Girona

El vermell pel groc

Al·legacions per Lejeune. El club intentarà convèncer el comitè que l'expulsió va ser excessiva i que tipifiqui l'acció com a amonestació

El Girona presentarà al·legacions per minimitzar tant com pugui els efectes de la targeta vermella que va veure Florian Lejeune en el minut 60 de l'Osca-Girona. L'equip ja va ser capaç de sortir-se'n durant la mitja hora que va jugar en inferioritat numèrica –els de Machín van conservar el 0-1– i ara serà el club qui s'haurà de tornar a moure en els despatxos. El darrer i recent precedent és doblement favorable, ja que el comitè va tenir en compte els escrits del Girona per Mata i Lekic i els va perdonar a tots dos la targeta groga.

Aquesta vegada el Girona haurà de filar prim. La redacció de l'acta no ajuda Lejeune –“va ser expulsat per produir-se de manera violenta contra un adversari, empenyent-lo i fent-lo caure sense haver-hi la pilota en joc”–, però les imatges deixen força clar que Trujillo Suárez també hi va posar més pa que formatge a l'hora d'explicar l'acció.

Buscant la targeta groga

Acta en mà, el que va fer Lejeune seria una agressió sense que hi hagués la pilota en joc i un càstig entre dos i quatre partits (si en comptes d'una empenta fos un cop de puny o una puntada de peu, la suspensió es podria disparar fins a la dotzena de partits).

El Girona basarà les al·legacions en què l'únic que fa Lejeune és treure's de sobre el rival, que prèviament li havia ventat una coça sense pilota que l'àrbitre no va veure. El Girona intentarà convèncer el comitè que l'agressió no va existir i demanarà que l'acció del central francès sigui tipificada com una desconsideració al contrari i es computi com una simple targeta groga.

“Em vaig equivocar perquè no havia d'empènyer el rival, però ell em va donar prèviament una puntada de peu a la tíbia. Me'l vaig treure de sobre amb una empenta i recriminant-li l'acció. Ell [Carlos David] es va tirar a terra. Veient que va acabar amb la vermella per a mi, és evident que li va sortir bé”, va reconèixer ahir el francès, que confia que en el pitjor dels casos li caigui no més d'un partit. “Si em sancionen amb dos, serà massa”, va afirmar.

Si el comitè de competició fa cas de les al·legacions del Girona i converteix la vermella en groga, Lejeune podrà jugar contra l'Oviedo, però estarà advertit de suspensió (acumularia catorze amonestacions). Si sanciona el francès amb dos o més partits, el Girona té decidit que presentarà un recurs al comitè d'apel·lació amb nous arguments (hi posarà pel mig l'agressió prèvia del jugador de l'Osca per justificar la resposta del defensa). Lejeune és el setè jugador del Girona que ha estat expulsat aquest curs. En les dues últimes jornades, l'equip ha estat 100 minuts en inferioritat numèrica.

PRIMER MOVIMENT

El club defensarà que l'empenta no és agressió, sinó desconsideració cap al contrari

L'OBJECTIU

Si hi hagués sanció, el Girona lluitarà perquè no el sancionin amb més d'un partit

PENALITZATS

7
vermelles
ha vist ja el Girona aquest curs. En els dos últims partits ha jugat 100 minuts en inferioritat.

FLORIAN LEJEUNE, EL DIA DESPRÉS

He vist moltes grogues, i la majoria han estat justificades per al bé de l'equip. A Osca, fins l'expulsió, no havia fet ni una falta
Vaig cometre un error, però com a màxim era una targeta groga. Em va sorprendre moltíssim que m'ensenyessin la vermella
[Carlos David] em dóna una puntada de peu a la tíbia i jo m'hi torno amb una empenta, però molt suau. I es tira a terra. Ho va fer bé...
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)