2a divisió FEF

ABEL SOLÉ

MIGCAMPISTA I CAPITÀ DE L'OLOT

“Ens hem conjurat per salvar l'equip i ho aconseguirem”

“En el futbol sempre és més fàcil fer fora una persona que no pas vint, però els jugadors som els responsables de la situació”

“Ara ens hem de deixar de floritures, hem de ser pràctics i guanyar partits”

La mala dinàmica de l'Olot ha portat el club a fer un canvi a la banqueta (Santi Castillejo ha substituït Rodri), un moviment per intentar salvar l'equip del descens. La plantilla olotina és conscient que també té una part important de culpa en la mala situació de l'equip, tal com reconeix el capità Abel Solé (Olot, 17/03/81), que fa onze temporades que juga al club. El migcampista es mostra confiat que l'Olot tirarà la situació endavant i té clar que la clau per sortir del descens no és cap altra que començar a enllaçar victòries, deixant l'estil i la vistositat del joc en un segon terme.

Han canviat l'entrenador per intentar sortir del descens. Era un moviment necessari?
En el futbol manen els resultats i sempre és més fàcil fer fora una persona que no pas vint. Quan els resultats no arriben, s'intenta buscar un revulsiu, i la junta va creure que el més convenient era apostar per un canvi d'entrenador que aportés noves idees. El temps dirà si ha estat encertat.
L'estil de joc de Rodri potser no era el més adequat per a un equip que és a la zona baixa de la taula.
En aquests moments el que necessitem és fer un joc tan fàcil com sigui possible i obtenir victòries, tant se val si és jugant bé o no, tots els partits que ens queden son autèntiques finals i ens hem de deixar de floritures, de si fem trenta tocs abans d'arribar a porteria o no, hem de ser pràctics. Amb en Rodri s'han fet partits molt i molt bons, desplegant un gran futbol, és potser l'equip de la categoria que més bé ha jugat en certs moments, però en contrapartida no hem obtingut els resultats desitjats. Ara hem de minimitzar qualsevol error, perquè es paguen molt cars, i més en la situació en què estem, que se'ns gira tot en contra. Necessitem enllaçar victòries per agafar confiança i moral i creure'ns tots que això es pot tirar endavant.
La plantilla també hi deu tenir part de culpa.
Sí, evidentment. Els jugadors som els que juguem i som els responsables de la situació. Ens hem conscienciat que som els únics que podem tirar això endavant i estem segurs de fer-ho.
Ara ha arribat Santi Castillejo a la banqueta. Han sigut bones les primeres impressions?
No el coneixia personalment, però sí que en tenia bones referències. Hem fet pocs entrenaments amb ell i és molt aviat per valorar, però ha entrat bé al vestidor, se'l veu molt bona persona i crec que ens pot ajudar.
L'Olot a segona B ha tingut tres entrenadors, ara quatre. Amb què es queda d'Eduardo Vílchez, Arnau Sala i Rodri?
Tots tenen coses bones. L'Edu veu molt clar el futbol i l'entén molt bé, l'Arnau deixava molta llibertat als jugadors i en Rodri és molt metòdic i treballador.
M'imagino que la plantilla està convençuda de salvar la categoria. Quin missatge donaria com a capità de l'equip?
Quan les coses van malament, l'Olot sempre s'ha caracteritzat per tirar-ho endavant, i aquesta vegada no serà una excepció, ens hem conscienciat i conjurat per aixecar el vol i amb el suport de l'afició estic convençut que ho aconseguirem. Com a capità, vull donar un missatge d'unió, en els mals moments hem d'estar més units que mai, veig l'equip treballar cada dia i això em fa ser optimista.
Baixar a tercera seria un cop fatídic per al projecte del club.
Sí, pujar és molt complicat, ens va costar moltíssim, i ara fer aquest pas en fals seria un cop molt i molt dur per al projecte de l'entitat. Ara ens toca salvar l'equip i el curs que ve intentar fer un projecte competitiu i engrescador per a tota la ciutat i que l'Olot pugui aspirar a les cotes màximes.
La salvació depèn de fer-se forts a casa i, sobretot, millorar els números a domicili.
Sí, la mala dinàmica fora de casa, on encara no hem guanyat, és una llosa molt gran que arrosseguem. La salvació depèn d'intentar guanyar tots els partits a casa i pescar-ne algun a fora; si fem això ho assolirem. La millor manera de començar la nova etapa amb Castillejo és guanyar el pròxim partit, això ens donaria molta confiança i moral.
Aquesta temporada no ha tingut gaire regularitat. Ara deu tenir l'esperança de guanyar-ne amb el canvi d'entrenador, no?
Sí, quan ve un entrenador nou pot apostar per nous jugadors. Fins ara el tècnic apostava per uns altres futbolistes, una llàstima, perquè em veig capacitat per ajudar l'equip amb la meva experiència, però eren les seves decisions i s'han de respectar. Ara amb el nou tècnic intentaré fer-me un lloc en l'onze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)