2a divisió A

El perill de la impaciència

Nàstic. Els tarragonins esperen viure un tram final de temporada apassionant i amb partits decisius, però abans han de superar esculls incòmodes, com el d'avui contra la Ponferradina

Fins ara, la lliga ha estat confortable per al Nàstic, que va protagonitzar un inici fulgurant gràcies, en part, a la inèrcia positiva de l'ascens, cosa que li va permetre acumular punts ràpidament i avançar feina pel que fa a l'objectiu de la permanència. Així, sense l'amenaça de la zona baixa, amb poc a perdre i amb una confiança creixent, va anar fent sense pressió, gaudint d'un campionat que li anava somrient. Ara, però, mirar endavant comença a fer-li vertigen, amb el final de temporada cada vegada més a prop i situat de ple en la lluita per l'ascens a primera divisió. Poca broma. La recta final del campionat li prepara duels tan atractius com decisius, molts al Nou Estadi, i espera afrontar-los amb les possibilitats d'acabar a dalt de tot intactes. Abans, però, ha de superar algun escull més incòmode, que pot semblar a priori més assequible però que té les mateixes dificultats. Amb tots els equips jugant-s'hi molt, tant per dalt com per baix, i amb la igualtat que hi ha a la categoria, seria erroni pensar que hi ha partits més fàcils.

Un d'aquests duels és el d'aquesta tarda contra la Ponferradina. L'equip d'El Bierzo va començar bé la temporada, però va iniciar una tendència a la baixa que el va apropar a les places de perill i que va suposar el canvi a la banqueta fa menys d'un mes. Va notar en excés la marxa del seu golejador Yuri a la Xina. Amb Fabri González, tècnic del Nàstic fa gairebé dues dècades, no hi ha hagut de moment una gran millora, però si més no la Ponfe va trencar la setmana passada una ratxa d'onze partits sense guanyar i va respirar. Té quatre punts de marge sobre el dinovè classificat.

Vicente Moreno considera que les primeres posicions que ocupava la Ponferradina en les primeres jornades s'adeien més al potencial de la plantilla que no pas la classificació actual. És per això que no se'n refia gens ni mica i preveu un partit complicat. El tècnic valencià manté les baixes dels lesionats Valentín i Àlex López i prefereix donar més temps a Marcos per tal que es posi al cent per cent. No es preveuen gaires canvis en un onze inicial que últimament dóna bons resultats a Moreno. Tot i els empats dels últims tres partits, el Nàstic fa vuit jornades que no és derrotat.

LES FRASES

És perillós pensar que un partit pot ser fàcil. Serà poc obert i haurem d'estar molt concentrats
Vicente Moreno
tècnic del nàstic
El Nàstic té qualitat en atac. Hem d'estar alerta amb el seu joc per les bandes i amb Naranjo i Emana
Fabri González
tècnic de la ponferradina

Empats en els precedents

El d'avui serà el quart partit oficial entre el Nàstic i la Ponferradina, que es van trobar per primera vegada la temporada 2010/11, a segona A. En la primera volta, al Nou Estadi, van quedar 0-0, i en la segona, en l'últim partit de lliga, amb els d'El Bierzo descendits a segona B, també hi va haver igualtat (1-1). El tercer partit va ser el de la primera volta d'aquest curs. El Nàstic va tenir més ocasions però la Ponfe es va avançar dues vegades. Al final, un altre empat (2-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)