Girona

Beneïda inactivitat

El Girona va aprofitar l'ostracisme de Cristian Herrera a l'Almeria per endur-se'l i fer un salt de qualitat a la davantera

El canari torna demà al Juegos Mediterráneos amb un discurs molt moderat i “sense necessitat de demostrar res a ningú”

Titular des del segon partit en què va estar a disposició de Pablo Machín, Cristian Herrera tornarà a trepitjar demà a l'estadi Juegos Mediterráneos, la seva seu fins fa poc més d'un mes. El davanter canari, després de dues temporades a primera amb l'Elx, va ser una de les apostes de l'Almeria l'estiu passat, però no va trobar mai la continuïtat que buscava en un equip carregat tant de potencial econòmic com de problemes esportius. L'ostracisme a l'Almeria va ser la porta d'entrada per al Girona d'un jugador a qui Quique Cárcel seguia des de feia temps però que havia donat per impossible en mercats anteriors. Fins al dia que s'abaixava la persiana dels moviments d'hivern, en què el club de Montilivi va aconseguir lligar-lo per dues temporades i mitja. Cristian Herrera ha necessitat només un mes de competició per demostrar que és un jugador molt vàlid per a la categoria i ha fet augmentar els recursos i la qualitat de la davantera del Girona.

Serà un dels protagonistes principals de l'Almeria-Girona de demà, però Cristian Herrera fa un discurs moderat abans d'una visita que, assegura, no tenia marcada en el calendari quan va canviar d'equip. “Vaig partit a partit, i el que toqui és el que s'ha de guanyar. És un partit més i no es tracta de tornar-se boig, sinó d'intentar fer-ho tan bé com puguem i córrer com hem corregut en aquests últims”, explica el davanter, que no considera que s'hagi de treure cap espina. “No he de demostrar res a ningú. He arribat a Girona i faig el que sempre he fet, jugar a futbol, ajudar l'equip i divertir-me. A Almeria, hi tinc bons companys, i els desitjaré tota la sort. Simplement, hi aniré a fer la meva feina.”

L'aportació del davanter amb el Girona ja prometia des de la seva primera aparició, i la visita al seu exequip arribarà just després d'haver marcat el seu primer gol a segona A. “Ganes de marcar? En tinc sempre, però amb tranquil·litat. Això arriba a partir de la feina feta, i l'estem fent bé.” Herrera, que té tots els números de continuar a l'onze inicial malgrat que Jaime Mata torna després d'una sanció –d'entrada, sembla més amenaçada la titularitat de Lekic–, preveu un partit difícil “per les circumstàncies en què estan ells”. “Ens fan falta els punts per mantenir la bona ratxa, però hi hem d'anar amb tota la humilitat possible. La seva situació és enganyosa, perquè tenen bons jugadors, s'hi estan jugant la vida i amb l'entrenador d'ara van més a l'atac.”

Ni marcant en la copa

Cristian Herrera va marcar dos gols en un partit de copa contra l'Elx –els andalusos es van classificar en la tanda de penals (3-3)– entre la tercera i la quarta jornada. L'actuació li va valer la titularitat el diumenge següent, però ja només va jugar un altre partit des de l'inici amb l'Almeria. Fitxat com a punta de referència, cap entrenador li va treure suc i, en un club peculiar amb molt de pes del president, Alfonso García, només va acumular 214 minuts. “Cada tècnic té el seu pensament, i tot això per a mi ja és passat”, exposa Cristian Herrera, que va jugar poc més del 10% dels minuts amb l'Almeria i n'acumula més del 80% amb el Girona. El canari, que no va ser convocat per al duel de la primera volta a Montilivi, diu que no el preocupa com el poden rebre demà: “No n'espero res. Simplement, hi aniré a fer la meva feina i esperar que el meu equip guanyi.”

VISITAR L'EXEQUIP

AMB L'ALMERIA
10,34%
dels 2.070 minuts de les 23 primeres jornades
214
minuts acumulats
2
partits de titular
9 PARTITS JUGATS:
3. Almeria - Osasuna (2-1)
9' 4 Lugo - Almeria (1-0)
64' 5. Almeria - Alavés (0-2)
11' 6. Albacete - Almeria (3-0)
45'
10. Mallorca - Almeria (1-0)
5' 11. Almeria - Valladolid (1-1)
5' 12. Alcorcón - Almeria (0-0)
3' 13. Almeria - Ponferradina (1-1)
50'
17. Almeria - Osca (1-2)
22'
AMB EL GIRONA
80,67%
dels 450 minuts dels 5 partits que fa que és a Girona
363
minuts acumulats
4
partits de titular
1
gol
Girona - Mirandés, 2-0 (70')
5 PARTITS JUGATS:
24. Girona - Nàstic (1-1)
19' 25. Osca - Girona (0-1)
74' 26. Girona - Oviedo (1-1)
90' 27. Llagostera - Girona (0-1)
90' 28. Girona - Mirandés (2-0)
90'

SENSE FER SANG

“L'afronto com un partit més. És un partit difícil i hi hem d'anar amb tota la humilitat”
“Aniré a Almeria a fer la meva feina. Hi tinc bons companys i els desitjaré sort”

CANVI POSITIU

“Vaig venir aquí a fer el que he fet sempre, jugar i divertir-me. Sóc feliç i l'equip va bé”

EL PERILL DEL RIVAL

“La seva situació és enganyosa. Té bons jugadors, s'hi estan jugant la vida i van a l'atac”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)