Girona

La clau de volta de Machín

Girona. “Pere Pons ens permet jugar d'una manera molt alegre i ser un equip més versàtil”, diu el tècnic, que evita parlar de terminis de recuperació

Pablo Machín no sol dedicar gaire temps a parlar dels jugadors que no té disponibles, però l'absència sobtada de Pere Pons –es recupera a l'hospital Sagrat Cor de Barcelona d'un drenatge per rebaixar-li la inflamació que li va provocar un cop a la cuixa esquerra– va merèixer l'atenció del tècnic. Machín no podrà alinear un jugador intocable al mig del camp no només avui contra l'Almeria, sinó probablement alguns partits més, tot i que va evitar parlar de terminis. “No m'atreveixo perquè seria forçar que intentin recuperar-se abans”, va comentar, referint-se també a Eloi Amagat, baixa per problemes al turmell.

El tècnic va reconèixer les virtuts de Pere Pons, un jugador especial per l'equilibri i les possibilitats que aporta a l'equip: “És un futbolista molt específic que ens permet jugar d'una manera molt alegre. És molt sacrificat en l'esforç, tàcticament va creixent, i és especialista en les recuperacions i les cobertures, no només als interiors, sinó també als centrals i els carrilers.” Machín va continuar elogiant el de Sant Martí Vell: “Ens permet ser un equip més versàtil, que sorprèn més, perquè no és un pivot de posició, sinó que també podem aprofitar les seves conduccions.” Machín, però, va acabar sent pragmàtic: “El que hem de fer és recordar-nos tan poc com puguem d'en Pere. Serà un bon senyal.”

Machín, que va prescindir per decisió tècnica dels centrals Carles Mas i Marcelo Djalo, també va valorar l'absència d'Eloi, sense arribar a concretar gaire res: “Té un turmell força delicat. És un jugador molt implicat, des que vaig arribar ha fet molts esforços i s'ha infiltrat molts cops. A la llarga, quan competeixes afeblit ho acabes pagant. Confiem que es recuperi aviat, però exactament tampoc puc dir el que és. És un turmell que alguns cops li dóna més guerra que d'altres”.

Eloi té un turmell força delicat. Ha fet molts esforços per l'equip, i quan competeixes afeblit ho acabes pagant
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
Pere Pons és un especialista en les recuperacions i les cobertures als interiors, els centrals i els carrilers. Té un perfil molt específic

Tres dels supervivents del desenllaç a Almeria es queden a casa

Pere Pons i Eloi Amagat s'han perdut el retorn a l'estadi dels Jocs Mediterranis, on van viure l'últim capítol de la lluita per l'ascens a primera divisió, la temporada 2012/13. Eloi va jugar com a titular el partit de tornada de l'eliminatòria definitiva (3-0) i Pere Pons, que aquella temporada havia debutat a segona A, ho va viure des de la graderia, ja que va viatjar amb tota la plantilla però no va formar part dels 18 inscrits en l'acta. En aquell partit, l'últim al camp de l'Almeria –va jugar les dues temporades posteriors a primera divisió–, també va ser titular Felipe Sanchón, el tercer protagonista que s'ha quedat sense viatjar, també per lesió. Els únics supervivents de l'últim partit del curs 2012/13 que sí que són avui a Almeria són el porter Isaac Becerra, titular en aquella fase d'ascens, i el defensa Richy, que va viure tot el partit des de la banqueta. A Almeria, el Girona ja hi havia jugat 20 dies abans, en la lliga regular, en què Ocón Arráiz es va empassar un penal clamorós sobre Acuña, en plena lluita dels gironins per l'ascens directe (2-1). L'altre Almeria-Girona a segona A va ser en la segona jornada del curs 2011/12 i va acabar amb empat (2-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)