Girona

Sis llocs i quinze candidats

Tretze jornades abans del final de la lliga, el catorzè classificat està a només tres victòries de la zona d'ascens directe a primera

El Numància (15è) també aspira a disputar el ‘play-off' perquè té el sisè únicament set punts per sobre

Malgrat la derrota a Almeria, manté intactes les possibilitats de posar el cap entre els sis primers

Tot està per fer. L'escenari que tant s'havia aclarit la setmana passada per al Girona, novè a tres punts de la zona de play-off d'ascens, s'ha embolicat una mica després de veure tallada la sèrie de vuit jornades invicte i que l'ha deixat dotzè, a sis punts del sisè. Amb desavantatge respecte a la majoria, l'equip de Pablo Machín està immers en una lluita encara molt global, carregada d'interrogants per resoldre quins seran els privilegiats que lluitaran per l'ascens. Amb tretze jornades al davant, la diferència que hi ha entre el catorzè classificat –el Tenerife va atrapar el Girona després de ser el primer equip que guanyava a Butarque l'últim any– i la zona d'ascens directe és de nou punts, senyal que tot aquest grup d'equips té tot el dret del món a considerar-se aspirant. I fins i tot s'hi pot incloure el quinzè, el Numància, que malgrat que la teoria diu que hauria d'excel·lir per barallar-se entre els millors, el cas és que té només set punts menys que el sisè classificat.

La lentitud a l'hora de fer punts del Girona en els primers mesos de competició –va arribar al parèntesi de Nadal havent recollit només 19 punts dels 54 en joc– penalitza ara les relliscades. L'equip és a temps de tot, però també és conscient que l'excel·lent ritme de la fase més llarga sense perdre (18 punts de 24, amb cinc victòries i tres empats) no ha de ser l'excepció, sinó més aviat la norma. I ja no tant per la distància de punts que ha d'eixugar, sinó sobretot per la nombrosa competència d'equips que hi ha enmig. El conjunt de Pablo Machín és a cinc punts (i sis posicions en la classificació) del Saragossa, que marca la zona de play-off, i a nou de l'ascens directe, fixada per l'Alavés.

Tres senyores proves

El panorama per als gironins pot estar força més ben definit d'aquí a tres setmanes, en funció dels resultats que els blanc-ivermells obtinguin contra tres rivals que tenen per sobre. D'entrada, diumenge reben a Montilivi la visita del líder, que es voldrà refer de l'ensopegada contra el Tenerife el dia que tenien la possibilitat d'agafar un coixí de nou punts en la zona d'ascens directe. El Leganés és l'únic equip que ha superat els 50 punts, però una victòria del Girona diumenge tampoc el deixaria tan lluny (a nou punts) dels madrilenys, que continuen tenint assegurat sortir de Montilivi a dalt de tot de la classificació.

Els gironins també tindran un bon examen la setmana que ve, ja que visitaran el Saragossa. I el rival següent, a Montilivi, serà l'Osasuna, un altre equip en zona de play-off d'ascens després de superar l'Alavés a casa. En la primera volta el Girona va empatar contra el Saragossa (0-0) i va guanyar a El Sadar (0-1). Fins a final de lliga, el Girona té un partit més a fora –a més de La Romareda, ha de visitar el Lugo, l'Albacete, el Còrdova, l'Elx, el Valladolid i la Ponferradina– que a casa. A més del Leganés i de l'Osasuna, passaran per Montilivi l'Alavés, el Tenerife, el Mallorca i l'Alcorcón. Deu dels tretze rivals que li queden –tots menys l'Albacete, la Ponferradina i el Mallorca– són aspirants a lluitar per l'ascens.

Distàncies ben curtes

Des que només els dos primers llocs de segona A estan reservats a l'ascens directe i el tercer s'ho ha de jugar en eliminatòries, no hi havia hagut mai tan poca diferència entre el segon i el quinzè classificat, separats ara per onze punts. La condensació es faria encara més evident descomptant el quinzè classificat, que té dos punts menys que el catorzè. El tall més contundent en la classificació, però, el marca la diferència de cinc punts entre el Numància (38) i l'Osca (33), que es baralla des de fa temps per eludir el descens a segona B.

OCASIÓ D'OR

Si venç diumenge el Leganés, el Girona s'acostarà a nou punts del líder de segona A

EL CALENDARI

Els gironins tenen més partits a fora (7) que a casa (6) i deu són contra rivals directes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)