Girona

“Ens hem d'exigir més”

Machín admet que el Girona té plantilla per aspirar a estar “més amunt”

“Si seguim la bona línia, la classificació ens dirà si tenim temps per lluitar per objectius més ambiciosos”, argumenta el tècnic ara que l'equip té més a prop el sisè que el dinovè

Les cinc jornades sense perdre i el 0-1 a El Alcoraz han deixat el Girona més a prop de la zona de play-off d'ascens (6 punts) que de la de descens (8). Amb molta més tranquil·litat que unes quantes setmanes enrere, l'equip rebrà demà un rival, l'Oviedo, que ocupa la zona noble –tercer, a un punt de l'ascens directe– amb nou punts més. Pablo Machín, tot i que va començar no volent deixar-se anar gaire –“sempre mirem el partit immediat i no ens volem marcar objectius a llarg termini”–, va acabar fent un discurs d'autoexigència i ambició.

“Tenim una bona plantilla i crec que podem, que ens hem d'exigir més del que estem fent”, va assegurar el tècnic. “No és que estiguem fent poc en els partits, perquè crec que estem fent mèrits per estar millor, però la realitat és que ocupem un lloc que l'equip és capaç de superar.” I, sense parlar de fites concretes, hi va afegir: “Si mantenim la línia de sensacions i d'encert, és probable que l'equip creixi una mica més i anem més amunt. A part d'una bona plantilla, hem demostrat que som un equip sòlid. Mai hem perdut per més d'un gol, i en molt pocs partits hem pensat que era impossible aconseguir res. Com a entrenador, em dóna confiança. Però sóc exigent i, amb la gent que tenim, hem d'aspirar a estar més amunt”.

El Girona, que va estar molt a prop de caure en zona de descens just abans de Nadal –ho va evitar un gol d'Olivas en el temps afegit a Palma–, té ara un coixí molt benvingut. “És cert que pot semblar un avantatge gran, però fa ben pocs partits estàvem dient que només ens havíem de fixar en l'objectiu que ens marcava la classificació, de no baixar.”

Amb una plantilla molt llarga, Pablo Machín només té de baixa per al partit de demà Florian Lejeune (sancionat), Rubén Sobrino i Marcelo Djalo. Respecte a l'anterior partit, el tècnic recupera Dejan Lekic –hauria pogut forçar per viatjar a Osca–, Javi Álamo i Pol Llonch. També està bé Kiko Olivas, malgrat que es va perdre un entrenament per precaució, a causa d'uns problemes a l'adductor. Machín, per tant, haurà de descartar demà mateix cinc jugadors.

El rival, sense Borja Valle

L'Oviedo viatja avui cap a Girona. El seu tècnic, Sergio Egea, va facilitar després de l'entrenament d'ahir la convocatòria, amb l'absència destacada de Borja Valle, per lesió. El mitjapunta, autor del gol contra el Girona al Tartiere (1-2), era un dels jugadors més en forma, amb dos gols en els cinc últims partits de lliga.

L'ENTRENADOR

L'objectiu sempre és el pròxim partit. I, si guanyem, tindrem més tranquil·litat, ja mirarem on som. Anem fent etapes
Som un equip sòlid, i això em dóna confiança. Sóc exigent i, amb la gent que tenim, hem d'aspirar a estar més amunt
Pablo Machín
L'avantatge respecte a baix pot semblar gran, però fa poc dèiem que ens havíem de fixar en el primer objectiu
Tenim una bona plantilla i ens hem d'exigir més del que estem fent. Som en un lloc que l'equip és capaç de superar
Amb Lekic, Álamo i Llonch refets, Lejeune, Sobrino i Marcelo són les úniques baixes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)