Girona

Contundència amenaçada

El Girona ha resolt amb golejada les tres visites a Montilivi del Mirandés, que arribarà demà com a millor conjunt visitant de la categoria

L'equip de Carlos Terrazas és el que més punts ha obtingut (22) i el que més gols ha marcat (23) lluny del seu estadi

Mendizorrotza, el Martínez Valero, El Alcoraz, el Nuevo Arcángel, La Romareda i l'Anxo Carro són els sis estadis dels quals el Mirandés s'ha endut els tres punts, amb resultats tan contundents com ara l'1-4 contra l'Elx i el Lugo. El conjunt de Carlos Terrazas visitarà demà Montilivi amb l'etiqueta de millor equip visitant de la categoria, però ho farà en un estadi del qual s'ha acostumat a endur-se garrotades. El balanç dels tres duels entre els dos equips a Girona, des que el Mirandés es va instal·lar en la lliga de futbol professional, és molt cridaner. No només perquè tot són victòries locals, sinó sobretot perquè han acabat amb golejada, amb un global d'11 gols a favor i cap en contra del Girona. La contundència dels precedents –amb partits que van fer baixada, com ara els dos últims, en què els visitants van acabar amb dos homes menys– contrasta amb tot el que ha ensenyat aquesta temporada el Mirandés.

Tot i que una sèrie de tres jornades sense victòria –només li havia passat en l'arrencada de la lliga– l'ha penalitzat, el Mirandés és una de les sensacions agradables de la temporada, no només per la trajectòria en la lliga, sinó també per haver arribat fins als quarts de final de la copa, eliminat pel Sevilla, un dels finalistes. En la competició regular, l'equip de Carlos Terrazas va tancar el primer terç en el tercer lloc, a un punt de la zona d'ascens directe, i acaba de perdre aquesta setmana –després de l'1-2 contra el Tenerife a Anduva– el lloc de play-off que defensava. I amb tres punts més que el Girona, és un rival ideal per avaluar les expectatives dels blanc-i-vermells d'acostar-se a la zona noble de la classificació.

El Mirandés ha destacat especialment per la solvència a fora, amb sis victòries, quatre empats i quatre derrotes. De fet, no hi ha cap conjunt que hagi fet tants punts (22) ni tampoc cap que hagi marcat tants gols (23) lluny del seu estadi. Són més del doble de gols que els que ha celebrat el Girona a camp contrari (11), tot i que la productivitat dels de Machín és molt alta. De fet, el Mirandés (18 punts a casa i 22 a fora), el Girona (18 i 19) i l'Osca (10 i 17) són els únics equips que acumulen més punts com a local que com a visitant. “Suposo que és el nostre estil de joc, la manera de jugar, que ens va molt bé a camp contrari. Ja ens hi vam trobar la temporada passada, i també estem fent molt bon paper a fora aquest any”, diu Aday Benítez.

COMPARTIT

El Girona, el Mirandés i l'Osca són els únics amb més punts a fora que a casa

IMPECABLE

11-0
de balanç
entre els gols marcats i els encaixats pel Girona en les tres visites del Mirandés a segona A.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)