Nàstic

Prova superada

Nàstic. Achille Emana, Cristian Lobato, Daisuke Suzuki i Gal Arel, ja rescindit, han estat fitxats aquesta temporada pel club grana després d'un període d'entrenaments per avaluar-ne el nivell

Entre la plantilla planificada al principi de l'estiu per la direcció esportiva del Nàstic i la que té ara Vicente Moreno hi ha gaires variacions. No només per les incorporacions del mercat d'hivern, sinó perquè durant la temporada han estat diversos els jugadors que el tècnic valencià ha tingut a prova, la majoria dels quals l'han acabat convencent. Cinc han estat fins ara els futbolistes que s'han entrenat al Nàstic mentre el cos tècnic n'avaluava el nivell, una xifra més elevada de l'habitual, com també és inusual que d'aquests cinc jugadors finalment hagin estat quatre els fitxats.

Durant la pretemporada, el Nàstic va tenir a prova Achille Emana i Gal Arel, dos casos diferents. Emana era un futbolista molt conegut, que havia marcat una època al Tolosa i al Betis, però calia veure quin era el seu estat de forma després del pas, amb poca continuïtat, pel futbol àrab i el mexicà. De seguida va demostrar que mantenia la qualitat i que per poc que es posés en forma podia ser un jugador important. Se'l va fitxar i està complint les expectatives, ja que és un dels futbolistes més decisius del Nàstic. Gal Arel, per la seva banda, era una incògnita perquè no se'l coneixia prou i mai no havia jugat fora d'Israel. Va agradar de seguida i se'l va incorporar –igual que Emana, abans de començar la competició–, però va tenir pocs minuts i en el mercat d'hivern el club va decidir rescindir-li el contracte. Ara juga al Zawisza Bydgoszcz polonès.

A finals de setembre, Cristian Lobato es va començar a entrenar al Nàstic per recuperar-se d'una lesió. Els problemes físics havien tallat la progressió de Lobato, un producte del planter del Barça que havia destacat en el filial blaugrana i que volia tornar-se a sentir futbolista. Veient que mantenia el nivell, el Nàstic va començar a valorar la possibilitat d'incorporar-lo i, finalment, el va fitxar a finals de novembre. Ha participat en sis partits, dos com a titular, però ara en fa tres que no juga. L'últim futbolista a prova que ha estat incorporat és el central japonès Daisuke Suzuki, que amb una setmana n'ha tingut prou per agradar a Vicente Moreno. El Nàstic va confirmar dilluns la incorporació del japonès, al qual fa poc se li va frustrar el fitxatge pel Rayo Vallecano. A més, el Nàstic també va tenir a prova el migcampista brasiler Rafael Pernao, que no va convèncer Moreno.

Així, el Nàstic ha fet vuit incorporacions amb la temporada avançada. A més de Lobato i Suzuki, va fitxar en el mercat d'hivern Aníbal, Aburjania, Muñiz i Madinda, a més del porter Ondoa i Carlos García, amb fitxa del filial però que han estat utilitzats pel primer equip.

DESCARTAT

Moreno encara ha tingut un altre jugador a prova, Pernao, que no el va convèncer

RETOCS CONSTANTS

Suzuki és el vuitè futbolista incorporat pel Nàstic amb la lliga avançada

La defensa, amb menys mancances

El fitxatge del central japonès Daisuke Suzuki serveix per reforçar la rereguarda, la que presentava més mancances després del mercat d'hivern, ja que durant el mes de gener no es va fer cap incorporació defensiva. Amb Suzuki, el Nàstic té quatre centrals –els altres són Bouzón, Marí i Molina– i una nova alternativa que pot permetre alliberar Molina o Xisco Campos si han de suplir Mossa, l'únic lateral esquerre de la plantilla. La línia defensiva quedarà definitivament completada quan torni el lateral dret Gerard Valentín, al qual no falta gaire per recuperar-se d'una lesió muscular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)