El costum de ser deu

Minvats. El Girona torna a treballar molts minuts amb inferioritat numèrica per l'expulsió de Lejeune, castigat per respondre a una provocació sense la pilota en joc

“Som un equip solidari i tothom corre. L'ànima és aquesta i l'objectiu s'aconsegueix així”, explicava Carlos Clerc després d'un altre exercici d'esforç màxim del Girona. “És un exercici que treballem entre setmana perquè ens hi podem trobar”, relatava l'esquerrà. Una setmana després d'haver de resistir durant 70 minuts en inferioritat numèrica contra el Nàstic, el Girona va haver d'afrontar un altre bon tros de partit –mitja hora llarga– amb deu jugadors, per l'expulsió de Florian Lejeune, que va ser castigat per respondre a una provocació d'un rival quan la pilota ja no estava en joc i que probablement serà penalitzat amb més d'un partit de sanció.

Ahir no van ser tants minuts com la setmana passada, però l'exigència també va ser alta. I el Girona va haver de patir molt per defensar i fer bo el 0-1 de Borja García. A diferència de la setmana passada, en què l'expulsió de Lekic va deixar sol Mata a dalt però va mantenir la resta de jugadors a la seva posició, ahir Machín va provar de fer una innovació, amb l'entrada de Maffeo per Borja García i una mena de 4-4-1. Però l'aigua no parava de baixar, el Girona estava aculat i el tècnic va decidir recuperar la línia de tres centrals, amb l'entrada de Carles Mas (per Cristian Herrera), i amb Maffeo i Clerc als carrils. L'equip va patir molt, però va celebrar els tres punts i, com la setmana passada –va tenir premi amb l'1-1 contra el Nàstic–, va fer bo l'esforç de jugar amb inferioritat.

A Lejeune li podrien caure entre dos i quatre partits

Florian Lejeune s'exposa a una sanció d'entre dos i quatre partits, si el comitè de competició fa cas a l'explicació de l'àrbitre en l'acta: “Per produir-se de manera violenta contra un adversari, empenyent-lo i fent-lo caure, sense que hi hagués la pilota en joc en aquell moment”. El francès va veure la vermella en una acció absurda, quan la pilota ja no estava en joc, després d'un córner a l'àrea local. Lejeune va rebre el cop d'un rival i s'hi va tornar amb una empenta. L'àrbitre només va veure la reacció del francès i no va dubtar a ensenyar-li la vermella. El central encara va tenir sort que l'acta arbitral no va reflectir res del que va fer després de l'expulsió, ja que va trigar a abandonar el terreny de joc, molt irritat, i va dedicar improperis al quart àrbitre quan se n'anava cap al túnel de vestidors.