2a divisió A

I els objectius van canviar

Un líder sorprenent. El Leganés, que començava la temporada amb el repte de salvar la categoria, veu com el segon terç de lliga el porta a somniar l'ascens a primera divisió

El Leganés perdia al camp de la Ponferradina el 22 de novembre de l'any passat (1-0) i acabava el primer terç de la lliga (14 partits) en el tretzè lloc de la taula, amb 17 punts. Diumenge, un cop acabada la vint-i-vuitena jornada, la que marcava el final del segon terç de la competició, els números de l'equip madrileny reflectien un creixement espectacular que l'han elevat fins al lideratge de la classificació, amb 52 punts. Això gràcies a un cicle de 14 partits amb només una derrota (1-0 a Saragossa) i dos empats (1-1 a casa contra l'Oviedo i 1-1 a Osca). La resta –11 partits–, tot victòries. Una escalada del tot sorprenent tractant-se d'un equip que començava la temporada amb l'objectiu clar de salvar la categoria.

Ara, però, el Leganés es pot permetre mirar més amunt. Té sis punts més que l'Oviedo (tercer), l'equip que marca la divisòria entre l'ascens directe i la promoció, i deu més que el Saragossa (setè), el primer equip de la taula que, si ara acabés la temporada, no disputaria la fase d'ascens. El tècnic del Leganés, Asier Garitano, assenyalava, en la roda de premsa posterior al partit de diumenge contra l'Albacete (0-3), la bona sintonia de l'equip com a principal motiu d'aquesta ratxa: “Hi ha unes dinàmiques. Quan l'Albacete jugava millor que nosaltres hem tornat a tenir aquella mica de sort, i en una situació de contraatac hem fet el 0-2.”

“Es pot aconseguir”

Per a Garitano, l'ascens del seu equip a la màxima categoria és ara una possibilitat ben real. “M'ho crec, i veig uns jugadors que veuen que és possible [...]. Veig el dia a dia i com s'entrenen els jugadors i crec que tenen la capacitat i el talent. Són un bon grup i es pot aconseguir”, deia a mitjan de la setmana passada a Ok Diario. El tècnic del Leganés considera que el seu equip no té cap pressió, i que això els beneficia: “El primer gran objectiu ja l'hem complert: la permanència. Ara continuem per l'ascens, que és molt important. Jo no noto la pressió, però és possible que altres equips, pel seu entorn i la seva història, sí que la sentin [...]. L'exigència ens la posem nosaltres.”

Garitano va fer una crida a l'afició –que diumenge ja va respondre amb un bon nombre de seguidors al camp de l'Albacete– per intentar ajudar l'equip a assolir aquest objectiu: “Desitgem que diumenge que ve, a Butarque [contra el Tenerife, 19.15 h], tornem a tenir un camp ple. Ens farà falta i valdrà la pena per intentar assolir l'objectiu de pujar a primera. Sols no podem. Necessitem que la ciutat de Leganés estigui amb l'equip. La dificultat serà gran, encara que ara veiem les coses molt bé.”

LA FRASE

Crec que podem aconseguir l'ascens, i veig uns jugadors que ho veuen possible
Asier Garitano
ENTRENADOR DEL LEGANÉS
1r TERÇ DE LLIGA
Classificació
13è
3 victòries, 8 empats i 3 derrotes 16 gols a favor 13 gols en contra 17 punts en 14 partits
2n TERÇ DE LLIGA
Classificació
1r
11 victòries, 2 empats i 1 derrota 25 gols a favor 8 gols en contra 35 punts en 14 partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)