Girona

El sostre és la garantia

El Girona, que ja fa set partits que no perd, presentarà la seva candidatura al ‘play-off' si és capaç d'allargar la sèrie positiva fins al seu rècord: 10 jornades seguides sense perdre els exercicis 2010/11, 2011/12 i 2014/15

Aquest 2016, els de Machín han guanyat més punts que 20 rivals, però tot i els 18 punts de 27, només ha escalat cinc llocs

El Girona va trigar 21 jornades a enllaçar dues victòries per primera vegada aquest curs, però des del triomf contra la Ponferradina (4-0) la sort li ha canviat. I des d'aleshores, no ha perdut. Són ja set partits sense conèixer la derrota, no gaire lluny del seu sostre, que són deu jornades seguides alternant victòries i empats. Això li ha passat tres vegades en vuit anys a la divisió de plata: la temporada 2010/11 (24 punts de 30 possibles), la 2011/12 (22 de 30) i la lliga passada (vuit victòries –la que va tancar la sèrie, dins la fase d'ascens a primera– i dos empats que, traduint-ho a punts, haurien estat 26 de 30).

Si el Girona fos capaç d'arribar als deu partits sense perdre –els tres propers són contra el Mirandés, l'Almeria i el líder, el Leganés–, l'equip de Pablo Machín de ben segur es garantiria presentar la candidatura a una de les sis primeres places. Ara el sisè lloc encara està lluny (a sis punts), però no tant com ho estava al final del 2015 (a nou). Això sí, tot i haver retallat punts durant el 2016 amb tots els rivals excepte amb el Leganés, no s'ha vist un salt espectacular: només cinc posicions (del dissetè lloc fins al dotzè). “Teníem molts equips al davant i s'havia obert una mica de forat. Retallar costa, sobretot respecte als de dalt, que són els que sumen amb més regularitat”, diu el central Kiko Olivas.

L'Oviedo, molt en forma

Tot i no trobar-se en zona d'ascens directe, el conjunt asturià és ara mateix l'equip que més jornades fa que no perd. Diumenge va esbandir l'Elx (3-0) i ja n'acumula dotze (sis victòries i sis empats), amb possibilitats d'ampliar la sèrie (dissabte juga a Mallorca). L'última derrota dels de Sergio Egea va ser a Còrdova (2-1) el mes de novembre. A l'altre extrem hi ha el Llagostera, que només ha aconseguit una vegada enllaçar dos partits sense derrota (4 punts de 6 possibles).

El vestidor del Girona no vol fer volar coloms malgrat que el +11 respecte al descens i el -6 en relació amb els llocs de fase d'ascens convida a mirar més endavant que no pas endarrere. “La ratxa és el senyal que l'equip està bé i amb confiança, però hem de mantenir la tranquil·litat i la prudència.” En els mateixos termes es va expressar Pedro Alcalá, conscient que la filosofia del partit a partit és el que ha funcionat per escapar-se de la zona delicada: “La setmana passada el partit més important era el del Llagostera i aquesta és el del Mirandés. Si el guanyem seran vuit partits sense perdre i després pensarem en el novè.”

EL GIRONA

Abans de rebre el líder (el Leganés), s'enfrontarà amb el Mirandés (a casa) i l'Almeria (a fora)

EL SOSTRE

De les tres ratxes de deu partits invicte, la millor és la del curs passat (26 punts)
El Girona ha sumat menys punts que:
Leganés
- 4
El Girona ha sumat més punts que:
Oviedo
+ 3
Alavés
+ 3
Mirandés
+ 3 Numància
+ 4 Saragossa
+ 4 Nàstic
+ 4 Tenerife
+ 4 Valladolid
+ 4 Alcorcón
+5 Elx
+ 5 Osasuna
+ 5 Almeria
+ 6 Còrdova
+ 8 Lugo
+ 9 Mallorca
+ 10 Osca
+ 11 Albacete
+ 11 Athletic B
+ 12 Llagostera
+ 14 Ponferradina
+ 15

MÉS EN FORMA

L'Oviedo, tercer, és el que més partits encadena sense perdre: dotze i pujant

REACCIONS

Més que mirar a dalt o a baix, el que hem de fer és pensar en el Mirandés. Serà un partit clau
Pedro Alcalá
defensa del girona
Número de jornades sense perdre:
Oviedo
12 partits (*) Leganés
9 (2 cops) Elx
9 Valladolid
8 (*) Alavés
8 Lugo
8 Numància
8 Nàstic
7 (*) Girona
7 (*) Alcorcón
7 Ponferradina
7 Saragossa
7 Osasuna
6 Almeria
6 Còrdova
6 Osca
6 Tenerife
6 Mallorca
6 Mirandés
5 Albacete
3 (2 cops) Athletic B
3 Llagostera
2 (*)
sèries en curs
Volem allargar la sèrie, però mantenint la tranquil·litat. Hem d'anar a poc a poc, però amb pas ferm
Kiko Olivas
defensa DEL GIRONA
La ratxa és el senyal que l'equip està bé i que confia en el que fa; però retallar, sobretot respecte a la part alta, costa molt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)