Girona

Alcalá concentra tot el protagonisme

Nom propi. El murcià, que va cometre el penal del 0-1, va fer l'empat amb un golàs just abans de veure la targeta groga que li impedirà jugar contra el seu exequip

Pedro Alcalá no s'havia perdut ni un partit des que Machín va apostar decididament per ell a l'eix de la defensa. De fet, dels disset partits que encadenava, tots havien estat sencers menys l'Alavés-Girona (69 minuts). La continuïtat, però, quedarà tallada, i serà precisament pel fet de perdre's la visita a l'estadi Palamós-Costa Brava, on tant va créixer la temporada passada, amb un rendiment molt destacat en el Llagostera que va fer decidir el Girona a pagar traspàs per endur-se'l.

Alcalá no jugarà contra el seu exequip perquè va tancar ahir el seu primer cicle d'amonestacions. Va veure la groga per una entrada contundent al mig del camp (78') que arribava només dos minuts després d'haver generat l'alegria de la tarda a Montilivi, amb un golàs des de molt lluny. En una falta, Borja García va servir en curt i Alcalá va etzibar un xut potentíssim que va entrar molt ajustat al pal. El murcià no sol xutar gaires faltes –en va marcar una en el Numància-Llagostera el curs passat– i ahir va aprofitar l'absència de Lejeune, que ho sol provar quan el xut és des de lluny. Era l'estrena com a golejador amb el Girona d'Alcalá, el dotzè jugador que veu porteria aquest curs.

A més de les dues accions destacades en només dos minuts, el central també va ser protagonista en la del 0-1, ja que va ser qui va fer caure Edu Bedia dins l'àrea. Alcalá va lamentar no haver aconseguit els tres punts: “Hem estat superiors i és una pena no haver guanyat. Marxo tocat perquè ho hem fet tot per guanyar.”

Carles Mas i Richy

El Girona perd Alcalá per al derbi contra el Llagostera, però recupera Florian Lejeune, un cop superada la sanció. Machín haurà de decidir si dóna continuïtat a l'onze a Carles Mas –Lejeune passaria a ocupar l'eix– o si aposta per Richy, la competència directa d'Alcalá al mig però que tot just ahir estrenava convocatòria després de l'operació al genoll.

LES REACCIONS

Necessitava el gol perquè la majoria de companys han marcat i sumaven per a l'equip. Però marxo tocat perquè no hem guanyat

ELS GOLEJADORS

Em sap greu haver vist la cinquena groga i perdre'm un partit bonic per a mi. Veig complicat presentar recurs
Pedro Alcalá
Ho hem fet tot per assolir els tres punts. Hem tingut el control del partit menys al final, que ens han agafat en contres. Ha faltat fer el segon
12
jugadors
del Girona han vist porteria aquest curs. Alcalá s'hi va afegir ahir, amb un cacau des de lluny