Girona

Mas té tots els números per ocupar el buit de Lejeune

Alternatives. La baixa del francès, sancionat amb un partit, obre les portes de la titularitat al central banyolí, que ja el va suplir contra el Valladolid i li va passar al davant a Alcorcón

El Girona va intentar convertir la vermella de Lejeune en una groga buscant l'error manifest en l'acta arbitral que tan bé li va sortir en les al·legacions per Mata i Lekic, però aquesta vegada no va poder ser, i Lejeune continua castigat. Això sí, només amb un partit. “Lluny d'acreditar la inexistència del fet reflectit en l'acta, la prova aportada [el vídeo] ho corrobora de manera inequívoca, ja que el jugador expulsat empeny i tira a terra el rival”, exposa el comitè de competició en el seu escrit. Lejeune, doncs, es perdrà el Girona-Oviedo de diumenge, però podrà estar present en el derbi contra el Llagostera. El Girona ha decidit acatar la sentència i no presentarà recurs al comitè d'apel·lació. Ho hauria fet si la suspensió hagués estat de dos o més partits.

Carles Mas, l'alternativa

El central banyolí s'entreveu com el gran candidat a ocupar el buit que deixarà Lejeune a l'eix de la defensa. Hi ha tres aspectes que el situen clarament al davant de Richy en la tria. El primer és que és esquerrà. El segon, que ja va substituir Lejeune, i amb bona nota, en el Girona-Valladolid i en l'Alcorcón-Girona. I el tercer, que Richy encara no té l'alta mèdica (el van operar l'11 de desembre del genoll) ni lògicament el ritme del seu company. El gallec rebrà l'alta en les properes hores i diumenge estarà possiblement a disposició de Machín, que haurà de valorar si l'inclou en la convocatòria o opta per la polivalència de Maffeo.

“Estic treballant i esperant l'oportunitat com cada setmana. Sí que és cert que em veig amb més possibilitats que altres dies i, per tant, hauré d'estar més concentrat que mai”, va reconèixer Carles Mas, que sap que les oportunitats van cares i s'han d'aprofitar: “El primer objectiu és que l'equip guanyi, però si jugo intentaré complir, ajudar i posar les coses difícils al mister per a les properes setmanes”, afegeix el banyolí. Mas és conscient que la dificultat de passar al davant de Lejeune és enorme –“és un jugador molt bo, i per això l'ha fitxat el City”–, però també creu que ell es pot reivindicar contra un equip de la zona alta i que té un davanter de primer nivell com Toché: “Es evident que si et surt un bon partit contra un jugador així serà la demostració que ho pots fer bé contra els millors rivals”, indica Carles Mas.

Florian Lejeune, per la seva banda, va reconèixer que la sanció mínima és un mal menor: “No he de picar i he d'aprendre dels errors. El rival s'equivoca, però jo també”, va dir.

L'ALTRA ALTERNATIVA

Richy ha de rebre aquesta setmana l'alta mèdica, però li faltarà ritme competitiu
Carles Mas
Només ha disputat 196 minuts en la lliga, però va jugar sencers els partits contra el Valladolid (jornada 19) i l'Alcorcón (20). El primer, aprofitant que Lejeune estava sancionat; el segon, per una decisió tàctica de Machín, que va deixar el francès a la suplència a Santo Domingo. També va jugar els 16 últims minuts a Osca, diumenge passat.
Richy Álvarez
780 dels 781 minuts que acumula els va jugar dins les deu primeres jornades. Després, Alcalá li va prendre el lloc a l'eix i posteriorment només ha jugat un minut en els últims quinze partits (va ser a Tenerife i va sortir per perdre temps). Operat d'un genoll l'11 de desembre, ja és a punt de rebre l'alta mèdica.
Pablo Maffeo
La seva polivalència el pot situar a l'eix, però seria tota una sorpresa que Machín apostés per ell. El defensa, cedit pel City en aquest mercat d'hivern, s'adapta millor al lateral. En els dos últims partits (Nàstic i Osca) ha acumulat 35 minuts.
Marcelo Djalo
Afectat per unes galteres, el central continua fora de combat. Les seves possibilitats diumenge haurien estat escasses, ja que encara no ha debutat en la lliga. És baixa segura.

CARLES MAS

“Crec que tinc més possibilitats que altres dies i m'he de concentrar més que mai”
El Girona accepta el mínim càstig per al francès i no presentarà recurs a apel·lació

FLORIAN LEJEUNE

“Podrien haver estat dos partits. Estic content, però no puc repetir l'error”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)