Girona

L'amenaça del líder

El Leganés serà diumenge el vuitè equip que trepitja Montilivi instal·lat en el primer lloc de segona A

El Còrdova es va endur els tres punts fa tres mesos (1-2), però els gironins van ser capaços de guanyar a El Sadar un Osasuna que era líder

Els dos últims equips que han visitat Montilivi com a líders de segona A n'han sortit amb els tres punts al sarró. Diumenge, el Girona intentarà que el Leganés no segueixi les passes del Còrdova ni de l'Elx, en un duel que aclarirà cap a on han d'apuntar els de Machín en la recta final del curs. És evident que si els blanc-i-vermells estaquen els tres punts, el focus de l'objectiu estarà fixat en el sisè classificat. Qualsevol altre signe complicaria els reptes més ambiciosos, sobretot després de la derrota de dissabte passat a Almeria. En vuit anys a segona A, el Girona ha rebut el líder a Montilivi en set ocasions, i més de la meitat han acabat en derrota. L'any del debut, els blanc-i-vermells van rebre el primer classificat dues vegades en el tram final de lliga. Tant el Xerez (jornada 35) com el Tenerife (jornada 41) se'n van endur el triomf. Va ser més transcendent la derrota contra el conjunt andalús, perquè era la quarta seguida i complicava les possibilitats de permanència (el Girona va perdre un cinquè partit seguit que va acabar amb la destitució de Raül Agné). Quan el Tenerife va visitar Montilivi, el Girona ja estava matemàticament salvat i va ser l'amfitrió de la festa dels visitants, que van celebrar l'ascens a l'estadi.
Tres líders en un curs
En una de les temporades més complicades per al Girona, fins a tres equips es van presentar a Montilivi com a líders. El primer va ser el Valladolid (jornada 4), quan la lliga tot just s'acabava de posar en marxa i la transcendència dels punts era poca. Dos mesos després, va arribar l'Hèrcules i les urgències del Girona ja eren majors perquè començaven a pintar bastos: després d'onze jornades, els gironins tenien només 7 punts i els alacantins estaven disparats, amb 28. Un penal transformat per Coro en el tram final va fer saltar la sorpresa, tot i que el Girona no va arreglar ni de bon tros els seus problemes. De fet, els blanc-i-vermells van viure quasi tot el curs en descens. I quan en la jornada 32 va arribar el líder i futur campió a Montilivi –el Deportivo–, pintaven bastos. El Girona ja havia fos dos entrenadors (Agné i Uribe) i s'ho jugava tot a una última carta: Salamero i Rubi. El triomf contra el Deportivo –gol de Jandro, de penal– va ser regenerador, tot i que aquells tres punts no van servir per escurçar la distància respecte a la zona de permanència, que va continuar a sis punts. Sí per evitar el que hauria estat la defunció i per iniciar una gran reacció que va acabar amb una de les salvacions més celebrades de l'equip de Montilivi.
Dues derrotes seguides
El curs 2012/13, encara en la primera volta, hi va haver un atractivíssim Girona-Elx. L'equip de Rubi hauria assaltat el lideratge en cas d'haver guanyat, però l'Elx va recórrer a l'ofici per fer valer un solitari gol de Powell i va sortir de Montilivi com a líder reforçat –els il·licitans van dominar la lliga de cap a peus i van ser campions–, amb 35 punts (el Girona es va quedar amb 30). Aquest curs, l'equip de Machín també ha rebut la visita del primer classificat. Va ser el Còrdova, que va venir a Montilivi en la jornada 16 carregat de moral i també de punts (27, per 18 els gironins). L'1-2 final va servir perquè els blanc-i-vermells quedessin despenjats a dotze punts dels andalusos –tretze jornades després, la diferència s'ha escurçat a sis– i accentuessin una ratxa com a locals molt depriment: un triomf, quatre empats i tres derrotes a casa que encara es va allargar amb un 0-1 contra l'Elx, set dies després.

BALANÇ NEGATIU

4
derrotes,
1 empat i 2 victòries acumulen els gironins en les visites del líder a Montilivi.

EL CURS PASSAT

No va rebre mai el primer a l'estadi, però Las Palmas en va sortir amb el lideratge (1-2)
2008/09
Xerez-Girona
2-2
El famós partit que es va haver d'endarrerir mitja hora perquè el xàrter del Girona va arribar tardíssim. L'equip va igualar un 2-0 en la recta final del matx.
2012/13
Elx-Girona
0-0
El duel al Martínez Valero tornava a enfrontar els dos primers equips, que es van respectar molt.
2013/14
Deportivo-Girona
0-0
Amb Javi López a la banqueta, el Girona va reduir la capacitat ofensiva del Dépor i va tenir alguna ocasió. Era el segon de sis empats seguits dels gironins.
2015/16
Osasuna-Girona
0-1
Un gran xut de Rubén Alcaraz va donar els tres punts als gironins, que van patir per resistir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)