Nàstic

Suzuki, contra l'experiència

Nàstic. El central japonès, internacional pel seu país, està disposat a lluitar contra la barrera cultural i futbolística que ha atrapat tots els japonesos que han jugat en la categoria

“És un jugador diferent del que tenim en la plantilla ara mateix.” La descripció que va fer recentment Vicente Moreno sobre Daisuke Suzuki amaga molt més que l'asseveració purament futbolística. Les dificultats en l'adaptació que tenen tots els futbolistes que arriben al mercat d'hivern es multipliquen per mil en el cas de l'internacional japonès, que tindrà a Tarragona la seva primera experiència lluny del seu país. Per la segona divisió han passat set jugadors del país del sol ixent, i la gran majoria han hagut de marxar amb més pena que glòria.

“M'agrada el futbol espanyol. He intentat tenir una possibilitat a fora però el motiu pel qual he arribat aquí és perquè m'agrada jugar-hi”, assegurava el jugador ahir en la seva presentació. El central va arribar al futbol estatal amb l'esperança de fitxar pel Rayo Vallecano de Jémez però es va quedar sense equip. Això el va portar al Nàstic, amb qui va fer uns entrenaments que van acabar convencent Vi-cente Moreno. “Intentaré fer-ho tan bé com pugui perquè l'equip jugui a primera divisió”, diu.

A equips catalans

Al llarg de la història, només han jugat set futbolistes japonesos a segona A, cap d'ells defensor com Suzuki. Qui més sort va tenir va ser Kenji Fukuda, que va anotar deu gols amb el Numància en el curs 2006/07 que van deixar un bon pòsit a Sòria.

Pel que fa als sis restants, cap va deixar grans records. Yasunaga va ser el primer a visitar la segona A, a les files del Lleida, amb quatre gols en 34 partits. Recentment, Sotan Tanabe va complir amb la quota japonesa que exigia el màxim accionista del Sabadell però no va aprofitar cap oportunitat en les dues temporades que hi va disputar. L'únic jugador que ha donat rèdits a un equip català va ser Ibusuki Hiroshi al Girona ja que el conjunt de Montilivi va ingressar 150.000 euros per la venda al Sevilla d'aquest davanter. Hiroshi es va revalorar a partir de cessions a diferents clubs de segona divisió B, entre els quals hi havia el Sabadell, amb qui va pujar de categoria.

LES REACCIONS

Kenji Fukuda
71 p. 15 g.
Castelló (05-06), Numància (06-07) i Las Palmas (07-08)
Sotan Tanabe
64 p. 5 g.
Sabadell (13-15)
Sotaro Yasunaga
46 p. 5 g.
Lleida (97/98) i Racing Ferrol (02/03)
Yukiya Sugita
16 p. 2 g.
Hèrcules (13-14)
Aria Hasegawa
8 p. 0 g.
Saragossa (15-16)
Akihiro Ienaga
7 p. 0 g.
Mallorca (13-14)
Hiroshi Ibusuki
6 p. 0 g.
Girona (08-09)
Intentaré fer-ho tan bé com pugui perquè l'equip pugi a primera divisió, per això he vingut
Daisuke Suzuki
defensa del nàstic
Crec que tinc bona conducció i bona sortida de pilota, i també robo molt bé la pilota al jugador rival
La gent del club, els tècnics i els jugadors m'han rebut molt bé. Estic còmode i sento la passió de la gent de la ciutat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)