Nàstic

Adaptació meteòrica

Nàstic. Aburjania, el més desconegut dels reforços d'hivern, s'ha consolidat ràpidament com a titular i ha fet les assistències, amb accions de qualitat, dels dos últims gols dels tarragonins

Amb 21 anys i experiència només en el futbol georgià i en el xipriota, Giorgi Aburjania tenia tot un repte quan va arribar al Nàstic el mes passat. No era fàcil, a més, entrar en un equip molt treballat que estava funcionant bé, però el jove migcentre ha experimentat una adaptació meteòrica. Malgrat la barrera idiomàtica, de seguida es va integrar a la plantilla i als entrenaments, i Vicente Moreno no va trigar a veure'l a punt per jugar. Va debutar disputant els últims minuts del partit contra el Tenerife i, en la jornada següent, al terreny de joc del Girona, ja va ser titular fent parella en el doble pivot amb Madinda. Els dos futbolistes, incorporats en el mercat d'hivern, han compensat les baixes al mig del camp de David Rocha, fitxat pel Houston Dynamo, i Fali, cedit al Barça B. Malgrat tractar-se d'unes posicions importants per a qualsevol equip, el Nàstic no ha notat els canvis i manté el bon rendiment, amb el quart lloc i la fase d'ascens com a objectiu.

A Montilivi, Aburjania va completar una bona actuació i va ser clau. Al voltant de la mitja hora de la primera meitat, va rebre una pilota a la zona ampla i va demostrar una de les seves virtuts, la conducció amb verticalitat entre línies. Va esperar la desmarcada de José Naranjo per la dreta i li va posar la pilota en profunditat perquè l'andalús marqués. Aburjania va jugar tot el partit a Girona, igual que dissabte passat contra l'Elx. En una acció similar a la de Montilivi, Abu va arrencar des de la línia defensiva en veure un petit passadís en el carril central. Hi havia rivals, però els va superar amb una finta i un driblatge ràpid, i va veure el moviment de Naranjo, que va tornar a rebre una bona passada del georgià i no va fallar davant el porter de l'Elx. El migcentre ha fet, doncs, les assistències dels dos últims gols del Nàstic, el que va valer un empat a Girona i el que va servir per derrotar l'Elx.

“És molt bon jugador, hi ha poc més a dir. És molt complicat entrar amb poc temps a l'equip, sense parlar l'idioma. Li parles i t'entén ràpid, és molt espavilat i va molt de pressa”, explica el tècnic del Nàstic, Vicente Moreno, content per l'aparició sobtada del georgià: “És un jugador més a tenir en compte i farà que els altres s'hagin de posar les piles. És bo que els jugadors apareguin individualment.” Aburjania, que va debutar amb 16 anys a la primera divisió de Geòrgia i a la fase prèvia de l'Europa League, va jugar en tres equips del seu país –Metalurgi Rustavi, Dila i Lokomotiv Tbilisi– i en l'Anorthosis Famagusta de Xipre, i sol ser convocat per jugar en la selecció georgiana sub-21.

LA FRASE

És molt bon jugador, hi ha poc més a dir. T'entén de seguida. És espavilat i va molt de pressa
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

José Naranjo, el gran beneficiat, pitxitxi grana

El gran beneficiat per les assistències de Giorgi Aburjania ha estat José Naranjo, que ha sumat dos gols més al seu compte personal i ja n'ha fet sis i s'ha convertit en el màxim golejador del Nàstic, davant de Jean Luc Assoubre, que n'ha fet cinc, l'últim dels quals fa dos mesos. Naranjo, en canvi, està en ratxa, ja que encadena tres jornades marcant. L'andalús està satisfet per la nova connexió amb Aburjania: “S'ha adaptat molt ràpidament a l'equip i ja està aportant coses. A més, ens entenem molt bé. Entén molt bé els meus moviments a l'espai i m'ha fet passades genials en què només hi he de posar el peu. Esperem que continuï així.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)