Girona

L'amenaça del debutant

L'Oviedo, que ha tornat amb força al futbol professional i enllaça deu jornades sense perdre, avaluarà la progressió del Girona

Els gironins han anat augmentant la fiabilitat contra els rivals que s'estrenen a Montilivi

L'estadi de Montilivi supera la cinquantena de rivals diferents des que el Girona es va instal·lar a segona A, l'estiu del 2008. Amb l'experiència que acumula l'equip que més temporades seguides fa que és a la categoria, cada cop costa més trobar equips que s'estrenin a l'estadi en la categoria de plata. Aquesta temporada, només n'hi ha dos. El primer va ser el Bilbao Athletic, que viu la seva primera experiència en el futbol professional i va perdre a Montilivi (2-1) en el primer partit de la segona volta. L'altre debutant a Montilivi a segona A és l'Oviedo, que arribarà diumenge a Girona disposat a trencar la bona línia dels blanc-i-vermells contra equips que els visiten per primera vegada.

Encara que no ho faci diumenge, el Girona haurà tancat les vuit primeres temporades havent guanyat la meitat dels partits que ha jugat contra els equips que el visitaven per primera vegada. Òbviament, el nombre de visites d'estrena ha anat minvant, des de les 21 del primer curs. I la productivitat dels gironins ha anat pujant, especialment els últims anys. De fet, l'última derrota contra un rival que trepitjava per primera vegada l'estadi a segona A és del 12 de febrer del 2012, ara fa quatre anys, contra l'Almeria (0-1), el dia que es va lesionar de gravetat Dani Erencia. Des d'aquell dia, el balanç és de deu victòries locals i sis empats. I la millora ha estat significativa des del curs passat, amb ple de victòries: contra l'Osasuna, el Leganés, el Llagostera (2014/15) i el Bilbao Athletic (2015/16).

Els bons números dels gironins en les estrenes de visitants, però, contrasten amb l'estat de forma òptim de l'Oviedo, l'equip que ha lligat una sèrie més llarga de jornades sense perdre (deu) tot i arribar de segona B. De fet, la sorpresa és relativa, perquè els asturians són un dels equips més potents i han aterrat a la categoria amb el cinquè límit salarial més alt. “Han fet una gran plantilla, tenen un pressupost molt alt i estan en una dinàmica molt bona. Sabem que serà un partit molt complicat”, reconeix Pedro Alcalá, que vol veure el Girona marcant un cop d'autoritat. “Tenen grans jugadors, molt perillosos, però hem de fer valer que juguem a casa i que ens juguem fer un pas cap a una cosa que busquem tota la temporada, com és sortir d'una vegada per totes de la zona més baixa de la classificació. Hem de sortir per totes des del primer minut.”

Des de segona B

Amb la visita de l'Oviedo, ja hauran passat per Montilivi els quatre equips que van pujar l'estiu passat de segona B. De moment, el balanç és d'una victòria dels gironins –contra el Bilbao Athletic (2-1)– i de dos empats, contra l'Osca en la quarta jornada (0-0), i el Nàstic, en l'últim duel a l'estadi (1-1). A tots quatre rivals, ja els ha visitat, amb triomfs a Bilbao, Oviedo i Osca i derrota a Tarragona. Més pobre és el bagatge a casa contra els equips que la temporada passada competien a primera, amb dues derrotes en només vuit dies –contra el Còrdova (1-2) i l'Elx (0-1)– i un empat contra l'Almeria (1-1).

L'OVIEDO, EL 52È

51
equips
han visitat l'estadi de Montilivi a 2a A, amb 26 victòries, 16 empats i 9 derrotes del Girona.

UNA BONA SÈRIE

Des de fa quatre anys, cap dels 16 equips que han estrenat visita no ha guanyat

CADA COP MILLOR

Entre el curs passat i l'actual, el balanç és de quatre victòries dels gironins

LES REACCIONS

Ens hi juguem fer un pas cap a una cosa que busquem tota la temporada, com és sortir de la zona més baixa
Pedro Alcalá
Tenen grans jugadors i són molt perillosos, però hem de fer valer que juguem a casa i sortir a totes des del primer minut
L'Oviedo ha fet una gran plantilla, té un pressupost molt alt i està en una dinàmica molt bona. Sabem que serà un partit molt complicat

L'1-2 al Tartiere, ben present al vestidor de l'Oviedo

Al vestidor de l'Oviedo, es prenen el partit de diumenge a Montilivi (17 h) amb un punt d'ànim de revenja, després de la victòria del conjunt de Pablo Machín al Carlos Tartiere, en el duel de la primera volta (1-2, amb gols d'Àlex Granell, de penal, i Jaime Mata). “És un partit que ens va fer mal perdre, perquè vam jugar força bé, i ells ens van guanyar amb poca cosa”, explicava ahir Diego Aguirre. “El Girona és un equip que ataca molt per banda i que és molt lluitador. Sabem que és un rival molt fort i que ens costarà”, va afegir l'exjugador del Leganés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)