Nàstic

Progressió aritmètica

Dos terços de lliga. El Nàstic ha fet els mateixos punts (22) en el segon terç que en el primer. Si continués igual, acabaria amb 66, una suma que no asseguraria jugar la fase d'ascens

Els tres equips catalans de segona A estan seguint aquesta temporada unes trajectòries diferents, tal com queda demostrat ara que han arribat al segon terç de la lliga. El Nàstic és la regularitat total, sempre situat a la zona alta; el Girona s'ha propulsat en les últimes jornades i ha passat de les places perilloses a la portes dels primers llocs, i el Llagostera s'ha mantingut sempre a la zona baixa i ara està més estancat i enfonsat que mai.

El Nàstic manté aquesta temporada una progressió aritmètica. En el primer terç de lliga va aconseguir 22 punts, els mateixos que ha obtingut en el segon terç. Si després de 14 jornades era el sisè classificat, ara, després de 28, és el cinquè. Si mantingués la progressió –gens improbable tenint en compte la regularitat mostrada fins ara–, l'equip tarragoní acabaria la temporada amb 66 punts. Una bona xifra, sobretot per a un equip que, a principi de temporada, tenia com a objectiu els 50 punts que asseguren la permanència, però que es podria quedar curta si del que es tracta és d'acabar entre els sis primers per disputar la fase d'ascens. Només en la meitat de les últimes deu temporades, tancar el campionat amb 66 punts ha servit per acabar entre els deu primers. La temporada passada, per exemple, el cinquè va acabar amb 72 punts i el sisè amb 61, mentre que en l'anterior, 66 són els punts amb què va cloure el curs el tercer. El curs 2012/13, els 66 punts finals no asseguraven acabar entre els sis primers, ja que va ser la puntuació tant del sisè com del setè. El curs anterior, pitjor encara, ja que amb 66 punts hauria finalitzat la lliga en el vuitè lloc. I, dels sis cursos anteriors, els 66 punts haurien servit per acabar entre els sis primers en tres.

El Girona, a temps

Les vuit jornades sense perdre (18 punts de 24) han impulsat el Girona i l'han acostat a la zona de play-off, que té a tres punts, cosa que li obre de bat a bat la porta de la lluita per entrar-hi durant l'últim terç. El Llagostera, en canvi, no reacciona i presenta un balanç en el segon terç de dues victòries, tres empats i nou derrotes (nou punts, quatre menys que en les 14 primeres jornades), que el deixen a vuit punts de la zona de salvació.

MOMENTS OPOSATS

El Girona arriba embalat a l'últim terç i el Llagostera, estancat i enfonsat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)