2a divisió A

La propulsió i l'estancament

El Girona, immers de ple en el seu millor moment, arriba a l'últim terç de lliga amb aspiracions serioses de lluitar per accedir a la fase d'ascens

El Llagostera ha empitjorat en el segon terç els números del primer i necessitarà un augment espectacular del ritme de puntuació per aconseguir la permanència

Les dinàmiques oposades que van marcar el derbi a Palamós són el reflex del segon terç de la competició, en què el Girona s'ha espavilat de manera significativa i el Llagostera continua tan o més encallat al pou de la classificació. El conjunt de Pablo Machín no va fer coincidir l'acceleració amb el començament del segon terç de lliga, perquè va estar quatre jornades més sense guanyar, sinó amb l'arrencada del 2016. Després de superar el Valladolid en un partit fonamental per fugir del pou, l'equip va perdre a Alcorcón, l'última derrota abans de començar la millor sèrie de la temporada, encara activa. Les vuit jornades sense perdre (18 punts de 24) han impulsat l'equip i l'han acostat a la zona de play-off d'ascens, que té a tres punts, cosa que li obre de bat a bat la porta de la lluita per entrar-hi durant l'últim terç de campionat. Tot i no haver guanyat cap de les quatre primeres jornades del segon terç, el Girona ha fet sis punts més que els 17 amb què va tancar les primeres 14 jornades de lliga.

Sense reacció

El Llagostera va començar el segon terç de lliga amb una victòria contra l'Osca (2-0) que el deixava dinovè amb 16 punts, els mateixos que tenia el primer equip en zona de permanència. El conjunt llagosterenc semblava reaccionar, però tot va quedar en un miratge, i és que els blaugrana van enllaçar una fatídica ratxa de nou partits sense vèncer que els va tornar a enfonsar a la cua de la classificació. El triomf contra l'Albacete (2-0) també va quedar en poca cosa, ja que el van seguir tres partits més sense sumar els tres punts. En total, el Llagostera ha sumat dues victòries, tres empats i nou derrotes en el segon terç de lliga (nou punts, quatre menys que en les 14 primeres jornades), un balanç que ha deixat el conjunt dirigit per Oriol Alsina agonitzant, a vuit punts de la zona de salvació. I, en tot el segon terç, no ha estat capaç d'encadenar dues jornades sense perdre. La preocupant falta de gol (8 gols en els últims catorze partits) i el malefici en els partits a domicili (cap victòria a camp contrari en tota la temporada) continuen sent els principals handicaps dels llagosterencs, que diumenge que ve tenen una autèntica final a casa contra el Mallorca, rival directe en la lluita per la salvació.

Progressió aritmètica

El Nàstic és la regularitat total i manté aquesta temporada una progressió aritmètica. En el primer terç de lliga va aconseguir 22 punts, els mateixos que ha obtingut en el segon terç. Si després de 14 jornades era el sisè classificat, ara, després de 28, és el cinquè. Si mantingués la progressió –gens improbable tenint en compte la regularitat mostrada fins ara–, l'equip tarragoní acabaria la temporada amb 66 punts. Una bona xifra, sobretot per a un equip que, a principi de temporada, tenia com a objectiu els 50 punts que asseguren la permanència, però que es podria quedar curta si del que es tracta és d'acabar entre els sis primers per disputar la fase d'ascens.

L'ALTRE CATALÀ

El Nàstic calca la sèrie de jornades invicte del Girona (8) i ha assolit els mateixos punts en cada terç

EL SEGON TERÇ

El Girona ha fet sis punts més que en les 14 primeres jornades i el Llagostera, quatre menys
Primer terç
1. ALMERIA (j. 7)
Sergi Barjuan
Joan Carrillo
2. VALLADOLID (j. 9)
Gaizka Garitano
M. Ángel Portugal
3. TENERIFE (j. 11)
Raül Agné
Pep Lluís Martí
Segon terç
4. MALLORCA (j. 15)
Albert Ferrer
Pepe Gálvez
5. OSCA (j. 15)
Tevenet
Anquela
6. SARAGOSSA (j. 18)
Ranko Popovic
Lluís Carreras
7. ALMERIA (j. 19)
Joan Carrillo
Gorosito
8. MALLORCA (j. 21)
Pepe Gálvez
Fernando Vázquez
9. PONFERRADINA (j. 23)
Manolo Díaz
Fabri
10. LUGO (j. 26)
Luis Milla
José Antonio Durán
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)