Nàstic

L'hora dels porters de futur

Nàstic. Amb Manolo Reina baixa per sanció contra el Valladolid, Vicente Moreno haurà d'escollir entre els joves Alberto Varo i Fabrice Ondoa, amb més números per al tarragoní

Feia dos mesos que Manolo Reina tenia quatre targetes grogues, de manera que era qüestió de temps que veiés la cinquena i que al tècnic, Vicente Moreno, se li generés un petit maldecap. Dissabte passat, a Mallorca, a l'andalús li van mostrar la cinquena, de manera que es perdrà el partit de diumenge a la tarda al Nou Estadi contra el Valladolid. Amb Tomeu Nadal, l'habitual alternativa a Reina les últimes temporades, fora del club –va rescindir el contracte en el mercat d'hivern i va fitxar pel Mallorca–, el dilema de Moreno està entre els dos porters de la Pobla de Mafumet, que en les últimes setmanes s'han alternat la suplència al primer equip i la titularitat al filial, Alberto Varo i Fabrice Ondoa.

El tarragoní Varo, un producte del planter grana, al qual va arribar quan era aleví, va debutar amb el Nàstic a segona B fa dues temporades, aprofitant dues sancions de Reina i que Tomeu no va poder jugar en la recta final del curs perquè no tenia la fitxa en regla. Varo, de 22 anys, fa molt més temps que Ondoa que treballa amb Vicente Moreno i, a més, ha estat convocat en els dos últims partits del Nàstic, contra l'Elx i a Mallorca. És per això que és qui té més números de ser l'escollit, tot i que el tècnic valencià sol tenir presents moltes variables a l'hora de prendre decisions i no es pot descartar la titularitat d'Ondoa. El camerunès, de 20 anys, va ser fitxat en el mercat d'hivern com una aposta ferma de futur del Nàstic, que li va fer un contracte fins al juny del 2019. Ondoa va debutar de seguida amb la Pobla de Mafumet, al terreny de joc del Reus, quan Varo estava en la recta final de la recuperació d'una lesió a l'espatlla. Els quatre caps de setmana següents, ja amb Varo recuperat i Tomeu Nadal entrenant-se amb el Nàstic però buscant una sortida, Ondoa va ser el reserva de Reina. Els dos últims caps de setmana, en canvi, Varo ha estat l'escollit per Moreno per ser l'alternativa a Reina. Ondoa no ha tingut sort en els dos partits que ha jugat amb la Pobla de Mafumet –el cap de setmana passat el filial grana no va jugar per la desaparició de l'Huracán–, ja que ha rebut set gols, tres contra el Reus i quatre contra el Mestalla.

A hores d'ara, Vicente Moreno té clara la decisió, però fins a última hora no la farà pública, ja que no és partidari de donar més informació del compte als rivals. Tot i això, ja fa dies que assegura que no és una situació que el preocupi, ja que considera que els dos porters tenen el nivell suficient perquè el Nàstic no trobi a faltar Reina, que està fent una bona temporada, amb unes quantes aturades decisives.

LA FRASE

No és una situació preocupant. Hem d'estar tranquils perquè tenim dos bons porters
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC

EL REFORÇ D'HIVERN

Ondoa, de 20 anys i fitxat fins al 2019, ha estat més convocat que Varo, però no en l'última jornada

EL DEL PLANTER

Varo, de 22 anys i al club tarragoní des que era aleví, ja va debutar amb el primer equip fa dues temporades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)