Nàstic

Dos punts que volen

Nàstic. Els grana tenen el duel controlat amb 0-2 al descans i l'afició local revoltada, però dos penals polèmics, l'un aturat per Reina i l'altre marcat per Lago, reviuen el Mallorca, que acaba empatant en el 83'

El Nàstic era tot optimisme al descans, amb 0-2 en el marcador després d'una primera meitat en què va ser millor i l'afició del Mallorca revoltada amb el seu equip, amb xiulets, aplaudiments al rival i, fins i tot, alguna deserció a les graderies. Però en la segona meitat, la combinació de l'endarreriment de línies del Nàstic i les decisions arbitrals polèmiques va permetre agafar aire als locals, que van igualar el marcador gràcies a un penal transformat per Lago Junior –poc abans Reina n'havia aturat un altre– i a una acció completada per Brandon i defensada amb massa passivitat, i que van somiar a completar la remuntada, ja que van jugar els últims minuts amb un futbolista més per l'expulsió del visitant Pablo Marí. El Nàstic va començar el partit amb ganes de controlar el joc, de tenir la pilota. Li faltava, però, certa verticalitat i no va avisar fins a una triangulació entre Emana, Aníbal i Naranjo tallada per la defensa local. Però quan va ser profund va ser letal. Mossa va fer una paret amb Naranjo, va rebre la pilota a la frontal, la va controlar, va aixecar el cap i la va enviar, creuada i forta, lluny de l'abast del porter Cabrero. Un bon gol (21'). El 0-1 va permetre al Nàstic controlar encara amb més comoditat el partit, enmig d'un ambient cada vegada més enrarit a Son Moix, que va esclatar amb el segon gol del Nàstic. Tejera va servir un córner al segon pal i Iago Bouzón va projectar la pilota amb el cap fins a l'àrea petita, on Naranjo no va fallar (37'). El Mallorca, amb el partit costa amunt i l'afició empipada, va reaccionar després del descans, avançant línies. No va trigar a obtenir un fruit, un penal poc clar de Xisco Campos sobre Brandon, que va veure com Reina li aturava el llançament (53'). El Nàstic li havia vist les orelles al llop, i Vicente Moreno va buscar més consistència situant un triple pivot al mig del camp amb l'entrada de Madinda per Emana. Poc després que Iago Bouzón demanés penal per unes mans d'un defensa local, l'àrbitre sí que en va xiular un a l'altra àrea en una jugada similar. Lago Junior va assumir la responsabilitat i no va fallar (64'). El partit se li havia descontrolat al Nàstic, ara més a mercè d'un Mallorca intens. I més difícil se li va posar encara després de l'expulsió de Pablo Marí, que va veure la segona groga (80'). Ara es tractava de defensar el botí com fos, però va faltar contundència en l'acció que va acabar amb l'empat de Brandon (83'). Abans del final, el Nàstic va haver de patir per conservar el punt, tot i que l'última acció ofensiva va ser de Marcos.

MALLORCA2
NÀSTIC2

MALLORCA: Cabrero, Biel Company, Kassim, Aveldaño, Joan Oriol (Campabadal, 37'), Héctor Yuste, Damià Sabater, Pol Roigé (Salomao, 55'), Lago Junior, Brandon i Óscar Díaz. NÀSTIC: Reina, Xisco Campos, Iago Bouzón, Pablo Marí, Mossa, Aburjania, Tejera (Xavi Molina, 81'), Jean Luc, Emana (Madinda, 57'), Naranjo i Aníbal (Marcos, 73'). GOLS: 0-1 (21') Mossa. 0-2 (37') Naranjo. 1-2 (64') Lago Junior, de penal. 2-2 (83') Brandon. ÀRBITRE: Arias López. T.G.: Als locals Damià Sabater i Lago Junior, i als visitants Mossa, Tejera, Iago Bouzón, Aníbal, Madinda i Reina. T.V.: Dues grogues al visitant Pablo Marí (80'). PÚBLIC: 7.488 espectadors.
En la primera part l'equip no m'ha agradat. Em quedo amb la reacció de l'últim tram de partit. Hem arriscat i ens ha sortit bé
Entenc que l'afició estigui enfadada, la gent està cansada. Espero capgirar aquesta situació
Fernando Vázquez
entrenador del mallorca

Hem fet un bon partit i anàvem guanyant amb justícia, però les circumstàncies han fet que el Mallorca entrés al partit
No hem tingut sort amb les decisions de l'àrbitre. Som humils i hem de remar a contra corrent
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

El porter Reina veu la cinquena targeta groga

Manolo Reina es perdrà la setmana que ve el primer partit de la temporada amb el Nàstic. El porter andalús va veure ahir a Mallorca la cinquena targeta groga de la lliga, de manera que serà baixa per sanció diumenge que ve a la tarda al Nou Estadi contra el Valladolid. En principi, Alberto Varo, suplent de Reina els dos últims partits, serà el porter titular, tot i que Ondoa, fitxat aquest mercat d'hivern del Barça B, també ha anat convocat alguna vegada i també té possibilitats de jugar. Els dos porters del filial veuen obertes les portes del primer equip després de la marxa de Tomeu Nadal, fitxat pel Mallorca i que ahir va estar a la banqueta. Contra el Valladolid també serà baixa per sanció Pablo Marí, expulsat ahir.