Girona

LA SÈRIE ACTUAL (18 PUNTS DE 27). LA MILLOR SÈRIE (21 PUNTS DE 27). LA PITJOR SÈRIE (4 PUNTS DE 27)

El 2016 porta un canvi de discurs

La millor ratxa del curs del Girona el situa onze punts per sobre dels llocs de descens i la plantilla comença a mirar més el sisè classificat que no pas el dinovè, tot i que ho diu amb veu baixa

Els de Pablo Machín havien tancat l'any 2015 amb la mateixa puntuació que l'Albacete, que estava en descens, i a nou punts de la zona de fase d'ascens

La victòria al camp del Llagostera, que va significar el setè partit seguit sense perdre del Girona, va servir perquè els jugadors de Pablo Machín comencessin a expressar-se de manera un pèl diferent que en setmanes anteriors. “Som els primers que no volem renunciar a viure un hipotètic play-off. I la realitat és que els bons resultats ens estan allunyant cada cop més de la part baixa”, va admetre després del partit Àlex Granell, l'autor del gol que va decantar el derbi. “Són tres punts importants que ens permeten fer un salt i començar a mirar més amunt que no pas avall, però sense canviar la mentalitat”, va reblar Kiko Olivas. El vestidor encara manté un punt de prudència, però les matemàtiques diuen que el dinovè classificat és més lluny que mai (onze punts, després de la derrota de l'Albacete a Almeria en el temps afegit) i que la zona noble de la classificació sembla a l'abast (el quart classificat és a només sis punts, que també és la distància que hi ha respecte al sisè, que marca la zona de play-off). “És difícil retallar distàncies quan hi ha tants equips pel mig, però de mica en mica i amb molt d'esforç estem recuperant el terreny perdut”, va afegir-hi Granell.

L'any 2016 ha marcat un autèntic punt d'inflexió per al Girona. Va acabar el 2015 fora del descens gairebé de miracle (el gol de Kiko Olivas a Mallorca en el temps afegit va evitar que el Girona passés el Nadal entre els quatre últims classificats, tot i que tenia els mateixos punts que el dinovè), però ha començat l'any a tota màquina. Només una derrota en nou partits (a Alcorcón, 1-0) situa els de Pablo Machín com a segon millor equip del 2016, només superat pel líder, el Leganés, en un moment de forma excepcional (22 punts de 28 possibles). Els gironins són lluny dels madrilenys (a 12 punts) i de l'Alavés
(a 11), que és l'equip que està en ascens directe. “Els tres punts a Llagostera ens donen tranquil·litat i ens permeten somiar coses més maques”, va dir el davanter Jaime Mata. “Hem de mantenir els peus a terra, però guanyar a Llagostera era clau per poder mirar cap a objectius més ambiciosos”, va constatar Eloi Amagat.

Machín gira la truita

Els 18 punts que ha sumat el Girona amb Machín a la banqueta en els nou primers partits del 2016 i els 20 que va sumar el curs passat en les nou primeres jornades del 2015 van trencar una sèrie de males arrencades d'any per part de l'equip gironí. Són registres que no tenen res a veure amb els nou primers partits del 2014 (9 punts), del 2013 (8) –en el curs de la primera fase d'ascens del Girona a primera divisió, amb Rubi a la banqueta, l'equip va passar la crisi a inicis d'any– i del 2012 (4). Aquest va ser, sense cap dubte, un dels moments més difícils del Girona a segona A, que va destituir Agné (després del 3-0 a Huelva) i no va aixecar el cap amb Josu Uribe.

Tot i això, l'any que el Girona ha començat amb més bon peu va ser el 2011, amb 21 punts de
27 possibles (ho va allargar fins als 24 de 30). Ho van fer igual de bé el Celta i el Granada, que van acabar jugant la fase d'ascens (i els andalusos van acabar pujant). Dirigit per Raül Agné, el Girona va aconseguir enllaçar deu jornades sense perdre el 2011, però van acabar la benzina just després de derrotar el Granada.

Dels últims vuit cursos, el que s'ha acostat més a la perfecció en un inici d'any va ser el Celta del 2011/12 (25 punts de 27).

LA ZONA ALTA

Retallar distàncies és difícil, però els de Machín s'han situat a sis punts del quart

ELS MILLORS INICIS

El de l'any passat també va ser bo (20 punts de 27), però no tant com el del 2011 (21)

9 PARTITS DEL 2016

Només el líder, el Leganés, supera els gironins, que ja fa set jornades que no perden

EL CURS DE RUBI

Va arrencar el 2013 amb mal peu (8 punts en 13 partits), tot i que va fer ‘play-off'

Aday i Álamo, únics advertits

El Girona s'ha anat descarregant de targetes de mica en mica, i dissabte, contra el Mirandés, qui haurà de descansar serà Jaime Mata, que en el derbi va veure la cinquena groga del curs. Amb el madrileny ja són sis jugadors que s'han perdut algun partit per acumulació d'amonestacions: Lejeune (dues vegades) i Granell, Pere Pons, Eloi Amagat i Pedro Alcalá. Això deixa només dos jugadors a una targeta de la suspensió, que són dos carrilers: Aday Benítez i Javi Álamo, tots dos amb quatre cartolines. Això sí, hi ha cinc jugadors més que ja estan
a dues amonestacions de la sanció: Lejeune (tretze grogues), Granell (vuit) i Becerra, Borja García i Jairo, que n'han vist tres.

Demà, retorn amb dues sessions

Pablo Machín, que va donar dos dies de festa a la plantilla després del triomf al camp del Llagostera, ha programat una doble sessió per demà. Si no hi ha canvis, la plantilla s'entrenarà al matí a Peralada i a la tarda a Montilivi. L'entrenament hauria de confirmar que cap dels jugadors que van actuar contra el Llagostera va acabar el partit masegat, cosa que permetria que el tècnic pogués disposar de pràcticament tota la plantilla per enfrontar-se amb el Mirandés. Dels 27 jugadors, els tindria tots disponibles menys el sancionat Mata i el lesionat Rubén Sobrino. Dimecres, dijous i divendres, Machín dirigirà sessions matinals per preparar el duel de dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)