant, aportant el màxim. Les coses m'estan sortint bé i espero que continuï així

VALOR DE FUTUR

El jove atacant andalús, amb fitxa del filial, no va debutar fins a la sisena jornada

BONS NÚMEROS

Naranjo ja ha igualat Jean Luc com a màxim golejador grana, amb cinc dianes
Continuem sumant per aconseguir l'objectiu, que és més a prop
José Naranjo
DAVANTER DEL NÀSTIC

Aníbal Zurdo va debutar per fi a Montilivi

Contra el Girona, José Naranjo no va ser la principal referència ofensiva del Nàstic ja que Vicente Moreno va fer debutar Aníbal Zurdo, fitxat en el mercat d'hivern i que fins ara no havia pogut jugar per culpa d'unes molèsties als adductors “que han costat més de l'esperat de superar”, tal com explica l'exjugador del Sabadell. “A partir d'ara ja miro cap endavant”, afirma Aníbal, que ben aviat tindrà competència en el lloc de davanter centre. Marcos Jiménez ja es va entrenar alguna estona amb el grup la setmana passada i caldrà veure si aquesta ho fa amb normalitat i si ja pot estar disponible per al pròxim partit dels grana, dissabte a la tarda al Nou Estadi contra l'Elx. A Àlex López, en canvi, encara li falta alguna setmana més per estar a punt. Mentrestant, Stephane Emana és una altra alternativa per a l'atac.