2a divisió A

Una reacció inusual

El protagonista. Enrique Martín (Osasuna) va admetre que el seu equip es va veure beneficiat per l'actuació de l'àrbitre, a qui va criticar per no haver expulsat el seu futbolista Álex Berenguer

Un dels partits de la jornada va ser el que va enfrontar l'Osasuna i l'Alavés, dos rivals directes en la lluita per l'ascens. El duel va tenir de tot, gols, un gran ambient a El Sadar i, sobretot, polèmica. Totes les jugades determinants es van concentrar en la primera meitat, que va acabar amb el mateix resultat del final del partit: 3-1 a favor dels navarresos, que condensen les coses a la zona alta.

Poc després que s'avancés l'Alavés en el minut 18, l'àrbitre va xiular un penal poc clar a favor de l'Osasuna en el 25 que va suposar la segona targeta groga a Mora. Roberto Torres no va fallar el llançament i, abans del descans, l'Osasuna va aprofitar la superioritat numèrica per fer dos gols més. En el minut 43, el local Álex Berenguer hauria pogut veure la targeta vermella per una entrada molt dura, però l'àrbitre només li va ensenyar la groga. Dos gols d'avantatge i el fet de jugar tants minuts amb un futbolista més van permetre a l'Osasuna controlar el partit, que va tenir poca història en la segona meitat.

Tenint en compte les jugades polèmiques que hi havia hagut, era previsible que el tècnic de l'Alavés, José Bordalás, carregués contra l'actuació arbitral, i així ho va fer: “Coses alienes als professionals han marcat el resultat. Estem empipats i amb sensació d'impotència. Se'ns està faltant al respecte.” El que no era tan previsible és que el tècnic de l'Osasuna, Enrique Martín, admetés sense problemes que l'àrbitre es va equivocar a favor seu. El veterà tècnic navarrès va admetre que la primera targeta groga que va veure el jugador de l'Alavés Mora era injusta i que el penal que va suposar l'expulsió del mateix Mora “es podia xiular o no”. Martín va anar més enllà i va qualificar d'increïble que el seu jugador Álex Berenguer no hagués sigut expulsat. “No tinc ni idea de per què no l'ha expulsat. Quan he vist la jugada per la tele m'he quedat al·lucinat. No en vull parlar més perquè estic molt calent”, va dir Martín, visiblement empipat amb l'acció del seu futbolista, que va ser substituït en el descans per aquest motiu.

LES FRASES

No tinc ni idea de per què no l'ha expulsat. Quan he vist la jugada per la tele m'he quedat al·lucinat. És increïble

CASTIGAT

Berenguer només va veure la groga per una entrada dura, però Martín el va substituir
La primera targeta a Mora no ho era, Álex hauria d'haver estat expulsat i el penal es podia xiular o no