Nàstic

Símptomes de vertigen

Nàstic. Els grana encaixen aviat un gol en pròpia porta (2'), i els nervis i la precipitació dificulten una reacció que apareix amb intermitències i que permet salvar un punt gràcies a Naranjo (48')

El Nàstic ja no és aquell equip revelació que gaudia sense pressió. Ara és un candidat ferm a l'ascens a primera divisió, i veure's a dalt avançada la segona volta, lluitant entre els millors, fa vertigen. Apareix l'obligació de guanyar i, sobretot, els nervis quan les coses es torcen. Com ahir. Els grana van encaixar molt aviat un gol molt desafortunat –Xavi Molina va rematar amb el cap a la seva porteria una centrada sense gaires pretensions d'Álvaro Antón (2')–, i a partir d'aquí van haver de remar contra corrent. Els va costar reaccionar, i ho van fer a batzegades abans del descans i amb més continuïtat després, quan va arribar el gol de Naranjo (48)'. Però el Nàstic estava massa espès i no va poder completar la remuntada contra una Ponferradina afortunada en el gol i molt ben plantada, però que mai no va renunciar a l'atac. Al final, novè partit dels grana sense perdre, però quart sense guanyar. De punt en punt no s'avança i per això ahir el Nàstic va caure al setè lloc. Amb els partits decisius que esperen al Nàstic, la visita de la Ponferradina, dissetè, podia semblar assequible, però ja es veia que seria un partit perillós. I el gol en contra en la primera jugada ho va acabar de confirmar. Impacient de veure's al darrere en el marcador i excessivament nerviós, el Nàstic no era capaç de fer circular la pilota amb criteri i quan arribava a l'àrea rival no resolia l'acció, molt imprecís. La Ponferradina, que es complicava poc la vida, aconseguia guanyar algunes pilotes llargues en atac i inquietava la defensa tarragonina. Canvis ofensius Per modificar el panorama en la segona meitat, Vicente Moreno va buscar més dinamisme al mig del camp fent entrar Madinda per Tejera i l'equip va sortir més agressiu. Quan Naranjo va empatar aprofitant una pilota morta a l'àrea gran, els locals ja havien trepitjat l'àrea rival. No van aprofitar, però, la inèrcia, i es van tornar a apagar contra una Ponferradina que sempre es va trobar més còmoda i que també trepitjava el camp rival. Moreno va tornar a moure fitxa, i va arriscar acabant el partit amb tres defenses i l'equip molt obert, però els grana només en van treure centrades i pilotes a l'àrea rematades més amb el cor que amb el cap.

NÀSTIC1
PONFERRADINA1

NÀSTIC: Reina, Xisco Campos (Cristian Lobato, 69'), Iago Bouzón, Xavi Molina, Mossa, Aburjania, Tejera (Madinda, 46'), Jean Luc, Emana, Naranjo (Marcos, 84') i Aníbal. PONFERRADINA: Dinu, Seoane, Raíllo, Ignasi Miquel, Casado, Alan Baró, Basha (William Jebor, 88'), Acorán, Álvaro Antón (David Caiado, 77'), Aguza i Berrocal (Melero, 93'). GOLS: 0-1 (2') Xavi Molina, en pròpia porteria. 1-1 (48') Naranjo. ÀRBITRE: Trujillo Suárez. T.G.: Als locals Tejera, Jean Luc, Xisco Campos, Aburjania i Emana, i als visitants Aguza, Ignasi Miquel, Alan Baró, David Caiado i el tècnic, Fabri González. PÚBLIC: 7.272 espectadors.
Llàstima dels primers minuts de la segona meitat, en què hem estat una mica fora del partit. Per la resta l'hem controlat bé
Hem tingut sort en el gol, però hem generat més accions i no hem renunciat mai al partit
Fabri González
TÈCNIC DE LA PONFERRADINA

No ha sortit el partit que volíem; en la primera part no hem fet res bé. El seu gol ha reforçat el partit que ells tenien preparat
En la segona part ho hem intentat, hem jugat més al seu camp, però ens ha faltat encert
Vicente Moreno
TÈCNIC del nàstic

Els empats fan caure el Nàstic dels sis primers

La ratxa actual de resultats del Nàstic té una doble lectura. Per una banda, fa nou partits que no perd, però per l'altra en fa quatre que no guanya, ja que encadena quatre empats. Anant més enllà, dels últims sis partits n'ha empatat cinc. L'excés d'empats ha fet que l'equip tarragoní hagi caigut de la zona de fase d'ascens i que ara sigui el setè classificat, tot i que amb només un punt menys que el tercer en una zona alta amb moltíssima igualtat. La setmana que ve, el Nàstic buscarà recuperar la seva posició entre els sis primers al camp de l'Athletic B, un partit que es perdrà Xisco Campos, que ahir va veure la cinquena targeta groga. Amb Valentín lesionat, caldrà veure si Vicente Moreno recupera el castigat Jordi Calavera.