2a divisió A

Les dinàmiques es confirmen

Un penal molt rigorós d'Aimar sobre Mata a les acaballes decideix un derbi molt igualat, entretingut i amb arribades a les dues porteries

El Girona encadena set partits sense perdre i treu el cap de la zona baixa, mentre que el Llagostera cau a l'últim lloc de la taula

La victòria del Girona en el derbi d'ahir va servir per confirmar diverses coses: d'una banda, que la rivalitat esportiva entre el conjunt llagosterenc i l'equip de Montilivi ja és un fet, tal com va quedar demostrat amb l'ambient a les grades i les ganes dels uns i els altres per quedar-se amb els tres punts. De l'altra, el resultat permet confirmar les dinàmiques de tots dos en aquest moment de la competició. El Llagostera fa setmanes que rema amb força, però no arriben els resultats; en canvi, el Girona, amb els tres punts sembla clar que ja pot començar a aixecar el cap i mirar cap a la zona més alta de la taula.

Pel que fa estrictament al partit, els dos equips van respondre a les expectatives i van jugar sempre buscant el gol. Al final, però, i tornant a les dinàmiques, al Llagostera, un dia més, li va faltar un punt d'encert i li va sobrar mala sort. Els d'Alsina van disposar de l'ocasió més clara del partit amb una pilota al pal, i també van veure com els xiulaven un penal d'allò més dubtós en contra en el tram final de partit.

A les files locals, el partit va començar condicionat per la lesió d'última hora de Masó. Aimar, que un quart d'hora abans de l'inici vestia de carrer –no estava ni convocat– es va veure de cop i volta sobre la gespa defensant el carril dret. I, de fet, la primera acció destacable va arribar per aquesta zona, quan Aday va encarar al seu defensor, va fer una bona centrada, però, a l'interior de l'àrea, Mata va optar per cedir enrere amb el cap en comptes de rematar i no va trobar cap company. La resposta del Llagostera va ser calcada, i els d'Alsina van concentrar els esforços en atac insistint per la zona que defensava Mas, el central menys rodat dels tres que va col·locar sobre la gespa Pablo Machín. L'ocasió més clara dels locals en els primers minuts va ser una pilota que Juanjo es va trobar a l'interior de l'àrea, i va cedir cap a Imaz. El lleidatà, amb tot a favor per afusellar Becerra, va enviar l'esfèrica per sobre el travesser (5').

Deixant de banda la intensitat inicial, que era previsible en un duel d'aquesta magnitud, la primera meitat va mantenir un alt ritme amb dos equips convençuts d'anar més a l'atac que no pas a especular. Això va donar com a resultat uns primers 45 minuts vistosos, amb transicions ràpides a banda i banda i amb oportunitats ben clares.

Els pilars responen

Superada la mitja hora de joc, va arribar la millor ocasió del primer temps per als dos conjunts, i les dues oportunitats es van produir concentrades en un minut i amb els porters René i Becerra com a grans protagonistes (32'). L'andalús va respondre amb una bona estirada a un xut amb molta mala bava d'Eloi des de la frontal. El refús va servir per iniciar un contraatac que va acabar amb Querol davant Becerra. El porter gironí va salvar el gol local amb un peu providencial, i Natalio, no va poder encertar a rematar el refús.

Fins al descans, els dos equips van mantenir la força inicial, però sense arribar a trepitjar amb gaire perill l'àrea contrària. Ni els córners –el Llagostera en va servir tres i el Girona cap– ni les nombroses faltes a la zona de tres quarts de què va disposar l'equip de Pablo Machín tampoc van servir per desencallar un duel que va arribar al descans ben viu i incert de pronòstic.

En el descans, Machín va moure ràpid la banqueta i, a banda de la reaparició de Richy a l'eix central (46'), ben aviat va fer entrar Borja Garcia. L'entrada del madrileny, però, va coincidir amb l'aparició de la pluja, i el mitja punta no va poder brillar gaire. Alsina, en canvi, va haver de fer la primera substitució condicionat per la lesió de Marcos Tébar (54').

Pel que fa al joc, en el primer quart d'hora de la segona part el Girona va aconseguir tancar al Llagostera però sense crear gaires problemes a René. Malgrat tenir el control, la millor ocasió de la segona part va acabar sent per a l'equip de la Costa Brava. Samu es va fer un bon lloc a la cantonada esquerra de l'àrea i va connectar un bon xut que va acabar impactant al pal. El refús va caure a Chus, que no va poder rematar entre els tres pals (72'). Poc abans, Borja havia tallat de manera providencial un contraatac clar dels locals (70').

Superat l'últim quart, el partit es va trencar i el Llagostera va començar a trobar forats en la defensa gironina a través de ràpids contraatacs que Benja i Juanjo no van poder finalitzar.

A l'estirada ofensiva del Llagostera, Machín hi va respondre fent entrar Clerc per Álamo, i el jugador cedit per l'Espanyol va trigar pocs minuts a millorar el rendiment del seu company, molt erràtic i poc precís durant tot l'enfrontament.

Més llenya al foc

El derbi tenia gairebé tots els ingredients sobre el terreny de joc, però a la intensitat, el nerviosisme, la necessitat i el gran ambient a les graderies s'hi va acabar afegint la polèmica, i de nou, el perjudicat va ser el Llagostera.

Aday va col·locar una pilota a l'àrea, i el contacte entre Aimar i Mata va ser castigat pel col·legiat Munuera Montero, que d'aquesta manera confirmava que en les topades a l'àrea fila molt prim, ja que als llagosterencs ja els havia xiulat un penal massa rigorós a Albacete aquest curs (87').

Granell no va fallar des dels onze metres, i els últims instants van estar més marcats per la indignació local, que es va accentuar en veure que només s'afegien tres minuts, que no pas pel futbol. Al final, els tres punts van marxar cap a Girona. Els de Machín s'acosten a la zona noble, mentre que el Llagostera rep una altra patacada que el retorna a la cua de la classificació.

GIRONA: Becerra; Aday, Kiko Olivas, Lejeune, Mas (Richy, 46'), Javi Álamo (Clerc, 74'); Pere Pons, Granell; Eloi Amagat (Borja García, 53'); Cristian Herrera i Mata.

LLAGOSTERA: René; Aimar, Chus Herrero, Escassi, Samu de los Reyes; Marcos Tébar (Tito, 54'), Pitu; Querol, Imaz (Fofo, 67'); Juanjo i Natalio (Benja, 59').

La gespa de Palamós

El Girona, a cinc punts

La situació del Llagostera

BUSCANT FISSURES

Tan el Llagostera com el Girona van potenciar el seu atac a l'inici per la banda dreta

UN DETALL DECISIU

De nou, una acció no gaire clara en contra del Llagostera va decidir el partit

POLS OPOSATS

Amb el triomf, el Girona mira cap amunt; en canvi, el Llagostera queda molt tocat

ATURADES CLAU

René i Becerra van evitar que el resultat variés en la primera meitat

SENSE ESPECULAR

En el descans, el duel continuava ben obert, amb dos equips anant a l'atac amb força
GOLS: 0-1 (87') Granell, de penal. ÀRBITRE: Munuera Montero (col·legi andalús) T.G.: a Juanjo (69'), Escassi (69'), Querol (76') Aimar (86') i Fofo (88') del Llagostera, i a Álamo (64'), Borja García (70') Clerc (81') i Mata (84') del Girona. PÚBLIC: 2.628 espectadors a l'estadi Palamós-Costa Brava.

MOTIUS DIVERSOS

Els primers canvis van ser tàctics per part del Girona i obligats per lesió al Llagostera

LA DADA

La pluja va caure amb força durant uns quants minuts de la segona part, però la gespa palamosina va absorbir ràpidament l'aigua i el joc no se'n va ressentir.
Després de la derrota, l'equip cau a la cua de la taula. Xifres a banda, el club blaugrana està entomant moltes patacades i els bons resultats no arriben.
Cinc punts són els que separen ara mateix el conjunt gironí de la zona de fase d'ascens a primera divisió. El Nàstic és el que marca la línia vermella des del sisè lloc, això sí, amb un partit menys. En espera dels enfrontaments que es jugaran avui, el Girona podria acabar com a molt a sis punts de distància del sisè.

ESTAN GIRATS

La falta d'encert i de sort dels locals es va evidenciar amb el pal de Samu (72')