La pilota es nega a entrar

Punt final a Almeria a la ratxa de vuit partits sense perdre del Girona, que va merèixer un resultat molt millor

Els locals van trobar aviat la clau de la porteria de Becerra (16') i, malgrat que el partit se'ls va fer etern, van saber administrar l'1-0

El domini dels de Machín, aclaparador en la segona part, no va servir de res perquè no van traduir ni una de les moltes ocasions

Hi ha partits en què la pilota no vol entrar de cap manera i no hi ha qui la faci canviar d'opinió. Ahir va ser un d'aquests duels que tant hi fa que duri 90 minuts com 180. Ni jugant probablement tres dies el Girona hauria estat capaç de batre Casto. Els de Machín es van fer un tip de dominar i de posar pilotes a l'àrea ja fos en atacs organitzats o en faltes i córners, però els gironins van acabar llençant a les escombraries, una rere l'altra, totes les ocasions. Unes vegades per l'encert del porter local –de molt, el millor del seu equip– i la majoria per la pròpia inoperància. Fins i tot el travesser es va aliar amb els andalusos, que van acabar tancats a la seva àrea, defensant amb les urpes i implorant el final d'un partit que se'ls va fer etern. I el Girona el va acabar amb un pam de nas, perquè és complicat d'explicar que ahir no esgarrapés ni un trist punt. Altres vegades, fent molt menys, l'equip de Machín s'havia endut un empat i fins i tot la victòria. També es va deixar a Almeria la ratxa d'imbatibilitat.

Tot a l'inrevés

El Girona hauria pogut treure molt més rendiment d'uns primers 45 minuts en què els de Machín van controlar la situació però van tenir un dèficit clar d'efectivitat. En el primer quart d'hora, cada vegada que hi va haver una acció significativa, als gironins els va sortir creu. Amb el gol de Lejeune, que no va pujar al marcador perquè Lekic estava en el lloc inoportú (5'). Però molt especialment en un minut fatídic en què es va ajuntar la lesió d'Aday i el gol de l'Almeria quan Coris feia pocs segons que era a la gespa i ni tan sols s'havia fet a la idea que jugava. Quedava temps de sobres per reaccionar i aixecar l'1-0. De fet, el Girona va agafar el comandament del partit i va jugar la major part de la primera meitat lluny de l'àrea de Becerra, malgrat que l'Almeria en va tenir una de molt clara per marcar el 2-0 –Pozo va fallar gairebé a porteria buida– i deixar el partit mig tancat.

L'Almeria va acabar jugant molt aviat amb el rellotge i va ser una de les causes que el partit se li acabés fent llarg com una marató. Els visitants van maniobrar bé fins a tres quartes parts de camp i van estar espessos en la definició. La tendència es va accentuar de manera exponencial en la segona part.

Res a fer

L'Almeria va afrontar la segona part amb l'obsessió de no encaixar cap gol. El pas enrere que va fer va ser mig temerari, perquè el Girona el va aclaparar. I cada canvi que feia Gorosito era per estacar l'1-0, no pas per anar a liquidar el partit. Els tres centrals del Girona van plantar la línia ja dins del camp rival. Becerra va necessitar uns prismàtics per veure el partit. Rubén Alcaraz i sobretot Granell i Borja García van agafar les regnes. I si Machín va tardar a posar en joc Jairo, devia ser senyal que veia que el seu equip acabaria marcant. De fet, ho hauria pogut fer en una rematada de cap de Lekic al travesser (60') i un xutàs de Borja García que va tenir com a rèplica una immensa aturada de Casto (65'). Van ser les ocasions més clares, però el Girona se'n va fer un tip, de posar pilotes a l'olla i la por al cos als aficionats locals. L'1-1 es veia a venir, però no va arribar.

L'Almeria es va oblidar d'atacar i fins i tot es va esgotar físicament de córrer darrere el rival. Però el Girona no va trobar la clau ni quan tenia el rival estovat i mig grogui. Al final, el rellotge sí que va ser un aliat més dels locals, que van saber jugar amb el temps i van treure forces d'on n'hi havia poques per resistir. Al Girona, en canvi, el temps se li va tirar al damunt i les últimes accions van ser molt més precipitades. I els locals, que ja veien la llum, van aconseguir que en els últims minuts i en l'afegit no hi hagués futbol. Ho van saber fer i van guanyar tres punts d'or.

GIRONA: Becerra; Kiko Olivas, Alcalá, Lejeune; Aday (Coris, 15'), Rubén Alcaraz, Granell, Clerc (Jairo, 73'), Borja García; Cristian Herrera (Mata, 86') i Lekic.

ALMERIA: Casto; Michel Macedo, Morcillo, Saveljich, Ximo Navarro, Dubarbier (Antonio Puertas, 66'); Reyes, José Ángel; Pozo (Juan Ramírez, 79'), Chuli (Fran Vélez, 66') i Quique.

UN MINUT FATÍDIC

El gol de l'Almeria el va fer Quique i va arribar just després de la lesió d'Aday (16')

AMB TOT

MINUT A MINUT: 5' Córner a favor del Girona que executa Borja García i remata de cap Lejeune a les xarxes. L'àrbitre anul·la el 0-1 a instàncies del seu assistent per un fora de joc de Lekic, que, tot i no tocar la pilota, molesta el porter local. 12' Acció de contraatac de l'Almeria conduïda per Pozo que Lejeune avorta interceptant una passada del jugador local que hauria deixat Chuli tot sol davant de Becerra. 16' 1-0, Pozo, en posició d'extrem dret, fa el que vol amb Rubén Alcaraz, guanya la línia de fons i envia una centrada al segon pal per a Dubarbier, el qual, de cap, posa la pilota a l'àrea petita perquè Quique, també de cap, marqui el primer gol dels locals. 22' Dubarbier trenca pel carril esquerre i envia una passada mil·limètrica per a Pozo, que, amb Becerra batut i pràcticament a dos metres de porteria, falla un gol pràcticament cantat. 24' Després d'una aproximació en què ni Borja Garcia primer ni Lekic després aconsegueixen finalitzar, Granell recull la pilota des de la frontal i etziba un bon xut amb l'esquerra que Casto rebutja després d'una bona estirada. 26' Centrada de Coris des de la banda dreta i rematada de cap de Lekic amb tot a favor, però el serbi la centra massa i Casto, ben col·locat, bloca sense problemes. 31' Córner que força Casto amb un rebuig defectuós amb el puny. L'executa Granell cargolat i Cristian Herrera pentina amb el cap, però la pilota es perd a la dreta de la porteria de l'Almeria. 37' Rubén Alcaraz ho prova des de 35 metres, però la pilota es perd a la dreta de Casto. 41' Acció embolicada d'atac de l'Almeria que acaba amb Kiko Olivas rebutjant, Dubarbier posant-hi el peu i Becerra atrapant la pilota. 42' Centrada des de l'extrem esquerra de Granell i Lekic remata de cap altre cop a les mans de Casto. 50' Becerra s'ha d'estirar als peus de Quique per evitar que el davanter de l'Almeria el superi. Després és Alcalá qui guanya la posició al davanter local i allunya definitivament el perill. 52' Kiko Olivas s'interna a l'àrea, però no es decideix a xutar amb la cama esquerra tot i tenir dues molt bones oportunitats de fer-ho. La pilota cau a peus de Borja, però l'àrbitre el castiga amb una falta inexistent en atac. 59' El Girona executa un córner assajat que la defensa de l'Almeria desactiva en primera instància. L'acció continua i acaba amb un xut amb l'esquerra de Lejeune a fora. 60' Falta que cargola Granell i Lekic s'anticipa a Casto, però la rematada de cap del davanter serbi s'estavella al travesser. Lejeune recull el rebuig, però molt forçat envia la pilota a fora. 65' Borja etziba una canonada des del vèrtex de l'àrea i Casto s'ha d'estirar al pal esquerre per evitar l'1-1, cosa que aconsegueix després d'una gran intervenció. 67' Nou córner a favor del Girona i cop de cap en el segon pal de Lejeune que no troba rematador. La pilota es passeja per l'àrea petita sense que cap jugador visitant l'endreci. 69' Bona acció d'anticipació de Lejeune, que evita que Quique posi la directa cap a Becerra. 75' La pilota cau a peus de Jairo, que tot sol dins de l'àrea l'engalta amb l'esquerra, però topa amb la cama de Ximo Navarro. 82' Centrada d'Àlex Granell, cop de cap de Cristian Herrera i bona estirada de Casto, que bloca la pilota. 89' Enèsima pilota a l'àrea del Girona i sortida en fals del porter Casto, però ningú remata la pilota. Sebas Coris acaba enviant-la als núvols amb la cama esquerra.
GOLS: 1-0 (16') Quique. ÀRBITRE: De la Fuente Ramos, del col·legi de Castella i Lleó. T.G.: Al local Ximo Navarro (55'), i als visitants Aday (27'), Alcalá (43'), Alcaraz (86') i Mata (91'). T.V.: Cap. PÚBLIC: 7.251 espectadors al Jocs del Mediterrani.

TOT EL PES

El Girona ja va arribar al descans havent transmès millors sensacions que els andalusos

LA SEGONA PART

Els de Machín van tancar l'Almeria a la seva parcel·la, però no hi va haver manera

OCASIONS CLARES

El travesser va evitar el gol de Lekic (60') i Casto va salvar l'1-1 de Borja García (65')
Lejeune va fer el 0-1 (5'), que no va pujar al marcador per un fora de joc de Dejan Lekic
Els gironins van cremar les naus i l'Almeria es va defensar amb els onze jugadors
L'equip va estar solvent a darrere, va acaparar el mig del camp i no va estar fi a dalt