2a divisió A

Escalfant motors

Llagostera-Girona. Els d'Oriol Alsina comencen avui a preparar-se per al derbi de dissabte (a les 18 h), amb sessions diàries, i els de Machín només faran tres entrenaments abans del partit

Els dos representants gironins de la categoria de plata del futbol estatal engeguen una setmana d'allò més especial que tindrà el punt àlgid dissabte (a les 18 h) amb el derbi que enfrontarà llagosterencs i gironins a l'estadi Palamós-Costa Brava.

Amb motiu d'aquest partit, el club de la Costa Brava va anunciar ahir el preu de les entrades per a tots els aficionats: com és habitual, els abonats del Llagostera no hauran de pagar per poder veure el duel gironí, mentre que per al públic en general s'han mantingut els preus habituals de tota la temporada. A tribuna, les entrades valdran 30 euros; a la zona de preferent costaran 20 euros, i als gols, l'import que s'haurà de pagar serà de 12 euros. El curs passat les entrades valien 35, 25 i 15 euros, respectivament.

El preu es manté

El fet de ser un partit especial no ha fet variar el cost de les entrades que el Llagostera destina a l'afició visitant. A diferència de la temporada passada, els seguidors del Girona no se situaran al gol pròxim a l'avinguda Catalunya –per a aquest lloc van pagar 15 euros–, sinó que, com ja s'ha fet durant tota aquesta lliga, se situaran a la zona de preferent. Fins ara, l'afició més nombrosa que ha ocupat aquesta posició va ser la de l'Osasuna en la primera volta, quan prop de dos-cents seguidors rojillos es van fer sentir de valent. Les entrades visitants, que gestionarà i vendrà directament el club de Montilivi, tindran un preu de 20 euros.

En cas de no voler ocupar la zona dedicada exclusivament als aficionats gironins, els seguidors visitants també tenen l'opció de comprar entrades individuals en altres parts de l'estadi.

A un cantó i a l'altre

Els dos equips arribaran al duel gironí en moments de forma i resultats força diferents. A Llagostera només s'ha pogut guanyar un partit dels últims onze, i més enllà de la derrota a Tenerife, la manera com es va produir –amb un gol fantasma que no va pujar al marcador i que hauria suposat l'empat en el minut 90– ha suposat una altra patacada per a una plantilla que ha rebut moltes plantofades en poc temps.

A Girona, en canvi, la sensació és de creixement constant i el partit d'aquesta setmana, tot i que va acabar amb empat, va deixar un bon gust als jugadors i a l'afició. La proximitat amb Palamós i la recent –però intensa– rivalitat esportiva que s'ha generat amb el Llagostera fan preveure que els seguidors blanc-i-vermells es desplaçaran en massa cap a la Costa Brava. El curs passat, el duel gironí va suposar el rècord d'assistència al Palamós-Costa Brava, amb 3.576 aficionats a les graderies, una xifra que amb la capacitat actual de l'estadi –s'hi han posat seients i s'ha reduït– suposaria un ple absolut.

Setmana curta

El Llagostera i el Girona, que van jugar diumenge, només hauran tingut sis dies per preparar el derbi de dissabte. Els dos equips han enfocat de manera diferent la planificació setmanal. Mentre que els d'Oriol Alsina van tenir ahir el dia lliure –van fer el viatge de tornada de Tenerife–, els de Machín van fer la típica sessió de l'endemà de partit, que per als titulars va ser de recuperació. Els llagosterencs tornaran avui a la feina amb un entrenament al Josep Pla i Arbonès de Palafrugell, i també s'entrenaran demà, dijous i divendres.

El Girona ha variat la planificació habitual i només farà tres sessions d'entrenament (demà, demà passat i divendres) abans del derbi, totes a l'estadi de Montilivi. Aquesta setmana el tècnic Pablo Machín ha decidit no fer l'habitual doble sessió dels dimecres.

AFICIÓ VISITANT

Els seguidors del Girona pagaran 20 euros per al derbi i se situaran a preferent

ALTERNATIVES

LLAGOSTERA
Baixes segures
Edu Oriol
lesionat Álex Cruz
lesionat
Dubtes
Ríos
lesionat Chumbi
lesionat Jordi López
lesionat José Carlos
lesionat
Altes
Tito
Després d'una sanció Jorge
Després d'una sanció
GIRONA
Baixes segures
Alcalá
sancionat Rubén Sobrino
lesionat
Altes
Lejeune
Després d'una sanció

SÈRIES OPOSADES

Tot i això, l'entrada als gols és més barata, 12 euros, i la de tribuna en val 30
El Llagostera ha guanyat un partit dels últims onze i el Girona ja en fa sis que no perd

Àrbitre de mals records per al Llagostera i el Girona

L'andalús José Luis Munuera Montero, encarregat de dirigir el derbi de dissabte a Palamós, ja ha arbitrat una vegada el Llagostera i el Girona aquesta temporada. I cap dels dos equips en guarda un bon record, atès que van perdre per la mínima i de penal. Munuera Montero va dirigir l'Albacete-Llagostera (jornada 4) i va decantar el partit amb un penal molt i molt dubtós d'Escassi sobre Portu que Jona va transformar en l'1-0 definitiu (38'). Si fa o no fa el mateix va passar en el Girona-Elx (jornada 17), quan el col·legiat andalús va sorprendre tothom assenyalant el punt fatídic després de veure una suposada empenta de Lejeune sobre Lolo en un córner a favor dels visitants que ningú no havia rematat. Sergio León va transformar el penal en el 0-1, que va ser el resultat final (16'). El curs passat Munuera Montero va dirigir en tres partits els llagosterencs (Mallorca-Llagostera, 0-1; Llagostera-Tenerife, 2-0 i Llagostera-Sporting, 0-0) i un al Girona (Lugo-Girona, 1-2). El curs 2013/14 va arbitrar el Madrid B-Girona (3-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)