Nàstic

Un repte incòmode

Nàstic. Els tarragonins visiten l'Alcorcón, un rival directe a la zona alta que té preses com ningú les mides del seu terreny de joc, on només ha perdut un partit i ha encaixat set gols

La sensació és que el terreny de joc de l'Alcorcón és petit. Els equips que hi juguen troben a faltar espais, no s'hi veuen gaires gols i les accions d'estratègia i les segones jugades solen tenir una importància cabdal. Curiosament, però, les dades oficials diuen que l'estadi de Santo Domingo té exactament les mateixes dimensions que el Camp Nou.
Segurament, són les graderies, petites i properes al terreny de joc, el que fa la impressió que es tracta d'un camp estret i curt, però també és cert que l'Alcorcón ha sabut crear-se la imatge d'equip incòmode i de mal batre a casa, amb una actitud i una intensitat que no sol mostrar a camp contrari. L'Alcorcón té preses com ningú les mides del terreny de joc propi i en això ha basat la seva bona trajectòria a segona A, els últims anys més a prop de dalt que de baix. A casa, l'Alcorcón només ha perdut un partit –contra l'Osca en la vuitena jornada (0-1)– i ha encaixat set gols, una xifra que el situa com l'equip menys golejat com a local.

El Nàstic sap el pa que s'hi dóna, a Santo Domingo. Vicente Moreno avisa que l'Alcorcón és més físic i directe que mai quan juga davant la seva afició. És un equip que empeny el rival i que està sempre atent per aprofitar qualsevol badada. Per Moreno, el partit de la primera volta, en què l'Alcorcón es va imposar al Nou Estadi (0-2), no és una referència a tenir gaire en compte, ja que els grocs voldran ser més protagonistes que a Tarragona, on es van mostrar molt efectius contra un Nàstic que va fer un bon partit, tal com admet fins i tot el tècnic dels madrilenys, Juan Ramón López Muñiz. “En la primera volta, tot i que vam vèncer, el Nàstic va demostrar ser un gran equip, amb matèria per lluitar entre els millors.” Els dos entrenadors preveuen un partit igualat entre dos equips que no volen fallar ara que estan ben situats a la zona alta. El Nàstic afronta la jornada en la quarta posició i l'Alcorcón en la vuitena, amb només dos punts
menys. Vicente Moreno té les úniques baixes d'Àlex López i Valentín, en la recta final de la recuperació de les seves lesions.

LES FRASES

L'Alcorcón, al seu estadi, intenta que es jugui al camp del rival, està molt junt i és molt físic
Vicente Moreno
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Serà igualat perquè el partit és important. El Nàstic és un gran equip, amb potencial per estar a dalt
Juan R. López Muñiz
ENTRENADOR DE L'ALCORCÓN

Dos exgrana sense gaire protagonisme

L'Alcorcón té dos exjugadors del Nàstic. D'una banda hi ha Álvaro Rey, que va jugar dues temporades amb la samarreta grana a segona A, la 2010/11 i la 2011/12 (54 partits i un gol). Després de passar pel Xerez, pel futbol dels Estats Units i pel Múrcia, va fitxar el gener de l'any passat per l'Alcorcón, amb el qual ha jugat 14 partits, pocs de titular. Per altra banda, Sergio Rodríguez, al Nàstic en la segona volta del curs passat, encara no ha debutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)