Girona

Machín troba la tecla

La meitat dels 40 partits a camp contrari que ha disputat el Girona amb el tècnic de Gomara a la banqueta han acabat amb victòria

Fins que no va arribar Pablo Machín, el balanç en cinc cursos i mig del Girona a fora era de 23 triomfs en 122 sortides

Diumenge passat a Osca, Pablo Machín va arribar a les vint victòries a fora com a entrenador del Girona, que aviat està dit. No hi ha dubte que des de l'aterratge a Montilivi del tècnic de Gomara, el conjunt blanc-i-vermell ha assolit una fiabilitat mai vista com a visitant, que va tenir com a punt culminant el rècord absolut a domicili en la divisió de plata de la temporada passada: 14 triomfs (tretze en la lliga regular i el 0-3 de La Romareda en la fase d'ascens a primera) i 42 punts lluny de Montilivi en els 21 desplaçaments.

Ja és gairebé impossible que el Girona arribi als números del curs passat a fora, tot i que matemàticament encara seria factible (guanyant els nou partits a fora arribaria fins als 44 punts). Malgrat això, els gironins mantenen encara un bon to com a visitant com demostren els 16 punts que han esgarrapat a camp contrari (a Montilivi n'han sumat 17, però amb un partit més). Només quatre dels vint-i-dos equips de segona A tenen un botí superior als de Machín, que són el sorprenent Mirandés (21), el líder Alavés (20), l'Oviedo i el Valladolid (17). Els asturians, precisament, posaran a prova diumenge a Montilivi la seva eficàcia lluny del Tartiere.

Malgrat els bons números del Girona a fora, els de Machín van trencar a l'Alcoraz una sèrie de cinc sortides consecutives sense cantar victòria. Això sí, Becerra és el porter menys golejat a camp contrari (només deu gols encaixats), juntament amb el del Saragossa.

Millora aclaparadora

Quan el Girona va presentar Machín com a nou entrenador el març del 2014, el club de Montilivi ja feia cinc anys i mig que era a la divisió de plata. I una etiqueta de visitant gairebé inofensiu ben guanyada a pols. En el curs del debut només va aconseguir dues victòries a camp contrari. I en la gran temporada 2012/13, la de la fase d'ascens a primera divisió amb Rubi, només sis.

En termes absoluts, des del primer partit del Girona a fora a segona A la campanya 2008/09 –precisament amb un triomf sonat a Balaídos amb Raül Agné (0-1)– fins a l'última sortida abans que arribés Machín –derrota estrepitosa a Sabadell (4-0) que va significar la destitució, fulminant de Javi López– el balanç del Girona lluny de Montilivi era força devastador: 23 victòries en 122 sortides (amb 36 empats i 63 derrotes). Amb Pablo Machín a la banqueta, el percentatge de victòries a fora és del 50%: 20 en 40 sortides (amb 8 empats i 12 derrotes).

Curiosament, Machín no és l'entrenador del Girona amb més bon balanç a fora. Aquest honor recau en Javi Salamero, tot i que amb una mostra de partits molt reduïda (sis: un del curs 2008/09 i cinc del 2011/12 fent tàndem amb Rubi). A l'altre extrem hi ha Josu Uribe, que no va celebrar cap triomf en cinc partits a camp contrari i té un balanç d'un punt de quinze possibles.

Els escenaris

En vuit temporades a segona A, el Girona ha visitat un total de 51 rivals i 50 escenaris (l'Alacant i l'Hèrcules compartien el Rico Pérez). Precisament, les visites al camp de l'Hèrcules són de les menys productives: ni un sol triomf i 1 punt de 15 possibles. Altres escenaris que el Girona ha visitat sovint i s'hi ha ennuegat sempre són el del Numància (set partits i ni un sol triomf, amb 3 punts de 21), el del Còrdova (2 punts de 18), i els del Nàstic i l'Elx (2 punts de 15). També, en una mostra menor, el del Valladolid (0 de 9) i l'Sporting i el del Cartagena (1 de 9).

Curiosament, el camp més propici a segona A és el del seu botxí per l'ascens a primera el curs passat: les tres visites a l'Anxo Carro de Lugo s'han resolt amb triomf per 1-2.

El botí a fora
1r Mirandés
21 punts 2n Alavés
20 3r Oviedo
17 4t Valladolid
17 5è Numància
16 6è GIRONA
16 7è Lugo
16 8è Osca
16 9è Osasuna
16 10è Nàstic
15 11è Còrdova
15 12è Elx
15 13è Saragossa
14 14è Leganés
14 15è Alcorcón
14 16è Tenerife
12 17è Ponferradina
7 18è Mallorca
7 19è Almeria
6 20è Albacete
6 21è Athletic B
5 22è Llagostera
1

LOCAL I VISITANT

Dels 39 triomfs en 82 partits amb Machín, n'hi ha un més a fora (20) que a l'estadi (19)

ANXO CARRO: 9 DE 9

El camp més propici per al Girona és el del Lugo, el seu botxí per l'ascens a 1a

PITJORS ESCENARIS

S'ha encallat cada cop que ha visitat el Numància, el Còrdova, el Nàstic, l'Elx i l'Hèrcules
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)